Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
rys-kt4 ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 21.lis.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor - PrDSU, Solid Edge Stav: Offline Bodů: 456 |
![]() Zasláno: 08.zář.2017 v 11:14 |
Ok, děkuji, je to tak. Důvodem je hlavně střídavá práce mezi dvěma PC, stolní a NTB.
Příště si dám pozor. ![]() |
|
JanB.
|
|
![]() |
|
Cheff ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
![]() |
Pozor na to, zrovna u potrubky není styl jako styl!
Konkrétně styly potrubí si nese KAŽDÉ VYTVOŘENÉ ipt ("trasa.ipt") a nejsou navázány na knihovny stylů... Což je celkem na škodu a opravovat takovéto opomenutí = ![]() Co jsem používal a odpozoroval, tak styly si nese právě piping runs.iam (... Design data\Tube & pipe\cs-CZ) odkud vytváří kopie do jednotlivých tras, při jejich vytváření... Takže možná se tento problém bude týkat konkrétních vedení, kde by to stačilo opravit, ale pokud je toho opravdu hodně, tak je to opravdu na to to ignorovat (nebo opravu zavádět, pokud do dané trasy polezu). Toto platilo do verze 2017 - jestli v 2018 ce udělali nějakou zásadní změnu nevím, ale vzhledem k tomu jak se autodesk k potrubce celá léta staví... |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 21.lis.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor - PrDSU, Solid Edge Stav: Offline Bodů: 456 |
![]() |
Tak vše je jinak, výše uvedené rady platí, ale tato chyba je bohužel vázaná na konkrétní projekt (již velmi rozsáhlý u výrobního objektu) a zřejmě po opakovaném verzování pomocí fce. "pack and go" či .......
U jiných projektů nebo jednoduché úlohy toto funguje bez problému (styly i knihovny jsou identické) Zbývá tedy jediné rozumné řešení a to případ odložit, pachatel neznámý! V již dokončovaném projektu nemá smysl pachatele dál nahánět. Smysl by ale mělo sumarizovat podmínky pro zdárné potrubní trasování, to je ale již jiné téma. Děkuji za rady ![]() |
|
JanB.
|
|
![]() |
|
Cheff ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
![]() |
Zkuste si zkontrolovat styly - "Pravidla" - viz obr.
|
|
![]() |
|
![]() |
Podle mě to není novinka, jen se Vám přepsal někde styl nebo spíše trubka. Tuším, že by to mohlo být přímo v knihovně OC u potrubního dílu. Někde se zadávala maximální délka potrubí (už to bývalo i ve staré 2010). Pokud mu segment seberete možnost maximální délky, tak by to mělo být OK. Nebo se podívat do stylu, ale spíš si myslím na díly z OC...
- Musel bych si to proklikat, ale bohužel potrubařinu již nemám nainstalovánu... |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Zdravím,
po posledních aktualizacím se mi v inventoru (2016) objevila "novinka" a to, že při zadání potrubní trasy delší než je max. délka potrubního prvku (zpravidla 5m pro plasty) se mi objeví hláška (viz příloha), a trasu např. 50m nelze automaticky vytvořit, ale pouze odručkovat/odklikat po 5m sekcích. Před pár měsíci s tím inventor problém neměl. Styly potrubí mám správně nastavené a přiřazeny jsou správně i patřičné knihovny. Dříve inventor bez problému udělal 100m trasu na doplnil spojky (plastové sockety apod.) podle nastavení stylu. Věděl by mi někdo poradit jak tuto disfunkčnost opět obnovit, tedy jaké podmínky musí být pro správné trasování dlouhých tras splněny i když mne to dříve vůbec zajímat nemuselo a vše bylo jak být má. Předem děkuji |
|
JanB.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,184 sekund.