Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | ||
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() Zasláno: 25.čer.2012 v 13:12 |
|
Diky za opravu. Budu si to pamatovat, ...snad ;-) PS. stejne je to zajimava ceska mutace... MAX - predpokladam ze pochazi od ceskeho vyrazu MAXIMALNI (popr maximalne)... nebo se pletu??? :)
|
||
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
||
![]() |
||
Firestone ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.úno.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: převážně LT verze ACADu Stav: Offline Bodů: 294 |
![]() |
|
Tak FIT to nebere, ale je to M (MAX). Zřejmě díky české mutaci ACADu...
|
||
![]() |
||
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
|
... pokud si ale ve vlastnostech vykresoveho prostoru prepnu moznost "UCS Icon at origin" tak to mam relativne... nebo ne? JASponza
|
||
JASponza
||
![]() |
||
![]() |
|
DD Jedna se o posloupnost prikazu... Nejdriv zadate _-VPORTS pak enter (to je ten strednik) a pak zadte FIT (vetsinou je to jako vychozi hodnota, ktera se sama nabizi...)
|
||
JASponza
||
![]() |
||
Firestone ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.úno.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: převážně LT verze ACADu Stav: Offline Bodů: 294 |
![]() |
|
Už to jde, díky to Buba za navedení, co v options vypnout.
A s tím "_VPORTS;FIT" by někdo nevěděl, kde je chyba, že mně to tenhle command nebere?
|
||
![]() |
||
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
|
Nevím co přesně zkoušíte a tedy nelze odhadnout co přesně Vám nejde. Ve výkresovém prostoru lze tuto proměnnou lze jen číst a převzít z ní hodnoty. Ono přesně ta proměnná není jen pro okraj papíru, ale ve výkresovém prostoru to tak vychází. Jo a pozor, je v globálních souřadnicích... |
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
|
Na karte Rozvržení záleží možnosť nastavenia LIMITS od možností a nastavenia plotra.
Aspoň tak sa to tvári.
V Modeli s tým nie je problém. Upravil Buba - 25.čer.2012 v 11:53 |
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
|
Tak si napíšte LIMIT a zadajte to tam.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Zkouším to pomocí toho LIMMIN:
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
|
Pardon, nevšiml jsem si, že pracujete v LT. Stejně mi ale šlo jen o demonstraci využití těch proměnných. Ty předpokládám v LT jsou, ne?
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Omluva panu alfredovy... Onu mezeru tam nemate... ja ji ale mam v Outlooku, kam mi chodi prispevky z CADfora... Na Webu se to znazornuje (kopiruje do schranky) korektne! Sorry ;-)
|
||
JASponza
||
![]() |
||
![]() |
|
Nóó s tím commandem na vykreslení rámečku o rozměru papíru to vypadá na nejlepší cestu, akorát narazím problém na to, že v ACADu LT to nedám :( Škoda...
Hmmm ale command "_VPORTS;FIT" mně to nežere :( Upravil Firestone - 25.čer.2012 v 10:39 |
||
![]() |
||
![]() |
|
DD No od oka uplne nemusite. Kdyz zadate prikaz, ktery zaslal pan alfred (aorat bacha na mezeru ve slovu RECTANGLE - nema tam byt :-)) tak vam to rectanglem obkresli oblast na papire ktera se tiskne, okraje jsou nadefinovany v *.PC3-ce res resp. v *.PMP souboru (a ten se definuje pres *.PC3 jako Printable Area.... Tzn vy si pak musite k ononmu obdelniku pricist tl. Vaseho ramecku (ten vyctete v definici PC3) a jeto. Ma to ale drobny hacek... Vygenerovany obdelnik je o par stein mm mensi nez je ve skutecnosti tisknutelna oblast papiru - to si zarizuje sma autoCAD. Je to ale nepatrna chyba a klidne ji muzete zanedbat - nikdo vykres stejne tak presne neslozi. Pro AutoCAD LT, ktery neumi LISP, je tady prikaz ktery udela to same jako pise pan alfred, jenom ze neudela obdelnik ale rovnou Viewoprt: _-VPORTS;FIT pak to lze snadno obtahnout rectanglem (pokud treba) na tyto skladaci znacky je dobry mit pripraven (nejlepe dynamicki) blok, ktery se pak na papir jen vlozi... A kdyz se nakombinuje s popiskou.... ktera jeste k tomu obsahuje jenom automaticek texty - mate vyhrano ;-) zdravim JASpoza
|
||
JASponza
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Pokud tedy programujete, tak prostě použijte hodnoty z proměnných
LIMMIN A
LIMMAX. To jsou souřadnice levého dolního a pravého horního rohu papíru. Pozor ale na nastavení odsazení počátku tisku (viz dialog tisku).
Mimochodem, pokud tisknete, tak rámeček přesně na okraji papíru je stějně mimo tisknutelnou oblast, tak se na papíře nic neobjeví. Nic Vám ale nebrání pro jistotu ho umístit do netisknutelné hladiny... |
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Ja to riešim nasledovne:
Značky pre skladanie mám nakreslené priamo v bloku razítka a ploter mám nastavený, aby netlačil (odstraňoval) biele okraje (vo vlastnostiach tlačiarne). Nadefinovaný mám len jeden formát 920x2500mm.
Z plotra mi vždy výjde výkres s rámikom 5mm od okraja výkresu, naskladám si ho podľa značiek a len z jednej strany ho orežem, ak som mala väčšiu rolku. (ploter mám HP DesignJet 500)
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Jde mně o vykreslení čar pro skládání výkresu na formáty A4.
Rámeček plného formátu papíru právě vykreslovat nechci, protože potřebuji tisknout na velkoformátový laser, který má rozměr role papíru přímo jako násobky formátu A4. Ledaže si nakreslit rámeček a ten přesunout do rohu papíru, ale od oka trefit počátek papíru.
Upravil Firestone - 25.čer.2012 v 10:06 |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Myslíte jako uživatelský souřadný systém do pravého dolního rohu? To asi automaticky těžko.
Snadno jde ale nakreslit rámeček o velikosti papíru (command "_RECTANGLE" (GETVAr "limmin") (GETVAr "LIMMAX")) |
||
![]() |
||
![]() |
|
Zdravím,
netuší někdo, zdali jde změnit defaultní počátek u nových rozvržení? Zjistil jsem, že ACAD dává jako 0,0 levý dolní roh a potřeboval bych pravý dolní. Lze tohle nějak ovlivnit? Kdyby šly ty rohy uchopovat, tak bych to ani neřešil... Díky za případnou radu.
Upravil Firestone - 25.čer.2012 v 09:33 |
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.