Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaG ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 13.kvě.2011 Lokalita: ČR (PL) Používám: AM 2022, AIP 2022, Inv. Nastran, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 98 |
![]() Zasláno: 10.kvě.2019 v 10:27 |
Náhodou jsem narazil na tohle téma, sám mám výbornou zkušenost s TinkerCADem od Autodesku. Je vhodný pro menší děti (ale sám jsem si s ním pohrál hezky:) a učí je geometrizovat objekty okolního světa, což je neocenitelná zkušenost. Vedl jsem kroužek a moc je to bavilo. A snadné generování modelů pro 3D tisk je taky příjemné. Je docela škoda, že skončil projekt 123D Design, to by byl další stupeň.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
Tinkercad je pro menší děti určitě zajímavá "stavebnice". Teď s novými kódovými bloky (codeblocks) s ním jdou dělat už docela pokročilé modely. Jako další, vyšší stupeň teď slouží Fusion 360 - s Tinkercadem umí komunikovat a je to už "opravdový" CAD/CAM/CAE nástroj. A je pro nekomerční využití rovněž zdarma.
|
|
![]() |
|
sucha.ladislava ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 31.led.2020 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autocad 2020, Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 125 |
![]() |
Dobrý den,
nemáte někdo k tomu nějaké návody, postupy, jak začít, úkoly a zadání, které děti nadchnou,... Chtěla bych s tím začít. ZŠ druhý stupeň. Představa je taková, abych to potom směřovala k 3D tisku. Děkuji |
|
![]() |
|
PepaG ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 13.kvě.2011 Lokalita: ČR (PL) Používám: AM 2022, AIP 2022, Inv. Nastran, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 98 |
![]() |
Pro začátek třeba výuka, do níž je vstup přímo z programu (tinkercad.com/teach), popř. vygooglovat Tinkercad tutorial - řada odkazů, námětů a návodů a v neposlední řadě vzory podle thingiverse.com, nebo podobných serverů. Stoprocentně přijdou s vlastními nápady samy děti, jakmile se naučí několik základních kroků. V mém případě byla úspěšná letadla, stojánky na mobil, vzducholoď (pro 3D tisk rozpůlená a slepená), jedna dívka vytvořila zmenšený florbalový míček, kluk udělal tank, další železniční most. V 8. a 9. třídě přešli žáci na Autodesk Fusion 360. Kroužek běžel na střední škole 3 roky (projekt) a dvě schůzky před koncem ho skrečoval koronavir. Codeblocks neznám, už jsem s tím dlouho nedělal, Inventor a Fusion mě vytěžují dostatečně.
Upravil PepaG - 03.kvě.2020 v 17:45 |
|
![]() |
|
RadkaV ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.pro.2021 Lokalita: ČR (LB) Používám: Autocad, Inventor Stav: Offline Bodů: 64 |
![]() |
Dobrý den,
nemá někdo nějaké zpracované postupy pro začátečnici (jako mě), která by měla od září vézt kroužek na ZŠ? Výstupem je potom polytechnika a 3D tisk. Ale budeme mít i přístup na laser. Tak nejenom 3D tisk, ale i gravírování. Uvítala bych i praktické drobné výrobky, které jsou užitečné a smysluplné. PS. jsem dříve narozený ročník, který se v En neorientuje. Pracuji v Inventoru, ale to nemohu na ZŠ instalovat. Děkuji
|
|
![]() |
|
PepaG ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dobrý den,
ozvěte se mi na mail gruber@spstrplz.cz, rád se s Vámi podělím. Taky jsem vedl kroužek. Začínali jsme v TinkerCadu a pak jsme pokračovali v Autodesk Fusionu 360 - licence Start Up Enthusiasts je zdarma pro kohokoli. Pokud děláte v Inventoru, rychle si zvyknete.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,508 sekund.