Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() Zasláno: 19.lis.2008 v 11:50 |
Ta normovaná podoba je kvůli datové jednotnosti - aby data byly použitelny/vyměnitelny v různých softwerech (u nás je to Ruplan).
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Tuším že je to ČSN EN ISO 7200 (Třídící znak: 01 3113): Technická dokumentace - Údaje v popisových polích a záhlavích dokumentů
---edit--- Povinné jsou pouze: 1) držitel práv (název firmy nebo logo) 2) název 3) číslo dokumentu 4) list 5) kreslil 6) přezkoušel 7) druh dokumentu 8) datum --- Upravil vbehun - 16.lis.2008 v 18:52 |
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Můj názor na ISO je dobře znám. A teď jsem se skutečně hodně pobavil, protože v rádiu hlásili, že EU už upouští od normové a tvarové velikosti zemědělských produktů, protože byl velký odpad, takže budou hrbolaté okurky a různě velká cibule, česnek atd.
![]() Takže když to převedeme na razítko, na normu se něco... a vytvořte si razítko, ve kterém budou podle Vás všechny nejdůležitější údaje, které jsou potřeba.
Viděl jsem razítka, kde bylo tolik informací, že jste pak vlastně nebyli schopni najít to nejdůležitější jako název akce a název výkresu a naopak tak jednoduché, že tam zase některé informace chyběly.
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Já tu normu viděl, ale vyplňovat takové razítko, to aby měl člověk skoro manuál. Upravil PepaR - 13.lis.2008 v 21:24 |
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Vzhled a skladba rohového razítka je také stanoven normou (číslo teď nemohu najít, myslím něco jako ISO 81714-2 )
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Myslím, že to bolo pravé tlačítko na podsade, vložiť rejstřík, alebo niečo podobné. Alebo vyskúšajte vložiť pole, výber zúžite na Sadu listou a je tam na to nejaká premenná, ktorá sa volá dosť výstižne. Určite som ten zoznam potom používala ako list v projekte do tabuľky Zoznam výkresov.
|
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Asi o bude tím, že jsem hledali odpověď na stejný problém, resp. stejný způsob řešení.
Když už jsme u těch sad listů, nezkoušel někdo z té sady "vydolovat" taky seznam příloh? Pak by to bylo dokonalé, protože při expedici projektu pro stavební povolení máme zdrojové výkresy v adresáři ZxDwg a tiskové sestavy v E_1_SO_001_PŘÍPRAVA_ÚZEMÍ a tam hezky od štítku a ž po poslední přílohu všechny tiskové sestavy. Je tam i příslušná sada listů E_1_SO_001_PŘÍPRAVA_ÚZEMÍ.DST Jen ten seznam listů, který je v sadě obsažen, neumím vydolovat.
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Kéž by tuto funkci, ověřování otevřené sady listů měl i AutoCAD a nejenom ADT. V AutoCADu lze otevřít najednou více sad listů, přesně jak píše pan Čech. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nechápu jak je možné, že píšete a myslíte si totéž co já. Nečtete mi náhodou myšlenky? Ale k věci, zastávám totožný názor jako pan Čech. Vlastnosti dokumentu jsou hezká věc, ale při rozsáhlejších projektech přicházíte o efektivitu a čas, což je velká škoda. Upravil PepaR - 12.lis.2008 v 13:09 |
|
![]() |
|
![]() |
Jelikož se nám už stal problém s špatnými údaji v razítku, tak určitě víc sad listů lze najednou otevřít.
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
Jak se dá otevřít více sad najednou? Používám ADT, tam když jeden projekt otevřu tak ten druhý se mi zavře.
Dík
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Len som mala problém s kolegami, ktorí netušili, čo je to sada listov, nehovoriac o tom (myslím že je to tak), že v LT Sada listov nie je?
Vytvorila som šablonu s naplnenými údajmi vo vlastnostiach dokumentu a z nej si potom užívatelia zakladajú svoje výkresy (Lt ne Lt), tiež som zadefinovala Layouty pre základné formáty výkresov, v ktorých som priradila základné vlastnosti tlače.
Je zaujímavé, že na HP plotri si stačí nastaviť nekonečnú (napr. 4m) A0 rolku, zapnúť šetrenie výkresu a minimálne okraje a vytlačí mi všetko bez problémov. Pre malé formáty som nastavila A4, prípadne A3 a je to.
|
|
![]() |
|
![]() |
To jsem zkoušel taky, ale neosvědčilo se mi to, protože musíte všechny údaje dát ke každému výkresu, který chcete tisknout. V Sadě listů je možné dát základní informace do hlavních informací k sady listů a detaily výkresů pak k jednotlivým položkám v seznamu a docela jednoduše se to přenáší do dalšch výkresů.
Mohl bych vzor poskytnout, jenže to chce poslat nejen sadu listů, ale minimálně dva výkresy, aby bylo zřetelné, jak to funguje.
Jako klasický blok to nelze umístit na CAD Fórum
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Osvedčilo sa mi používať automatické polia z vlastností dokumentu.
Niekedy viac ako vlastnosti Sady listov.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Možná další pravidlo do přikázání ;)
|
|
![]() |
|
![]() |
To je pak sběru pro školní děti!!! Mohu potvrdit, že pak chytáte nervy a proklínáte celý CAD.
Při práci se Sady listů nutno kontrolovat, zvláště při tisku, zda není otevřeno více sad!!!
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Přesně tak. Vidím, že pan Čech se potýkal se stejnými problémy jako já. Hodně velký prů... problém je, když s tím někdo neumí dělat a vytiskne špatně všech 7 paré, což se u nás konkrétně stalo ;).
|
|
![]() |
|
![]() |
Souhlas. Mohu poslat ukázku, ale chce to slušně nastudovat problematiku sady listů. Někdy se nám stane, že si nevšimenme otevřených dvou sad a do razítka se pak dostanou informace ze sady, která se k tomu výkresu nevztahuje.
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,223 sekund.