Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.096.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() Zasláno: 10.led.2008 v 11:01 |
Lze nějak jednoduše psát (tedy aby se to psalo samo) do výkresu souřadnice bodů které si odkliknu?
Příklad: Mám výkres plechové desky s vrtanými dírami, je to okótované ale potřebuji aby mi rychle v prototypové dílně udělali jeden kousek a tam mají vrtačku která vyžaduje zadávat středy otvorů jako souřadnice od nějakého počátku. Zkoušel jsem volit nějaký druh kótování ale na nic jsem nepřišel. Upravil Kotlaba - 10.led.2008 v 11:02 |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Během odpoledne se pokusím upravit zpět na normální souřadnice rutinku - viz téma lisp a souřadnice
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Vyzkoušejte tohle:
chová se to podle aktuálního kótovacího stylu obdobně jako odkaz (včetně úprav šipky, písma, apod
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() |
Děkuji, stáhnul jsem si to a vyzkouším to.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21950 |
![]() |
Nebo příkaz
KÓTYSTANIČNÍ (byl i v R14).
|
|
![]() |
|
![]() |
Tak to chodí
![]() |
|
![]() |
|
orlik ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.lis.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autocad Mechanical 20104 Stav: Offline Bodů: 111 |
![]() |
Díval jsem se na ten Lisp, mam udělano něco podobného, jen ještě se zadáním nulového bodu(ori) a výtisk souradnic do výkresu.
(defun c:uu ( / pt1 pt2 ori osmod) (SETQ osmod (GETVAR "OSMODE")) (setq px1 0.0 py1 0.0 pz1 0.0 pts "" pt1 (list 0.0 0.0 0.0)) (setq ori (getpoint "\n Nulovy bod : ")) (while (/= pt1 nil) (setq pt1 (getpoint "\n Bod pro info : ")) (if (= pt1 nil) () (progn (setq pt2 (getpoint "\n Bod textu : ")) (SETQ px1 (- (CAR pt1) (car ori)) py1 (- (CADR pt1) (cadr ori))) (setq pts (strcat "X" (rtos px1 2 2) ",Y" (rtos py1 2 2))) (SETVAR "OSMODE" 0) (command "_qleader" pt1 pt2 "" "2" pts "") ) ) (SETVAR "OSMODE" osmod) ) ) |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,145 sekund.