Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Krupička ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 17.led.2007 Lokalita: ČR (HK) Používám: AutoCAD2005, 2007 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() Zasláno: 23.led.2007 v 10:02 |
Nefunguje mi ukazovací program StrokeIT v Autocadu LT 2007 CS. V jiných Autocadech funguje i ve 2007 EN. Snad je zádrhel v lokalizaci do češtiny. Předem děkuji za radu.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21906 |
![]() |
S lokalizací problém nebyl (zkoušeno na starších verzích). Používate definiční soubory gest z www.xanadu.cz/download ?
|
|
![]() |
|
zisoun ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.pro.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD LT 2007 Stav: Offline Bodů: 232 |
![]() |
Taky mi to nejdříve nefungovalo a nakonec jsem zjistil, že mám v aplikaci u Autocadu špatný identifikátor aplikace. standartně je tam acad.exe ( a myslim aclt.exe-což je pro starší verze LT) a pro LT je potřeba zadat acadlt.exe pomocí tlačítka přidat.
|
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.čvc.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autodesk MAP 3D 2020 Stav: Offline Bodů: 240 |
![]() |
Ano, je potřeba StrokeIt nasměrovat na správný exe soubor.
|
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.čvc.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autodesk MAP 3D 2020 Stav: Offline Bodů: 240 |
![]() |
... a pokud máte i více CAD produktů (např. MAP a LT) na jednom PC, tak si jejich exe můžete libovolně přidat do StrokeIt.
viz. obrázek Upravil artap - 23.led.2007 v 13:39 |
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
Krupička ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 17.led.2007 Lokalita: ČR (HK) Používám: AutoCAD2005, 2007 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Děkuji za rady, speciálně značce Zisoun. Chyba byla v acadlt.exe. StrokeIt je geniální prográmek. Snad tvůrcům v Autodesku to někdy dojde a Stroukeit bude součástí Autocadu.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Lokalizace na toto nemá vliv, řeší se to jak již popsal Zisoun. Ale abych přuiznal barvu, tak jsme při úpravě lokalizace udělla chybu a omylem jsem v jednom ze souboru napsal špatnou identifikaci pro verzi souboru (#VERSION). Na některých strojích proto vyskakovala při spouštění hláška o zastaralosti textů Pokud se Vás to týkalo, dejte vědět, vyvěsím zde opravenou verzi.
|
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
k čemu je StrokeIt dobrý?
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21906 |
![]() |
Na ovládání AutoCADu pomocí gest - přednastavených pohybů myší. Viz:
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
|
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Takže by šel StrokeIT použít i pro Inventor?
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nevím jak je v Inventoru koncipováno zadávání příkaztů, ale myslím si, že by to šlo. Můžete to udělat třeba i tak, že gestům místo příkazů nadefinujete klávesové zkratky, které spouští danou funkci. Upravil PepaR - 23.led.2007 v 15:17 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ano, v Inventoru nebo v Revitu funguje StrokeIt také.
|
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Upozorňuji na "ZDRAVOU ZÁVISLOST" na StrokeItu. Dostal se mi tak hluboce do podvědomí, že pokud sednu k PC kde není používaný ... po jednom či dvou gestech protáhnu obličej, zamumlám si něco pod vousy a už připojuji flashku se StrokeItem do USB.
Díky gestům se projevila časová úspora. Zkoušeli jste někdo spojit třeba i řetězec povelů (např. max.zoom, ulož a zavři)? Já ano ... a mohu vyjádřit jen svou spokojenost. StrokeIt používám například i při surfování po netu (vpřed, vzad). |
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Už jsem se bál, že závislým jsme se stal akorát já. Mě se stává u cizích PC taky něco podobného, dokonce kolega, kterého jsme na StrokeIt naučil a jenž sedl na jiný stroj, to považoval za chybu Windows a byl skálopěvně přesvědčen, že jedině reinstalace operačního systému to může spravit.
PS: Pokud někdo prosím máte vlastní gesta např. pro Map, Revit, apod. tak se je nestyďte vyexportovat a vyvěsit např. zde.
|
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
![]() |
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pokud Vám to ulehčí práci, tak Vám můžu zaslat tabulku dělanou v AutoCADu s gesty, které jsme dělal pro AutoCAD, s tím, že byste si ji jen upravil pro gesta Mapu.
Přikládám náhled na tento výkres jako PDF.
|
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
jako "stará konzerva" mám problém s využíváním ikon, jsem zvyklý hodně psát, tohle už je na mě moc
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.