Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
radimf ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 25.úno.2009 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD 2012 Stav: Offline Bodů: 26 |
![]() Zasláno: 30.lis.2011 v 22:25 |
Dobrý den.
Je možné nějakým způsobem nastavit, aby AutoCADy mezi sebou používaly stejné nastavení (tj. proměnné, klávesové zkratky .pgp, obsah palety nástrojů atd..) ? V případě, že v jedné paletě nástrojů změním blok, aby se to projevilo i v druhém CADu. Byl bych ochoten akceptovat i přenastavení tzv. natvrdo, tj. jednou za čas zkopírovat tyto soubory nastavení mezi AutoCADy. Zkoušel jsem přesměrovat Paletu nástrojů do společného sdíleného adresáře, ale dojde k tomu, že se jeden AutoCAD při práci s Paletou zpomalí. Děkuji za návrhy, případně odkaz kde se to už řešilo. Nenašel jsem ho. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21978 |
![]() |
Je rozumné jít cestou síťového sdílení. K tomu slouží např. tzv. Enterprise CUI (sdílená menu) v AutoCADu a celofiremní či celoprojektové palety v AutoCADu Architecture nebo MEP.
|
|
![]() |
|
radimf ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 25.úno.2009 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD 2012 Stav: Offline Bodů: 26 |
![]() |
Děkuji za odpověď.
Dá se o Enterprise CUI někde dočíst více ? |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Kdyžuž jsme u toho sdílení, sdílet palety a CUI lze samozřejmě vyřešit, ale jak vyřešit sdílení dalších uživatelských souborů např. ze složky Support?
Přijde mi, že např. problematika mandatorních profilů není Autodeskem zrovna vyřešena.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21978 |
![]() |
Základní popis Enterprise CUI (podnikové CUI) je v Uživatelské příručce.
Sdílení support souborů je ještě jednodušší - stačí přidat do support cesty nějakou sdílenou složku v podnikové síti.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Omlouvám se, špatně jsem se vyjádřil. Šlo mi o to, že máme problém s uživatelskými profily a jejich správou. Typickým příkladem je školní učebna, kdy se Vám na ni může přihlásit kdokoli z tisíce studentů a bylo by neúnosné aby se pro každého z nich vytvořil zvláštní profil, který by pak zabíral místo na disku/serveru.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To vám ale udělají už i Windows. Alternativou je hlásit se jen na jeden účet. Případně pak nastavení AutoCADu či jiných aplikací chránit proti přepisu automatickým nakopírováním výchozího nastavení.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Síť jede na Novellu. Hlásit se jen na jeden účet taky není řešením, protože na účet jsou provázané osobní disky studentů atd.
|
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
Pepo, když už dovolíte home disky uživatelů, tak snad ten nárůst pro acad nebude tak velký.
edit: undo - blbost z mé strany. Ale pro netware klienta šlo oddělit lokální přihlášení od síťového. Už si to moc nepamatuju. Upravil Peter Jirat - 01.pro.2011 v 11:36 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nejsou to přímo home disky, je to namapovaný disk, který se připojí podle přihlášeného účtu neboť student se nemusí přihlašovat pouze v dané učebně, ale může využít i učebnu jinou.
Upravil PepaR - 01.pro.2011 v 14:45 |
|
![]() |
|
![]() |
Nebylo by možné "sprostě" překopírovat support složku mezi CADy? Změny se neprovádí zas tak často, tak by mi to nevadilo.
Export a import CUI mi připadá zbytečně pracný. Jde mi hlavně o palety nástrojů. Podnikové CUI prostuduji... |
|
![]() |
|
![]() |
Podnikové CUIx zabezpečí pouze společné sdílení nastavení cadu, vč. panelů nástrojů, tj. ty ikonky...
Jedná se mi hlavně o sdílení Palety nástrojů, tj. vlastní knihovny bloků. Nevíte jak na to, prosím ? |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
U palet je princip naprosto stejný - viz např.:
tedy není třeba nic synchronizovat, stačí nastavit sdílené umístění.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,256 sekund.