Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 608 |
![]() Zasláno: 07.bře.2019 v 17:07 |
Najde se někdo kdo mi poradí?
|
|
![]() |
|
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 608 |
![]() |
Úkol jsem si rozdělil na jednotlivé části, ve kterých řeším jeden konkrétní krok.
Nyní řeším jak Náčrt1 z Roviny1 kopírovat do Roviny2. Zkoušel jsem vše co jsem našel, ale pořád to nefunguje. Někde nemám něco správně definováno nebo něco chybí. Např.: Dim oCmdMgr As CommandManager oCmdMgr = ThisApplication.CommandManager Dim oSourceSketch As Sketch oSourceSketch = Profil_1 Dim oTargetSketch As Sketch oTargetSketch = Profil_2 Call oSourceSketch.CopyContentsTo(oTargetSketch) Chyba: Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu. Kde je chyba? Není nějaké prostší řešení? |
|
![]() |
|
![]() |
Trochu jsem si s tím pohrál. Není to asi nejčistší způsob, ale funguje.
Stačilo před to napsat: Dim distanc as string distanc = Dis_1 a v tom řádku nahradit Dis_1 za distanc a chodí to normálně. |
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
To je naprosto v pořádku. Interní jednotky v Inventoru jsou cm, takže je potřeba s tím počítat. Změnit se to nedá, leda jsou tam nějaké nástroje pro práci s jednotkami. V praxi ale používám centimetry a neřeším to.
|
|
![]() |
|
![]() |
Jak zajistím aby mi tento příkaz oDef.WorkPlanes.AddByPlaneAndOffset(oDef.WorkPlanes("YZ Rovina- ZPRAVA"), Dis_1) pracoval s mm a ne s cm. Jestliže mám uživatelský parametr Dis_1 = 10mm tak mi to dělá rovinu vzdálenou 100mm. To mi nepřipadá zrovna logické.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Důležité je to od toho času 4:10, ten nákladní kontejner. Ten je prave dělaný pomocí konfigurátoru. Ta kontejnerová stavba taky, ale tam je jiný způsob zadávání.
|
|
![]() |
|
![]() |
Vypadá to zajímavě. Každopádně je ve videu vidět, že je sestava v prostředí Inventoru řízena pravidlem a C360 využívá tohoto pravidla ke konfiguraci. Tedy nějaký kód by se stejně musel napsat.
Předpokládám, že již nejde o programování pomocí iLogic ale spíše přes VB.Net (VBA). A pro samotný C360 už asi půjde o php. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Většinou je to spolupráce obou stran. Základní kód děláme zpravidla mi, ale není problém vás proškolit a můžete si to dělat sami. Je ale důležité správně začít a na to je potřeba trochu zkušeností.
Něco jiného je potom další rozvoj a tam už je možné, že se na tom budete aktivně podílet a sami si to programovat. Není to zase tak složité, pokud je hotový základ.
|
|
![]() |
|
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
Ten kofigurátor je služba od cadstudia nebo se na to dá nějakým způobemu vas proškolit??
|
|
Když můžu pomůžu:)
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Krátká ukázka je tady (od 4:10):
Jinak je to spíš na osobní diskuzi, protože je to co kus to originál.
|
|
![]() |
|
![]() |
Zamýšlen byl jeden profil jeden skeleton jeden iLogic.
Kde najdu něco k tomu CS Konfigurátoru. Rad se dozvím něco nového. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pokud je těch modelů tolik, tak by asi bylo vhodné se zamyslet nad použitím CS Konfigurátoru. Ten je založený právě na použití více šablon (variant) a tvorbě jednotlivých provedení, které se mohou lišit rozměry a vlastnostmi. Tato provedení je potom možné skládat do sestav a tím vytvořit potřebný vrcholový model.
Řešení pomocí iLogicu by v takovém případě bylo asi hodně složité. Jiné řešení (např. skeleton) je téměř neproveditelné. Co se týká navrženého postupu s tvorbou náčrtů a tvorbou prvků je natolik obtížné, že by pravděpodobně nebylo efektivní.
|
|
![]() |
|
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
Bojím se toho aby nebylo potřeba mít 5-7 zdrojových modelů či jeden s 5-7 vriantam ale to by bylo dost slořité
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Na tomto principu by bylo postaveno asi 5 až 7 základních profilů, které by bylo možné rozměrově řídít
|
|
![]() |
|
![]() |
Bude se měnit profil?? Nemyslím rozměrově ale z hlediska hran a ploch
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Docela by mne zajímalo jak by vypadalo to ilogic makro.
Kde je možné najít potřebné příkazy a funkce. V běžné nápovědě jsou jen základy. V hlavě mám schéma jak by asi mohlo to makro vypadat, jen to neumim napsat. Pracoval bych s více objemovou součástí (skeleton), ze které bych odvodil sestavu. První díl skeletonu by definoval profil a 1.náčrtovou rovinu. 1. Vstupní parametry delka max, min ... atd. 2. Výpočet počtu dílů (n), a jejich delek L1 až L(n) 3. Cyklus o 1 až (n) opakování a. vytvoř odsazenou rovinu č. 1 (až (n)) b. promítni křivku z prvniho náčrtu c. Vytvoř offset promítnuté krivky o +6x 1 (až (n)) d. Vytvoř plech z profilu o delce L1 (až L (n)) jako nové objemové těleso. e. Vytvoř na konci (n).dílu náčrt, promítni do nej profil dílu, udělej offset +3mm, vytvoř plochu, jako nové objemové těleso (žebro) f. Zpet na začátek cyklu 4. Vysuň vodící profil skrz žebro 1 až (n-1) Upravil issin - 23.úno.2019 v 22:50 |
|
![]() |
|
![]() |
Jak píše pan nvara dá se nakreslit maximálni vaianta a pak at už manualně čí nějakým ilogicke vypínat jednotlívé dílce. Podobnou vrinatu mám ja u projektů ale tam to řeším vždy ručě raději.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Teoreticky by šlo o několik desítek variant ročně.
O jaké problémy by se jednalo? |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 4,145 sekund.