Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
bledo ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 28.úno.2009 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD2009,PTC Pro Engineer Wildfire 4.0 Stav: Offline Bodů: 38 |
![]() Zasláno: 14.bře.2009 v 15:36 |
Poznáte nejaký program, ktorý vám z výkresu vytvorý napr. formát JPG, pričom zaoblené časti budú hladké a hrúbky čiar budú zachované? Ja som mal kedysi jeden a volal sa niečo ako dwg to pdf convertor a tam som si vytvoril pdf a z pdf potom jpg, ale vymazal som ho omylom. Trošku zložitejšie, ale vždy bol pekný výsledok. Používa niekto niečo také?
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
preci autocad ma v tiskarnach primo nabizeny export dwg to jpg, to Vam nefunguje ?
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Obávám se, že ve formátu *.jpg nebudou zaoblené části hladké už z principu rastrového obrázku.
Zkuste export do *.wmf nebo (jak by určitě napsal pan Michl) export ve formátu *.dwf, který je pro AutoCad produkty vhodnější. |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Záleží na rozlišení, pokud bude dostatečné, tak se budou jevit okraje hladké.
Použijte rastrovou tiskárnu, která je součástí AutoCadu - normálně se tiskne, pouze se vybere tiskárna, která "vytiskne" výkres do rastru. Místo JPG bych volil PNG a případný převod v nějakém jiném programu. Asi si budete muset zvětšit rastr - je jakoby velikost papíru. Nebo můžete použít tisk např. na PDFCreator, pouze namísto do PDF si uložíte jiný rastr (TIFF, PNG, JPG). |
|
![]() |
|
bledo ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 28.úno.2009 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD2009,PTC Pro Engineer Wildfire 4.0 Stav: Offline Bodů: 38 |
![]() |
No skušal som tie varianty a nelubi sa mi ani jeden... nechce to nejako pekne vykreslovať alebo neviem ako na to. Skusal som to cez tu tlaciaren a predsa len napr. hrubka ciar je pri kazdom ulozni toho isteho obrazku ina a to asi podla toho ako mam priblizenu obrazovku alebo čo. Skusim najst ten program,ten bol super.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
A jaké máte rozlišení toho obrázku? K čemu to má vůbec sloužit?
Na přiblížení nezáleží pokud netisknete zrovna "display". Tiskněte okno, nebo z rozvržení. Pokud potřebujete exportovat oblast výkresu, kterou by jste tiskl na A4 a potřebujete ucházející detaily, tak potřebujete DPI min. 300, lépe 600. tak rastr na která "tisknete" musí být velikosti 2480x3508 pixlů 210/25.4*300=2480 pixlů 297/25.4*300=3508 pixlů pro 600DPI je to pak 4961x7016pixlů Takový rastr není v AutoCadu připraven a musíte si vytvořit svůj (uživatelský) "papír". Pokud použijete PDFCreator , tak normálně tisknete na velikost papíru (třeba A4) a DPI si volíte v nastavení programu. Druh souboru (PDF, PNG, Tiff, JPG, PS) si volíte až při ukládání souboru. |
|
![]() |
|
![]() |
ide o to že robím inžiniersky projekt a potrebujem do wordu hodiť schémy jednej planétovky. Skusim sa stým pohrať...potom napíšem.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pro vložení do wordu je lepší použít WMF. To je vektorový formát Widows (WMF=windows meta file). Soubor získáte pomocí funkce
PIŠWMF (_WMFOUT).
Lepší výsledek dosáhnete s programem Better WMF. Ten je ale komerční. A nebo naopak - možní si vystačíte s pouhým screenshotem obrazovky... |
|
![]() |
|
![]() |
takže ten WMFOUT je celkom rýchla volba ale zaoblenia su dosť kockaté podla mna, inak je to v pohode. Ja som už našiel jeden program čo som kedysi používal, aj ked ten čo som hladal to není, lebo tento: Solid Converter DWG spraví síce PDF s peknými hladkými zaobleniami aj hrúbkami čiar ake sú nadefinované, ale ked to exportujem ako obrázok tak to je opäť kockaté, no a ten čo ja hladám mi exportoval aj pekné obrázky a nie len PDFka. To mi ale až tak nevadí lebo ked spravím screenshot toho PDF tak je to celkom pekné a je to o dosť krajšie ako keby som mal spravit screen len na výkrese autocadu,takže zatial takto.
Ukážem vám výsledok: Schema.PNG Upravil bledo - 15.bře.2009 v 16:42 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Screanshot z Acrobat Readru bude stejný jako z AutoCadu - stačí pouze stejně přiblížit a zvolit správnou tloušťku čar (pokud si mezitím nezměníte rozlišení obrazovky).
Jinak, kdyz koukam na ten obrazek, stačilo by malování ve Wordu - jsou to vektory, písmo trutype, šipky to umí... |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
![]() |
|
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() |
Better
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Uz jsem to zminoval, tak jeste upresnim. PDFCreator - nastaveni rozliseni v programu. (Tiskárna->Možnosti a pak nastaveni u jednotlivych formatu) Tiskarna AutoCadu - zvolit si uzivatelsky format papiru. v dialogu tisku (tiskarna "PublishToWeb PNG", Vlastnosti -> Uzivatelské rozmery papiru -> Pridat. V pruvodci to je uz jednoduche. Jak zvolit spravny rozmer aby jste mel pozadovane rozliseni jsem psal. Osobne bych na ta schemata co asi potrebujete preferoval vytvoreni pres PDFCreator. |
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
mně betterwmf přijde dobrý i po zakoupení licence. a jakmile si uvědomím, že není jeho free alternativa, zdá se mi ještě lepší. jen škoda, že ho dále nevyvíjejí.
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
_vlk ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 24.bře.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: Civil 3D Stav: Offline Bodů: 239 |
![]() |
Pro vkládání do Wordu se mi nejvíce osvědčil postup:
- v CADu vytvořím PLT (nastavení barev, tlouštěk čar...)
- v prohlížeči SPLOT konverze na WMF
Výsledný obrázek vypadá stejně jako při tisku na papír.
|
|
![]() |
|
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() |
SPLOT jsem kdysi měl v DOSu když jsem používal R11. Nevěděl jsem že to ještě existuje. Zkoušel sem hledat ale asi špatně. Můžete mne navést?
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji.
Akorát že ten program je jen pro Angličany a pro Němce
![]() |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.