Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | ||||||||||||||||||||||
xveith ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.lis.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2004 Stav: Offline Bodů: 43 |
![]() Zasláno: 19.lis.2008 v 12:11 |
|||||||||||||||||||||
Zdravim
Normálně nastavuji filtr aby mi vybral např. vše co začíná "A". tzn. nastavim "A*". Lze nastavit filtr tak, aby mi vybral "A + B"? tzn. něco v tom způsobu "A*+B*"? Asi by to mělo jít, ale nevim jak udělat to + Autocad 2004 |
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1740 |
![]() |
|||||||||||||||||||||
Z nápovědy:
Hladiny můžete setřídit podle jména pomocí zástupných znaků.
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
svarc.vl ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Autocad Mechanical 2010 Stav: Offline Bodů: 204 |
![]() |
|||||||||||||||||||||
v rozbalovacím seznamu si vyberete logický operátor začátek a konec AND pak filtr vypadá např: objekt = Text
**začátek AND
text,hodnota = *A*
text,hodnota = *B*
**konec AND
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
|||||||||||||||||||||
V Acad2004 to není.
|
||||||||||||||||||||||
-FerTh-
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
xveith ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.lis.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2004 Stav: Offline Bodů: 43 |
![]() |
|||||||||||||||||||||
![]() aha no, a já se tu mořim jak... Akorát je ale divný že v nápovědě Autocad 2004 to je. Njn budu to muset ňák vošmelit |
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
|||||||||||||||||||||
To xveith: Co máte na mysli tím "...v nápovědě Autocad 2004 to je." ? Co "to" je?
Jinak v lispu by se to uvedlo takhle:
(setq VYBER1 (ssget "X" '((0 . "TEXT") (-4 . "<AND")(1 . "A*")(1 . "B*")(-4 . "AND>") ) ))
To svarc.vl: Předchozí poznámka byla adresována Vám. Upravil Ferdinand - 19.lis.2008 v 15:02 |
||||||||||||||||||||||
-FerTh-
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||
mám na mysli, že v nápovědě 2004 je:
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
|||||||||||||||||||||
Ta ssget funkce by asi měla vypadat trochu jinak - ale bude to určitě fungovat i v AutoCADu 2004. Viz tip:
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||
Aha, má to být na hladiny. Tak to se omlouvám - to bude vypadat jinak...
(setq VYBER2 (ssget "X" '((-4 . "<AND")(8 . "A*")(8 . "B*")(-4 . "AND>") ) )) |
||||||||||||||||||||||
-FerTh-
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
|||||||||||||||||||||
Ne, pro hladiny bude funkce stejná jako ve výše uvedeném tipu, jen místo "1" se objeví "8".
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
pavelstyl ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD Mech 2025, SolidEdgeE 2025 Stav: Offline Bodů: 226 |
![]() |
|||||||||||||||||||||
No já tuto diskuzi moc nesleduji, ale ten kód je mi podezřelý.
Nemělo by tam být spíše OR?
Takhle by to nemělo nic vybrat (název hladiny nebude začínat na A a současně na B)
Pavel Štyl
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||
Aha, raději upřesním, jde mi o nastavení Named layer filters, nikoli o filtrování hladin pomocí rychlého výběru.
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||
No sláva, tak jsme se hned po 12-ti příspěvcích dozvěděli, vocogou...
![]() |
||||||||||||||||||||||
-FerTh-
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||
hmm, no a existuje něco lepší? já zpravidla mam výkres o řádově desítek a stovek hladin (uznávam, že autoCAD tak trochu používam jako GIS, neni to nic super, ale jde to a občas je to nutný). No a jediný způsob, jak se v tom vyznat je pomocí filru. Pro každý "blok" jeden filtr. No a jak jsem již psal, jde mi o to, vybrat jedním filtrem jak hladiny začínající "A" tak hladiny začínající "B". Přesto prozatím děkuji za aktivitu.
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
|||||||||||||||||||||
A keby ste skúsili _.laywalk
Možno by Vám to stačilo pre tento prípad. Dole je zaškrtávatko, či po ukončení vrátiť do pôvodného stavu zobrazenia, alebo nechať stav zobrazenia aktuálne nastavený Walkom.
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
|||||||||||||||||||||
Ešte doplnenie: funguje tam výber cez SHIFT aj cez CNTRL
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||
Pavle, máte pravdu, je to blbost, co jsem já napsal. Omluva č.2... jde (nešlo) přece o názvy, nikoli o entity...
|
||||||||||||||||||||||
-FerTh-
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||
nic nedělá, asi že mam 2004, škoda no |
||||||||||||||||||||||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,465 sekund.