Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Autor | ||
hoboj ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 22.led.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM Stav: Offline Bodů: 811 |
![]() |
|
Ano používám, protože by se dalo říci, že musím.
Rozhodně nebrat, pokud můžu doporučit. Tento SW je zbytečně složitý na obsluhu, přitom nejde dát ani zpět, jako v každým jiným softwaru. Takže pokud uděláte chybu a načnený model si vysíťujete a smažete nějakou čáru, už se nedá vrátit zpět a můžete začít znovu a to je plno dalšího. Pro 5-osé obrábění nutno nadefinovat plno dalších příkazů. Celkově je to dost neintuitivní SW.
Především záleží co máte za stoje a jak složité obrobky chcete vyrábět, to závisí na složitosti programování.
No nebudu dále vyjmenovávat nevýhody. Kompabilita je možná. V Inventoru se uloží do *.iges nebo *.stp a funguje při načítání se zeptá zda-li plochy, nebo jen síť a za chvilku to vyhodnotí a je vidět model.
Dále jsem taky pracovat v AlphaCAMu a ze začátku trošku náročnější držet se určitých zásad, ale potom to taky umělo dost věcí a jak si člověk zvyknul, tak to byl i přínos. Upravil hoboj - 18.lis.2011 v 14:50 |
||
Vojtěch Visingr
|
||
![]() |
||
Polesovsky ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.říj.2011 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor, Solidworks Stav: Offline Bodů: 38 |
![]() |
|
Take to nemas lehke. V surfcamu jsem delal od roku 1999 a jak rikas neco bylo zbytecne slozite. Moznost krok zpet a dopredu jsme reklamovali jiz v roce 2000. Tehda spustili i 2DFree verzi, ktera jede dodnes (max win95). Dnes o tomto softu se mluvi jako o mrtvem. Cena je za 2D s moznosti 2D/5X index 90tis Kc. Co mame za stroje? Nekolik CNC soustruhu max s dvema rizenymi osami. Programuje se rucne. CNC horizontalni centrum se systemem Sinumerik, CNC 5X centrum se systemem Haid530, CNC 3osy centrum Haid530 a nove se kupuje CNC 3osy s plynulou delickou system Fanuc (system se kupuje proti memu duraznemu protestu). 95% prace je indexovane a casto staci (80% vyroby) programovat rucne. Rucni programovani je u nas pomalejsi, zato ve vysledku mnohem produktivnejsi (u opakovane vyroby - 80% celkoveho objemu). Protoze delam i formicky (400x400x300) na odlevani duralu a pripadne i forem (1000x600x300)na polystyren, chce to neco kloudnejsiho. Vzhledem, ze prichazi 2.vlna krize, chce to premyslet trochu jinak. Je potreba prezit aspon 5 let. |
||
![]() |
||
vstanek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Nováček ![]() Přihlášen: 30.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: CAM-GibbsCAM; CAD-CimatronE, Inventor, Solidworks Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
|
Zdravim pana Lukase i pana Polesovskeho, pridavam moji odpoved: jako připomínku k tipu 3368 - Jak generovat
NC kód z Inventoru? http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=3368 Na tuto otazku je pouze jedna odpoved: NC
kod NELZE z CAD Inventor generovat. Inventor je CAD aplikace, pro generovani NC
kodu je potreba pouzit CAM aplikaci. Jsou mozne dve reseni: 1-varianta ZASUVKA,
tedy nastavba do Invetoru, napr. InventorCAM, kdy se jedna o "zasuvny
modul do CAD Inventoru", 2-varianta samostatna CAM aplikace, napr.
EdgeCAM, GibbsCAM, a dalsi, kdy neni nutne na pocitaci technologa mit nainstalovany
CAD Inventor, presto samostatna CAM aplikace pracuje (bez překladu) přímo s 3D
modely a sestavami Inventoru. Melo by se jednat o Autodeskem certifikovanou CAM
aplikací. Mozna jsem zaujaty, od roku 1996 pracuji s GibbsCAMe, od roku 2003 tento technologicky CAD/CAM software pro region CR a SK zastupujeme (tj. GibbsCAM prezentujeme, prodavame, zaskolujeme, delame postprocesory na miru konkretniho stroje a NC technologa, a predevsim podporujeme!). Pane Polesovsky, Nehledejte jen CAM pro Inventor, variant je vice, HLEDEJTE PARTNERA a CAM pro Inventor, partnera, ktery vam dokaze byt pritelem na telefonu, ktery dokaze s vami nad problemem CNC obrabeni zapremyslet. Nehledejte dobreho obchodnika, ktery vam udela jen dobrou cenu. Zdravim, Vlastimil Stanek
|
||
![]() |
||
Polesovsky ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.říj.2011 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor, Solidworks Stav: Offline Bodů: 38 |
![]() |
|
Dobry den pane Stanek, velmi si cenim Vasich nazoru. Mozna si nepamatujete moje druhe jmeno po dedeckovi, ale verte, ze si Vas velice vazim. CAM vybiram presne podle toho, co jste mne naucil v roce 2005 a 2006. Neprihlasil jsem se tehda do souteze programatoru, protoze by to nebylo fer k spolusoutezicim. Mam vetsi technologickou prupravu z klasickych stroju a diky Vam jsem pochopil i logiku CNC stroju bez ohledu jak je programujete. At uz primo na stroji nebo pomoci CAMu. ![]() Mel jsem zajem o predvedeni Gibbsu u nas ve firme, kde jsem ted zamestnan. Chtel jsem predvest frezovani i s pomoci 4 osy na obrabeni torza zeny. Vysledkem bylo selhani Vasich zastupcu pro Brno. Po telefonatu, ze to vse chci pro CNC frezku se systemem Fanuc, se Vas zastupce uz neozval. Jeho jen zajimali CNC soustruhy a sam vite, ze GIBBS je hlavne pro soustruhy. Musim vsak uznat, ze nezalezi tolik, ktery CAM si kdo vybere. Zalezi na tom jak je urcity CAM privetivy pro uzivatele a jakou ma podporu od prodejce. Privetivy myslim to, jak je slozity a za jak ryhle se jej naucite pouzivat aspon pro splneni minimalnich pozadavku vyroby. Podpora prodeje. To je o tom jestli obchodnik proda CAD nebo CAM zakaznikovi a vic se o nej nestara. Jako priklad bych mohl zde uvest hned nekolik firem s CAMem, ale nebylo by to fer kdybych neuverejnil firmu s kterou dnes chci spolupracovat. Bohuzel nenasel jsem solidnejsi CAM nez mam ted v testovani. Mit tak HSMWorks pro frezy a GibbsCAM pro soustruhy a to vse s Vasimi sluzbami... to by byla parada. ![]() |
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,570 sekund.