Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Jozef Lovás ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2016, AutoLisp, VzProCAD Stav: Offline Bodů: 36 |
![]() Zasláno: 03.kvě.2006 v 13:20 |
Prosím Vás ako preruším príkaz v Lispe po predefinovaní bloku ? (command "_insert" (strcat OldBlock "=" NewBlock)) Po vykonaní OldBlock "=" NewBlock potrbujem zrušiť aktuálny Command a pokračovať ďalej v programe. |
|
Jozef Lovás
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
To nějak nechápu - jestli chcete zrušit vykonávání příkazu, proč ho vůbec začínáte? A jestli chcete dodat další parametry, tak je tam musíte dát - proměnné, nebo funkce). A nebo tam jen potřebujete vrazit Enter? To je ""
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Jozef Lovás ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2016, AutoLisp, VzProCAD Stav: Offline Bodů: 36 |
![]() |
Mám vo výkrese cca 15 blokov, ktoré potrebujem predefinovať novými a tie mám v extra súboroch (dwg). Takýchto výkresov mám asi 10 takže to potrebujem nejak zautomatizovať. V príkaze insert sa potrebujem dostať až po potvrdenie či chcem predefinovať existujúci blok, a potom príkaz zrušiť. |
|
Jozef Lovás
|
|
![]() |
|
![]() |
Takže metódou pokus-omyl+help som dospel k fungujúcemu riešeniu: (command "_insert" (strcat OldBlock "=" NewBlock) "Y" (command)) (Volanie command bez parametrov = ESC) |
|
Jozef Lovás
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Volat (command) uvnitř (command) není dobrý nápad. LISP ekvivalent pro "cancel" je nil. Tedy:
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Já pro Cancel používám
^C^C |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
V lispu? Jak? Pokud to není v menu. Upravil Seiner - 04.kvě.2006 v 09:51 |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Příklad: získání vkl. bodu ZB
(defun C:VLOZ ( / ZB MM) (SETQ MM (GETINT "\nZadejte měřítko pro vkládaný blok:")) (command "_-insert" VLBL "_PS" MM pause MM MM ^C^C) (setq ZB (getvar "lastpoint")) (command "_-insert" VLBL "_PS" MM ZB MM "" "0") (princ) ) |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
![]() |
Vidíte - to mne nenapadlo. Já to zkoušel v uvozovkách.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
LISP žádné ^C^C nezná, ale shodou okolností je vámi definovaný symbol s názvem "^C^C" vyhodnocen jako nil, takže to zafunguje :-)
|
|
![]() |
|
![]() |
Jak prosté :-)
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
Takže raději použít
... (command "_-insert" VLBL "_PS" MM pause MM MM nil) ... ![]() |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,438 sekund.