ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.127.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoLokální export licence

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 14.lis.2004
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 340
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Lokální export licence
    Zasláno: 04.pro.2004 v 20:57
Lze si nějakým způsobem zazálohovat licenci na AIS9 pro případ kolabsu systému a následnou nutnost reinstalu?
Z vlastní zkušenosti vím, že AIS8 šlo exportovat licenci na lokální počítač a pak ji znovu použít. V AIS9 exportovat lze, ale použít nikoliv - při importu hlásí poškození a je nutno znovu žádat o autorizaci.
Popř, zda je možno na jeden PC naimportovat více licencí?
Nechci dohady, ale konkrétní zkušenosti - taky sem si myslel, že by to funkovat mělo.... dříve ano, nyní NE
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 22189
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2004 v 08:03

Export licence (přes PLU) asi není ta správná cesta - export zneplatní původní licenci.
Přenos licencí Inventoru 9 ale funguje.

Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)
Zpět nahoru
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2004 v 08:15
Ano, to souhlasí.
Moje logická úvaha je: Vyexportuju si licenci na lokální PC, tzn. zablokuje se mi. V tomto okamžiku, když například reinstaluju systém, tak se HW nic nemění (pokud nesformatuju disk tak ani nic dalšího - stejně se do systemu nic nezapisuje), po následké instalaci wikdowsu a inventoru buch mel být schopen licenci znovu naimportovat a pokračovat v činnosti. Toto se hlavně hodí v okamžiku, kdy má člověk znemožněn přístup na internet, protože se inventor nespustí ani jako časově omezená verze.
To se mi však již nepovedlo. Licence byla přijata,ale byla označena za poškozenou = nefunkční ani jako zkušební.
Zkoušel jsem to jedn jednou, takže se mohla vyskytnout nějaká chybička, ale v AIS8 to funkovalo bezproblémově. Šlo tak přenášet na lokální úrovni licenci mezi několika OS.
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Bodů: 971
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2004 v 08:32
Myslim ze sa vyskytla skutocne chybicka...Malo by to fungovat normalne. Tak ako doteraz...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2004 v 10:06
Jasně že by mělo, ale tekové pokusy můžou způsobit, že si nějakou tu hodinu počkámna novou autorizaci a když jsem ji chtěl během dne potruhé, tak u autodesku byli hodně zvědaví proč jako a nic mě už neposlali (at jim prý zavolám, určitě bysme si úžasně pokecali anglicky nebo německy, když já neumím ani zblo) a musel jsme ji komplikovaně shánět přes svého dodavatele
Zpět nahoru
Pavel Žáček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012
Bodů: 446
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2004 v 10:25
Chtěl bych přispět k tomuto tématu otázkou, jak správně přenést lokální licence na ACAD2000+Mechsoft a Inventor7+Mechsoft. Mám dojem, že u Mechsoftu to asi bude problém. Důvod přenosu je nákup nového hardware.
Pavel Žáček
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 22189
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2004 v 10:34
Proč problém? Vedle elektronického přenosu licence si lze ve všech případech vyžádat zaslání nového autorizačního kódu.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)
Zpět nahoru
svarc.vl Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Autocad Mechanical 2010
Bodů: 204
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2004 v 07:24

Podle me zkusenosti se pri prevodu licence vetsinou se hned nebo treba po dvou dnech zneplatni prenesena licence a chce novou autorizaci,v nekterych pripadech hned dvakrat. proto po reinstalaci odeslu zadost o zaslani autorizacniho kodu na autodesk (licence mi bezi 15 dni)

Zpět nahoru
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2004 v 15:41
To jste měl štěstí, že vám ještě chvíli platí. Mě neplatila ani minutu
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9560:iLogic makro pro export IDW/DWG výkresu Inventoru do DXF.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,289 sekund.