Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
I.Kroutil ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 13.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 14 |
![]() Zasláno: 20.dub.2005 v 16:39 |
Dobry den, muze mi nekdo poradit s tvorbou vlastnich srafovacich vzoru. Vytvorit si nove srafovaci vzory (postup v napovede AutoCADu je dostatecny) umim. Souradnice jednotlivych vzoru ulozim do souboru "vlastni.pat". Soubor "vlastni.pat" mam v adresari "Support". Jak docilim, aby se mi nazvy srafu zobrazily v dialogovem panelu pro srafovani? Dekuji I.Kroutil |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Šrafovaci vzor nemusíte mít přímo v Supportu, ale stačí jakýkoliv adresář zahrnutý v "Cestách k podpůrným souborům" Já si například vytvořím vlastní složku, kde dávám nástroje, šrafy, písma abych po případné přeisntalaci AutoCADu mohl snadno tuto složku přenést. Dané šrafy by se měly pak zobrazit v Paletě šrafovacích vzorů v záložce Vlastní.
Pepa
|
|
![]() |
|
![]() |
Ano, potud je mi to vcelku jasne. Problem je v tom, ze pri prepnuti na polozku "vlasni" v dialogu pro srafovani se nedeje nic. Zalozky jsou prazdne, nemam si jak vybrat mnou vytvoreny vzor. I.Kroutil
|
|
![]() |
|
Pepa ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: LT 2014 CZ Stav: Offline Bodů: 445 |
![]() |
zkuste udělat samostatný adresář, zahrňte ho do CESTY K PODPŮRNÝM
SOUBORŮM a vámi definované šrafovací vzory dejte do něj - ale každý
vzor dejte do samostatného souboru .PAT. Řešil jsem stejný
problém, cad mi nechtěl brát šrafy, které jsem někde stáhnul, tohle
pomohlo a funguje.
Ještě jsem si vzpomněl, na konci každého souboru je třeba prázdný řádek, tj. za posledním číslem posledního řádku dejte ještě ENTER, jinak mi to cad taky nevzal |
|
![]() |
|
![]() |
Dekuji za snahu pomoci, ale nic se nezmenilo. Bude pro me jednodussi ulozit si original .pat a potom zmenit souradnice nejakeho vzoru, ktery nepouzivam. Neni to sice idealni reseni, ale uz jsem tim ztratil dost casu. Jeste jednou dekuji. I.Kroutil
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Máte ještě jednu možnost - a to překopírovat si definici šrafy přímo do souboru ACAD.PAT či ACADISO.PAT |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Zapomněl jsem dodat, že se pak objeví mezi předdefinovanými |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Miroslav Harant ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Stav: Offline Bodů: 97 |
![]() |
Do acad.pat nebo acadiso.pat si nikdy svoje šrafy nedávám. Mám svou složku se svými podporami a pracuje mi všechno OK. Šraf mám kolem 50 a všechny jsou použitelné.
|
|
Miroslav Harant
ADT 3.3 / Win 98 SE |
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
z čistě systémového hlediska máte samozřejmě pravdu - nevýhoda šraf ve složce CUSTOM ale je to, že nevidíte hned náhled - my si soubor acadiso.pat upravujeme - potom šrafy vidíme jako náhled ve složce OTHER PREDEFINED - je to rychlejší na práci. V této souvislosti by mnne zajímalo, zda jde nějak zajistit, aby se v dialogu šraf vytvořilo v rámci přehlednosti více záložek |
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Miroslav Harant ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Stav: Offline Bodů: 97 |
![]() |
No, já bych to viděl takhle : pošlete e-mail, já vám pošlu printscreen, že to je viditelné ! Jsem na ADT 3.3, cad 2002.
|
|
Miroslav Harant
ADT 3.3 / Win 98 SE |
|
![]() |
|
![]() |
ivok@cesa.cz
|
|
![]() |
|
![]() |
Naposledy k tvorbe vlastnich srafu. Vse uz mi funguje tak, jak mi v mailu popsal p. M.Harant. Mel jsem rozdilny nazev souboru *.pat a nazvu srafu. Zdravi I.Kroutil
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.