Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() Zasláno: 02.úno.2010 v 17:21 |
Chtěl bych se zeptat, respektive upřesnit, pokud někdo bude vědět, hodnoty bezpečnostní pásmo VTL plynovodu do tlaku 40 barů.
- Potrubí DN 300 dle požadavku RWE je pásmo 20 m na obě strany od plynovodu; dle zákona 158/2009 Sb. je 20 m. - Potrubí DN 500 dle požadavku RWE je pásmo 40 m na obě strany od plynovodu; dle zákona 158/2009 Sb. je 30 m. Které z těchto hodnot jsou pro mne tedy směrodatné RWE nebo zákon. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Technologický předpis má vždy přednost před normou, která se opírá o zákon, tzn. předpis správce sítí bych bral jako směrodatný. Nicméně je to jen můj osobní názor.
Upravil PepaR - 02.úno.2010 v 17:56 |
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
A nejde tu o bezpečnostné pásmo versus ochranné pásmo???
U nás je u SPP, a.s. pri VTL PN40 ochranné pásmo 4 metre na každú stranu od osi potrubia a bezpečnostné pásmo je 20 metrov na každú stranu od osi plynovodu (bezpečnostné aj ochranné pásmo je myslím stanovené zákonom). |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
Ochranné pásmo je bez problému.
Problém je, že mi přístavba objektu zasahuje do bezpečnostního pásma 40 m (požadavek RWE pro DN 300). Kdyby bylo jen 20 m tak jsem v pohodě. |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
Jelikož nejsem odborník na sítě, konzultoval jsem to s kolegyní odbornicí přes kanalizaci, vodu, plyn (mimochodem dáma hodně přes 7o let, stále pracuje a její vitalitu jí všichni můžeme závidět).
1) bezpečnostní pásmo je VŽDY na OBĚ STRANY (dikce zákona 158/2009 i předchozího 458/2000 jsou stejné)
- tedy pro DN300 je bezpečnostní vzdálenost 20m na obě strany, celkem tedy 40m, v tomto případě tedy RWE je v souladu se zákonem
- pro DN500 RWE zřejmě "zapomněl" na změnu zákona, 40m (na obě strany) bylo ve starém zákoně, v novém je 30m
2) Zákon by měl být nadřazený požadavkům RWE (či obráceně RWE by měl respektovat zákon)
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji. Je to přesněji napsáno než jak jsem to napsal já. RWE je velký moloch a snaží se co nejvíce roztahovat. Uvidím co na to stavební úřad. |
|
![]() |
|
![]() |
Dostal jsem ještě jedno možné vysvětlení.
Vedení vybudované před platností zákona 458/2000 Sb. má jiná bezpečnostní pásma. |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
Ale v zákoně158 o tom není ani slovo ....
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,508 sekund.