Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
jony ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 26.lis.2004 Stav: Offline Bodů: 1 |
![]() Zasláno: 26.lis.2004 v 12:57 |
Dobrý Den Kreslíme v Autocadu 2002 a nekdy se nám stává,že ve 2D nám nejdou dvě úsečky zaoblit.Program píše,že úsečky jsou komplanární.Když výkres orbitem 3D otočíme,zjistíme že úsečky nejsou v jedné rovině,ale nad sebou.Prosím o Vaše vyjádření,zda tento nedostatek jde odstranit.Dekuji
|
|
![]() |
|
Pepa ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: LT 2014 CZ Stav: Offline Bodů: 445 |
![]() |
Dejte si do makra na tlačítku: ^C^C_ucs;;_move;_all;;0,0,1E99;;_move;_all;;0,0,-1E99;; JK |
|
![]() |
|
IvanaV ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.lis.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Revit 6-2016, AutoCAD občas Stav: Offline Bodů: 296 |
![]() |
Zkuste misto usecek pouzívat Pline (krivku) a napojovat nebo trasovat od konce cary, na niz se chcete napojit. Usecka má koncove body ve 3D a krivka je ve 2D rovine urcene jejim prvnim bodem. Krome umisteni car v rovine budete mit i mensi vykresy :-) |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() |
Který nedostatek máte na mysli? Je potřeba kreslit úsečky na společné rovině, jinak nemůžete použít Zaobli. Viz: V některých případech též může pomoci LISP utilita 3DFILLET |
|
![]() |
|
Kubíček ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD 2020 a Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 104 |
![]() |
S podobnýmy problémy se též někdy potýkám. Stačí totiž např. když se někdy při psaní souřadnic úsečky napíše i třetí souřadnice a už se nekreslí ve 2D, ale ve 3D. Tento nedostatek se dá odhalit buď ve vlastnostech nebo pomocí Dotazu (_list), kde zjistíme že je i souřadnice Z nenulová.
Pokud se dále kreslí pomocí ekvidistant a využívá se napojení pomocí konců a polovin, tak se chyba dále šíří a násobí. Výsledkem jsou už zmiňované problémy se zaoblováním nebo se to může projevit i při šrafování.
Odstranit všechny takto "chybně" nakreslené entity při kreslení ve 2D může být při složitějším výkresu i mírně zdlouhavé. Možná, že by pomohlo např. pomocí Autolispu si nechat vypsat entity se třetím rozměrem a ty potom nějak upravit, nebo je přímo tímto prográmkem upravit nastavením příslušné z-tové souřadnice na nulu. Nevím, co odsraňuje uvedené makro, možná, že i to pomůže.
|
|
jku
|
|
![]() |
|
Pepa ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: LT 2014 CZ Stav: Offline Bodů: 445 |
![]() |
Tohle makro všechny Z-souřadnice nastaví na 0. Funguje, mám mnohokrát vyzkoušeno, našel jsem to v 1000 tricích a tipech pro autocad, myslím, že jsem to už zahlédl i tady na fóru. Pokud dobře pamatuju, selhalo jen jednou, nějak si neporadilo s 3-D spline. JK |
|
![]() |
|
Kubíček ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD 2020 a Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 104 |
![]() |
Díky Pepo. Přidal jsem další tlačítko a když jsem do práznýho výkresu nakreslil 2 úsečky z nichž jedna byla ve 3D potom nešly zaoblit. Po Vašem makru to šlo. Že se vynulovala třetí souřadnice se potvrdilo i ve vlastnostech. Platí staré známé: "Šedá je všechna teorie a zelený je strom života." Diky &n bsp; |
|
jku
|
|
![]() |
|
![]() |
Není zač, ostatně to makro není moje
![]() |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,332 sekund.