ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřeno3D teleso zmena rozmerov

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
126mimo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.úno.2010
Lokalita: Poland
Používám:
AutoCAD2002
Stav: Offline
Bodů: 7
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: 3D teleso zmena rozmerov
    Zasláno: 23.úno.2010 v 19:27
potreboval by som poradiť už som nad tím strávil dve hodiny a viac sa mi nejako nechce potreboval by som vedieť ako sa dá jednoducho rozťahovať alebo teda meniť rozmer 3D telesa napr iba výšku z 70mm na 100mm ďakujem je to maličkosť ale neviem to.. mám CAD 2002
Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1615
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2010 v 19:37

je to solid? faces? díval jste se do properties? Pokud ano, zkousel jste tam neco menit? Pokud je to solid (coz predpokladam), tak jak je delany? extrude, primitive, boolean? co se stane, kdyz na teleso kliknete? proc mate tak starou verzi cadu? pokud Vas  zivote zajima zmena rozmeru ze 70mm na 100mm, tak jste asi strojar - proc teda nemate inventor?

Rostislav Říha
Zpět nahoru
126mimo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCAD2002
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2010 v 21:16
no robil som to tak že som si nakreslil pôdorys nábytku a potom to vyťahoval (70mm na 100mm bol len príklad)
 v properties je že nič ale iba že aké čiary to má...
a cad mám zato tak starý lebo nový počítač bude až v lete možno :)
no potom teda viem tie telesá vytiahnuté orezať ale predĺžiť neviem
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Bodů: 731
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2010 v 21:20
divne, po kliknuti na teleso by se mela objevit vatahovaci "sipka" ve moznem smeru vytazeni (tedy tak se zobrazuje v cadu 2009), nicmene i ve vlastnostech by mely byt rozmery telesa a napr hodnota vytazeni, nekde by se to tam melo dat zmenit. Tezke radit v cadu 2002, toto co rikam, plati pro 2009 jak je to ve Vasi verzi nevim.
edit: Nicmene, pokud mate slabsi pocitac a rysujete v 2002, tak bych se nebal prejit na verzi 2009 ci 2010, nemelo by to mit razantne vetsi naroky a tam editace teles funguje napr tak jak jsem napsal, moznosti je vice, ale moc lidi Vam tu k verzi 2002 uz asi radit nebude...

Upravil Mikemamm - 23.úno.2010 v 21:22
Zpět nahoru
126mimo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCAD2002
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2010 v 21:27
aha no presne takto si to predstavujem aj ja že kliknem na roh alebo stred
potiahnem a je to len mi to nefunguje presúva mi to celé teleso
ešte to pozriem poprípade nainštalujem niečo o trošku novšie

Zpět nahoru
VopluDa Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.srp.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad jaky maji kde nainstalovany
Bodů: 32
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2010 v 22:08
jestli me pamet nesali, tak ve starsich verzich tahaci body nebyly. ale delal sem to v pripade rovnobeznych sten ve smeru prodlouzeni tak, ze jsem kopiroval objekt s posunem odpovidajici prodlouzeni a pak oba objekty sloucil do jednoho. v pripade nerovnobeznych sem po slouceni orezaval steny pomoci 3b nebo delal pomocne objekty, ktere sem odecital. zalezi na tvaru a slozitosti objektu
Zpět nahoru
126mimo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCAD2002
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2010 v 22:39
uff tak takto nie to asi skúsim fakt nejakú novšiu verziu lebo takto sa stým hrať to je tak na psychiatriu za hodinku kreslenia
ale ďakujem je to chyba cadu nie moja
Zpět nahoru
JerryCZ Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.zář.2009
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD Inventor Suite 2011
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2010 v 08:52
Původně odeslal(a) 126mimo 126mimo napsal(a):

potreboval by som poradiť už som nad tím strávil dve hodiny a viac sa mi nejako nechce potreboval by som vedieť ako sa dá jednoducho rozťahovať alebo teda meniť rozmer 3D telesa napr iba výšku z 70mm na 100mm ďakujem je to maličkosť ale neviem to.. mám CAD 2002
Vytáhněte si pás pracovních ikon "Úpravy těles" a použijte příkaz " Posunout plochy". Jednoduché chytnete ref. plochy kterou chcete posunout, vytáhnete směr kam a zadáte o kolik.

Upravil JerryCZ - 08.dub.2010 v 08:54
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2124:VIPJak změnit měřítko výkresu pouze v jedné ose (jen X, jen Y, jen Z)?
Tip 4594:Jak změnit parametry silničního tělesa v Civil 3D?
Tip 5499:Jak nastavit barvu pozadí pro Render?
Tip 13008:Převod 3D mesh sítě na 3D těleso ve Fusion 360.
Tip 5451:Potlačení/přerušení spojení pro odvozené součásti.
Tip 9281:Změna poměru stran rastrového obrázku.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,551 sekund.