Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
topocad ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD/Civil3D 2007-23 Stav: Offline Bodů: 113 |
![]() Zasláno: 17.dub.2008 v 19:30 |
Dobry den,
nevite nekdo jak zadat rozsah (oblast) pro stazeni obrazku ze sluzeb WMS do Civilu? Neboli cim nastavit hodnotu BBOX (popr. WIDTH a HEIGHT)pro Request GetMap? |
|
![]() |
|
binter ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() Arkance Systems Přihlášen: 13.kvě.2005 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCAD Map, AutoCAD 360 Stav: Offline Bodů: 31 |
![]() |
Dobrý den,
nevím k čemu potřebujete nastavit velikosti ručně, pokud to vysvětlíte, zkusím Vám navrhnout nějaké řešení.
Princip fungování spočívá v tom, že Map nastaví BBOX a WIDTH a HEIGHT podle toho jaký výřez mapy máte právě zazoomovaný a jaké je vaše rozlišení. Načtení nebo obnovení dat pro aktuální výřez provedete voobou "Převzorkovat rastr" z místní nabídky WMS vrstvy. Vrací se vám vždy data odpovídající vašemu rozlišení.
S pozdravem Jan Binter
|
|
![]() |
|
topocad ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD/Civil3D 2007-23 Stav: Offline Bodů: 113 |
![]() |
Potreboval jsem zjistit jak to prave Civil nastavuje.
Protoze na wms.cuzk.cz mi to, at zazoomuji jak chci, nebo jsem zkousel nastavit i LIMITS, vzdy vrati rozsah cele CR. Takze se nedostanu na hladiny ktere jsou k dispozici pro meritko <5000. Tak nevim jestli delam neco spatne. |
|
![]() |
|
binter ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() Arkance Systems Přihlášen: 13.kvě.2005 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCAD Map, AutoCAD 360 Stav: Offline Bodů: 31 |
![]() |
Základní popis je v tipu http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5062 - podle toho to funguje.
|
|
![]() |
|
![]() |
tento typ jsem cetl, to co je tam popsano tak funguje...
ale u me nejak asi nefunguje to, ze zoomem se nastavi spravne BBOX... |
|
![]() |
|
v.klazar ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.lis.2007 Lokalita: ČR (HK) Používám: civil3d 2012 Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() |
taky mam ten problem... pokud by nekdo mohl prosim nastinit reseni. nebo zdroj informaci.... jak zprovoznit
podle stranek
http://geoportal.cuzk.cz/geoportal/wms_service_zkouska.asp
by to melo byt verejne pristupne.
ale nejak nemohu rozchodit ani
pls hlavne zdroj info... zrejme jsem celkove mimo ;)
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobry den,
me to na <wms.cuzk.cz/wms.asp> funguje. Civil se pripoji, nacte se WMS-schema, po vyberu se ale zobrazi pouze prehledky obrys CR a KRAJU, ale po provedeni zoom mi to nenatahuje hladiny ktere jsou pristupne pro meritko <5000, nevim jestli je chyba v dotazu z civilu nebo je problem na strane cuzk, nemam jiny soft kterym bych to zkusil. Dle meho dodavatele je problem na strane cuzk. {a navic <www.opengeospatial.org/resource/products> neni zaregistrovana zadna verze Civilu s podporou WMS?!?} |
|
![]() |
|
v.klazar ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.lis.2007 Lokalita: ČR (HK) Používám: civil3d 2012 Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() |
tak jem se nejak nazomoval, ale prekvapila me nepruhlednost hladin - je nutno prehledky,... vypnout a obraz je deformovan, coz nevim, jestli je opatreni proti ucelnemu pouziti, nebo jakesi nastaveni pohledu.
v napovede je cosi o pruhlednosti, ale to jsem take jeste nenasel ;)
je tam map 3d, coz by mela byt soucast civilu... ale primo civil by tam mozna mel byt take....
ups prehledl jsem standardy.... neni tam... Upravil v.klazar - 23.kvě.2008 v 14:11 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,367 sekund.