Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Permonik ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() Zasláno: 04.lis.2012 v 21:47 |
Dobrý večer, pokud jsem si dobře všimnul tak přímo v programu multiphysic je položka Internal Fluid (na vyplněni vnitřniho prostoru kapalinu), na založce Mesh. Ale osobně jsem to zatím nepožil....
|
|
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
|
![]() |
|
hoboj ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 22.led.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM Stav: Offline Bodů: 811 |
![]() |
zde přikládám obrázek, jak by to mohlo vypadat. |
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
Martin Madaj ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 05.lis.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: Vždy aktuální verze Stav: Offline Bodů: 310 |
![]() |
Dobrý den, použil bych Vyřezání... Povrchy ploch, kde má proudit médium, pokrýt plochami (Zesílení/odsazení s nulovou vzdáleností), případné otvory zacelit novými plochami, vyřezat jako nové tělo. |
|
M.M.
|
|
![]() |
|
hoboj ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 22.led.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM Stav: Offline Bodů: 811 |
![]() |
Proč by to nešlo v sestavách?
Nevidím v tom problém. Samozřejmě je více cest, jak docílit výsledku. Lze použít i metodu, jak popisoval pan Mrázek.
|
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
Martin Rebenda ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.pro.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor2009, AutoCAD2009 Stav: Offline Bodů: 488 |
![]() |
A co odvozená součást z dané sestavy? To nejde?
|
|
Martin Rebenda
|
|
![]() |
|
skubo26 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 14.dub.2011 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD, Inventor, Ansys Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
Ďakujem za odpoveď, ale toto sa nedá uplatniť v zostavách. Máte ešte dáke iné riešenie
|
|
![]() |
|
![]() |
Otevřel bych si tu sestavu, dal bych vytvořit nový díl. Poté bych náčrt dokončil a začal bych vybírat na sestavě stykové plochy, které jsou potřeba pro tvorbu. Dále bych dal zesílit/ ofset a nastavil bych hodnotu např. na 0,0001 mm a zvolil bych plochu. Ještě je potřeba uzavřít smyčku ploch, aby nám vznikl uvnitř prostor, který poté bude těleso. Dále bych tyto vytvořené plochy sešil, možná by se nemuselo, záleží, jak je složité těleso a na použití. Pak bych zvolil funkci sculpt (vyřezat) a vybral bych všechny nově vytvořené plochy -> OK-> mělo by být zobrazeno objemové těleso, které bych otevřel v multiphysics a přiřadil okrajové podmínky. Spustil bych verifikaci.
|
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
skubo26 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 14.dub.2011 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD, Inventor, Ansys Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
No a ako by som to mal teda dosiahnuť ? Neviem ako sa to sešití používa ? Mohli by ste mi na to popísať dáky postup ?
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji za gratulaci pane Rebendo.
Nyní k témetu. Myslel jsem si na začátku , že něco takového chcete udělat, ale nebylo to poznat z textu. Vždy je lepší přidat obrázek pro představivost, nebo video. Tuhle součást jsem dělal a výsledek vypadá velmi zajímavě.
Upravil hoboj - 01.lis.2012 v 13:09 |
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
![]() |
Prikladám video pre lepšiu predstavivosť : http://www.youtube.com/watch?v=oL_DOxFagvI
Ide mi o to ako z plôch vytvoriť objemové teleso ;)
|
|
![]() |
|
Martin Rebenda ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.pro.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor2009, AutoCAD2009 Stav: Offline Bodů: 488 |
![]() |
Ke gratulaci se připojuji i já, ač to není k tématu.
![]() |
|
Martin Rebenda
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji ke gratulaci
![]() Nejrychlejší to bude vytvořit dle pana Mrázka, jak popisuje viz. výše. Nebylo mi zřejmé z popisu, jestli už máte vytvořen model objemový, nebo jen plochami.
|
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
A propos - gratuluji panu Visingrovi k jubilejnímu 500. příspěvku!!
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
1. Příkaz sešití se použije, pokud je model tvořený plochami a chcete z nich vytvořit objemové těleso; ale vy už to jako těleso máte, takže tento příkaz nevyužijete.
2. Jeden z možných postupů:
-vytvořte druhé objemové těleso - shodné, ale bez drážek (např. zkopírováním a odstraněním drážek),
-udělejte pomocnou sestavu, kde navážete obě tělesa přez sebe (do shodné polohy)
-vytvořte odvozenou součást z této sestavy, kde původní součást odečtete. Tím pádem vám zůstane pouze vyplněný objem drážek.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
![]() |
Mám zostavu, ktorú tvorí jedno objemové teleso. V tom telese sú vyfrézované drážky pre prietok média (fluid). Potreboval by som tie drážky vyplniť a spraviť z toho teleso, aby som následne mohol v multiphysics zadať okrajové podmienky. Mohol by si sa ešte bližšie vyjadriť ku to zošitiu? Ako sa to robí ?
|
|
![]() |
|
![]() |
Záleží, jak tento model máte modelovaný.
Plochy bych např. sešil a stalo by se mě z toho 3D objemové těleso, to bych potom převedl do multiphysics a tam bych nastavil podmínky.
|
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
![]() |
Neviete niekto poradiť ako vytvoriť part z existujúcich plôch a hrán. Chcel by som v multiphysics simulovať tečenie, vnútru (súčasti) by som mal zadať typ materialu (fluid, solid). Neviem ako si to mám vytvoriť tento part. Ďakujem za cené info.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,195 sekund.