Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 123> archiv |
Autor | |||
Boleslav ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: dříve Solidworks, teď Inventor Stav: Offline Bodů: 341 |
![]() Zasláno: 12.led.2014 v 16:06 |
||
Já jsem dřív naopak používal Solidworks, teď Inventor a připadá mi že toho Inventor umí víc, ale to je věc osobních preferencí. Nevím co pan Polesovsky myslí cenou vzdělávání, ale ceny se asi liší podle toho kdo to vzdělávání poskytuje a v jaké kvalitě. I když to se z ceny nemusí hned poznat.
Cena vzdělávání je u Inventoru pro studenty 0 Kč. Helpy a cvičení se dají najít na webech zaměřených na CAD, hodně v angličtině ale dost i v češtině. Já jsem se Inventor naučil takhle, i s pomocí tohoto fóra. Pokud se chcete nechat vzdělávat instruktorem, tak ceny komerčních kurzů jsou třeba podle EDUcity zhruba stejné nebo naopak pro Inventor levnější: http://www.skoleni-kurzy-educity.cz/kurzy/pardubicky/solidworks-s672445 http://www.skoleni-kurzy-educity.cz/kurzy/praha/autodesk-inventor-zakladni-kurz-s1967499 http://www.skoleni-kurzy-educity.cz/kurzy/jihomoravsky/autodesk-inventor-prechod-z-predchozi-verze-s1952262
|
|||
![]() |
|||
hoboj ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 22.led.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM Stav: Offline Bodů: 811 |
![]() |
||
Není zač,
jen k tomu srovnání - nikdo není objektivní ve srovnání 3D SW, pokud oba nepoužívá na stejné úrovni. Samozřejmě je na každém, ve kterém programu chce pracovat
![]() |
|||
Vojtěch Visingr
|
|||
![]() |
|||
Polesovsky ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.říj.2011 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor, Solidworks Stav: Offline Bodů: 38 |
![]() |
||
Zaverem vsem diky,
podklady na trenovani jsem potreboval drive, ale nejak se to zvladlo i po terminu. Diky taky vsem za dalsi rady jak pracovat s Inventorem a moznost se ucit s dcerou. Ja vsak zustanu hlavne u SolidWorksu, ktery je na stejne urovni a ma par drobnosti lepe vykoumane. Vzdelavani je u Solidworksu podstatne levnejsi. Novinky prezentuji zdarma a vlastni skoleni prijde take na levnejsi peniz. Takze jeste jednou diky za snahu |
|||
![]() |
|||
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() |
||
ano, pokud se nebude mluvit o problemech, tak se nic nevyresi, ja sem spis narazel na ten lehce konfrontacni ton a hlavne na palce na kolegu hoboje. Zdejsi forum uz nejaky cas sleduju a jsem presvedcen, ze se vsichni snazi pomoci s tim nejlepsim svedomim a vedomim. Toto je "mirove" forum a posilanim bezduvodnych palcu dolu si tu muzete nadelat spoustu nepratel. A pokud chcete byt Inventorar samouk, tak si dovoluji tvrdit, ze se bez zdejsiho fora neobejdete.
Nenarazel jsem na to, ze pak kdekdo pracuje v jinem oboru, ale na to, ze i kdyz Vase dcera dosduduje a bude chtit pracovat v oboru, tak pokud bude pracovat u zamestnavatele, tak tam jistotu Inventoru (pripadne jineho konstrukcniho programu) uz ma. Vlastni licence by byla k uzitku pouze v pripade, ze bude pracovat na sebe a to si dovoluji tvrdit, cca 5 let predem nevykoukate ani v kristalove kouli. :-) |
|||
Václav Dušek
|
|||
![]() |
|||
Polesovsky ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.říj.2011 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor, Solidworks Stav: Offline Bodů: 38 |
![]() |
||
Pokud se nebude mluvit o problemech a budeme strkat hlavu do pisku, nic nevyresime.
Souhlasim, hodne studentu chodi do skoly pro ziskani titulu a potom v zivote delaji casto neco jineho.
Diky , ale kazdou ptakovinu resit nemusite. |
|||
![]() |
|||
hoboj ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 22.led.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM Stav: Offline Bodů: 811 |
![]() |
||
Dobrý den,
školení Inventoru pro studenty je např. za necelých 1700,- s DPH mimochodem, jak jsem psal pro ostatní za cca 5000,- tak je samozřejmě i v ceně oběd a podklady. Jak jsem již psal u jiných SW máte 10000,-/den což už je veliký rozdíl. Na stránkách autodesku máte přímo wikihelp, kde je návod na používání Inventoru. Můžete používat tu licenci co bude mít Vaše dcera nainstalovanou s tím, jak jsem psal v minulém příspěvku je to ošetřeno vodotiskem, tak že se to nedá zneužít a používat na komerční účely. Pouze na studium... Bohužel Vás zklamu, ale vytvořené věci se nedají do budoucna použít. Jestli byste je chtěl dále používat pro komerční účely, tak je to trestné.
|
|||
Vojtěch Visingr
|
|||
![]() |
|||
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() |
||
teda ty diskuze se nam tady posledni dobou nejak bulvarizujou, tady to uz je jak v diskuzich na iDnesu nebo na Novinkách. :-)
pane Polesovsky, trosku nechapu na co si stezujete, zehrate, ze si nemuzete poridit Inventor domu, ale mate doma ditko, na ktere si ho v klidu muzete poridit. Ja potrebovat domu Inventor (pro svoje vlastni potreby), tak sahnu po nejakem znamem studentovi! Navic nechapu na co chcete hned porizovat placenou studentskou verzi, jasne, chcete pozdeji slevu, ale neni to trosku predbezne resit u cloveka, ktery ma do konce skoly nejmene 5 let? Vy vite, ze se bude po skole sama zivit praci v Inventoru? V dnesni dobe internetu, youtube, webinaru, diskuzi a podobne je zakladni skoleni pro cloveka, ktery uz s jakymkoliv 3D pracoval, podle mne, zbytecne. Vzdyt dneska i ta napoveda uz je online, lze tam najit i zakladni postupy modelovani. Navic, pokud se to chystate ucit s dcerou, ve dvou to jde vzdycky lip. ;-) Nebudu tu uz resit kazdou ptakovinu, jen si jeste dovolim poznamku, pisete, ze vy mate Inv 2014 a kolegove 2008. Pocitejte, ze data vytvorena v 2014 na 2008 neotevrete. :-) |
|||
Václav Dušek
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Diky za nazor, ale 16stovek je pro mne jidlo na cely tyden (pro celou rodinu). To jenom na okraj. Mam totiz pujcky a musim platit. Ted neresim skoleni, ale soft na kterym by jsme se mohli doma ucit. S tim, ze vytvorene veci se daji pouzit i v budoucnu. Ja se nejradeji ucim na vecech, co maji smysl a urcite uziti. Proto budu rad za kazdou radu, jak resit nase vzdelani. Bez Inventoru se Inventor nenaucime. ![]() |
|||
![]() |
|||
Lestr ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 18.srp.2009 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor Pro 2022, Vault Pro 2022 Stav: Offline Bodů: 410 |
![]() |
||
tak jestli řešíte rozdíl 16stovek ? Zase samotné studium na VUT také nebude zadarmo a vložená investice 5 tisíc se Vám po úspěšném studiu dcery několikanásobně vrátí.
Jinak takový osobní názor. Já jsem se naučil pracovat v Inventoru i bez základních školení které jsem absolvoval dodatečně. Stylem pokus omyl jsem měl možnost první práce v ProE a byl jsem rád že dokážu udělat 3D kostku ![]() trošku zručnější konstruktér a člověk co alespoň na nějaké úrovni ovládá PC si poradí sám .. ale jen osobní názor. |
|||
![]() Lestr Autodesk Inventor Professional 2022 Autodesk Vault Professional 2022 |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Omlouvam se, ale skoleni solidworks vyjde na 3 328 Kč s DPH pro 4 dny (vcetne tistenych podkladu, obcerstveni a obedu) http://www.solidvision.cz/registrace/ Inventor chci pro dceru, ktera chce pokracovat na VUT Brno a ja se chci take priucit. V praci mame taky Inventor, ale jsem absolutni zacatecnik |
|||
![]() |
|||
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
||
Dotace lze dostat i od EU byli na to programy Vzdělávejte se pro růst 1 a 2
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Školení na Inventor základní je cca 5000,- za 3 dny...
Oproti jiným SW, které mají cenu až cca 10 000,-/den. Dotace lze dostat od např. ministerstva průmyslu, které vypisuje na každý rok dotace např. na inovaci podnikání či firmy, kam by spadal i nákup a školení daného SW. Pro více informací je nutné hledat na internetu.
![]() Upravil hoboj - 08.led.2014 v 22:19 |
|||
Vojtěch Visingr
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Muzete byt konkretnejsi? Predem dekuji. |
|||
![]() |
|||
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
||
Na skoleni a soft lze dostat i dotace:-)
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Sohlasim, rekl jsem to moc primo a souhlasim s temi dvema paci dolu pro mne.
Mozna jsem si neuvedomil, ze toto neni jen bezne forum, kde lze rici plne svuj nazor. Za coz se omlouvam. Ale presto proc se nepodivat na to v cem se zlepsit. Nikdo neni dokonaly ve vsem. A pokud se zahledim jen do sebe, tak druhy me predbehne. Vzdelavani pro zaky strednich a vysokych skol. Proc nedat sanci se ucit i tem, co jsou jiz mimo skolu. Jak rika kolega "Ve skole nas zajimalo jak si zasukat, potom kde bydlet a za mnoho let ...prace" - Predem se omlouvam vsem , ktere se toto dotkne, ale ... pokuste se podivat kolem sebe. Cena za skoleni pro uplne zacatecniky a stredne pokrocile je fakt nedprumerna. Rekl bych , ze az pro pokrocile a speciality je cena adekvatni. |
|||
![]() |
|||
Lestr ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 18.srp.2009 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor Pro 2022, Vault Pro 2022 Stav: Offline Bodů: 410 |
![]() |
||
nemohl jsem vydržet a musím reagovat
![]() za prvé : palec dolů ![]() ![]() ![]() Jééžíši pane Polesovsky někdo napíše příspěvek a nemyslí to zle a vy hned huhuhu ? ![]() Umíme všichni číst , váš text z příspěvku , a přitom se po příspěvku pana Michla s uvedením odkazů znovu a znovu ptáte na studentskou verzi !!! Je přeci logické když je to studentská verze pro žáky středních a vysokých škol a je to STUDENTSKÁ VERZE ! tak není označena Verze střední a Verze vysokoškolská !! Za todle bych Vám dal ty vaše palce dolů klidně i dva ![]() ![]() za druhé: jste na fóru Autodesku a jejich produktů a přitom tu kdovíjak vychvalujete Solidworks, možnost vyzkoušet produkt neomezeně a já nevím co všechno ?! Tak proč , když jsou ve všem tak dobří neřeknete svému zaměstnavateli u kterého jste změstnán jako technik co umí rychle přenést poznatky tužkou na papír, aby Vám k novému PC zakoupil také Solidworks ? Tímto vás nechci odrazovat od Inventoru, protože já s ním a se všemi produkty Autodesku mám jen ty nejlepší zkušennosti !! A proto bych chtěl uvést - za to nejlepší se vždy platí vyšší cena , takže je logické že Autodesk neposkytuje svoje produkty zadarmo jako jiní! Naopak už jen samotná podpora studentů a možnost bezplatného užívání produktů a nyní s nabídkou následého zakoupení full verze s 30% slevou mi příjde jako adekvátní a výhodná. Tak tolik asi k tomuto tématu ![]() ![]() Omlouvám se že jsem tímto příspěvkem nepřispěl k řešení nějakého problému , jestli nějaký byl ![]() ![]() Upravil Lestr - 08.led.2014 v 13:11 |
|||
![]() Lestr Autodesk Inventor Professional 2022 Autodesk Vault Professional 2022 |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Myslím si, že jsme si nepotykali, tak prosím Vás trošku slušnosti.
Pokud si přečtete moji reakci, tak o tom, že by Vaše dcera chodila na VUT nic nepíši. A nechci se Vás nějak dotknout, ale když píšete, že umíte číst, tak proč se na to ptáte znovu, když na všechno v článku máte odpověď. viz. "Studentské verze jsou k dispozici všem studentům středních........" Mé doporučení- pokud to má dcera pouze pro přípravu do školy a nebude v budoucnu přemýšlet o podnikání, tak bych volil studentskou verzi, která je zdarma (ve funkčnosti mezi nimi není rozdíl). Hezký večer
![]() |
|||
Vojtěch Visingr
|
|||
![]() |
|||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
||
Ano, nabídka platí i pro studenty středních škol - a to jak ty bezplatné samostatné licence, tak ty trvalé sady za 160€.
|
|||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 123> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,773 sekund.