Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 120.000 registrovaných u nás, celkem 1.105.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět
|
archiv |
| Autor | |
KMachálek
Zasloužilý člen
Přihlášen: 07.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 175 |
Téma: Vložení obrázku TIFFZasláno: 19.čer.2011 v 16:20 |
|
Narazil jsem na problém se kterým si neumím poradit. Chci do Civilu připojit rastrový obrázek, mapu ve formátu TIFF. Civil mi ale nahlásí že soubor nemůže otevřít, že nebyl nalezen nebo je neplatný. Soubor ale v adresáři je a jiné TIFF soubory z toho samého adresáře se mi otevřou normálně.
Používám Civilové vkládání protože potřebuju georeferenci. Stalo se vám to už někdy? |
|
![]() |
|
alfred
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel
Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1676 |
Zasláno: 19.čer.2011 v 17:13 |
|
Něco podobného se mi stalo když TIF byl s nějakou, pro AutoCad neznámou, kompresí.
Současný CAD nemá problém s LZW kompresí nebo bez komprese, případně s černobílými kompresemi Huffman či CCIT. Barevné komprese jako například "packbits" nebo "jpeg" či "ZIP" komprese v TIFu nějak AutoCad myslím neskousnul - zkousel jsem to ale pred nekolika verzemi. Koukněte tedy zda rastr není s nějakou touto exotickou kompresí a případně ji nahraťte nějakou vhodnější. |
|
![]() |
|
KMachálek
Zasloužilý člen
Přihlášen: 07.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 175 |
Zasláno: 19.čer.2011 v 18:48 |
|
Díky, byl to TIFF z nějakého skeneru. Převedl jsem to do jiného TIFFu, taky komprimovaného, a už to funguje.
|
|
![]() |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět
|
|
| Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,500 sekund.

Vložení obrázku TIFF
Možnosti tématu