Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Paolo ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 16.lis.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIP 2008, Catia V5R18 Stav: Offline Bodů: 201 |
![]() Zasláno: 10.pro.2005 v 11:26 |
no trvalo mi to asi dvě hodinky ale udělal jsem si iPrvek a už si zápichy vkládám docela inteligentně, ale beztak mě trochu mrzí že to AIP10 nemá automaticky
|
|
![]() |
|
Otasek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.lis.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 340 |
![]() |
Závit je vizuálně reprezentovaný jako nanesení textury na daný povrch, takže i ve vizualizaci by měl být vidět stejně, jako ostatní textury. Tipuju (AI9 vizualizaci nemá), v DWF se to takto zobrazuje v pořádku, pokud není podkladový materiál také pokryt texturou...to pak neví která má přednost
|
|
používám: ASI9 SP4
Ing. Vladimír Janča Konstrukce strojů a zařízení Kvasice |
|
![]() |
|
Jan Pajerchin ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 18.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: ZWCAD, AutoCAD Stav: Offline Bodů: 78 |
![]() |
No ale niekedy človek chce mať zostavu prezentovanú graficky v 3D a tam
potom tie3D závity nemusia byť na škodu. Je jasné že do modelu
závit netreba a asi ho tam málo MCAD systémov aj dáva. Ale mňa zaujíma
ma či ho tam dáva fyzicky a automaticky Inventor.
(Pozn: Alibre ho nedáva) |
|
![]() |
|
Rumisch ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 16.led.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor 2016 Stav: Offline Bodů: 410 |
![]() |
Je to len graficke stvarnenie zavitu v modeli. Na vyrobnom vykrese Vam ho potom znazorni podla normy. Nemusite dokreslovat. Zatial som v tomto programe nakreslil vsetko co som potreboval. Samozrejme, ze som si musel aj niekedy pomoct. Musite len vediet ako.
|
|
Peter Rumis
Inv.2018 Vault Professional 2018 Windows 7 Prof CAD konstrukter Rubble Master |
|
![]() |
|
prochaska ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 04.kvě.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 81 |
![]() |
Hm, tak po tom všem teď vlastně ani nevím jaký potřebuju CAD :-) Já bych vlastně chtěl, aby se v tom dalo nakreslit "všechno" a aby se to potom podle toho dalo vyrobit na CNC. Jenže to "všechno" je dost relativní, nikde se nedozvím jestli dotyčná věc nejde nakreslit proto, že to neumí ten CAD nebo to jenom někdo neumí s CADem. |
|
Aleš Procháska
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 18.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: ZWCAD, AutoCAD Stav: Offline Bodů: 78 |
![]() |
... ale celkom by ma zaujímalo, či Inventor urobí v diere aj priamo
fyzicky 3D závit (napr. Metrický), ktorý si vyberiem z databázy
štandardne dodávanej s Inventorom ?
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Velky CAD je podla mna taky - ktory obsahuje vsetko co potrebujete v
sebe. Pocnuc vsetkymi moznymi normalizovanymi dielmi, FEM, Dynamiku,
Kinematiku, Obrabanie .... vsetko s cim sa moze strojar stretnut. Taky
velky CAD ma vsak okrem ceny jeden hacik. Kto a ako dlho sa ho bude
ucit ovladat. Da sa vobec dosiahnut stav ze jeden clovek ho uplne cely
obsiahne ?!!!
Stredne CADy su take, ktore sice poskytnu vsetko - ale prostrednictvom spoluprace s aplikaciami 3-tich stran. Ako som tak precital po sebe predoslu vetu, tak ma napada ci Inventor patri k strednym, alebo k Malym CADom ? Hmmm. ![]() |
|
![]() |
|
Maros ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 23.úno.2005 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 23 |
![]() |
Vlastne vsetko co ste napisali je pravda. Jednak ma prepracovanejsie
modelovacie nastroje. Napriklad taky kvader mozete vytiahnut na x
sposobov. Maju podporu pre velke tymy, kde administrator moze zo svojho
tepleho miestocka riadit cely tym co bude robit a ako to bude robit. A
taktiez ma mnozstvo modulov, ktore su v nom priamo integrovane. Trochu
som videl Unigraphics a ten ma napriklad niekolko roznych modulov len
na tvorbu plechov, ohybane, tvarovane, plechy pre letecky priemysel,
nesting, rozviny tvarovnanych plechov (teda nerozvinutelne plechy) a
pod.
Stredne CAD su na druhej strane jednoduchsie na ovladanie a ked potrebujete riesit nejake specialitky, potrebujete obycajne dokupit nadstavbu tretej strany. Kde mozu vznikat problemy s importom/exportom, pripadne problemy s asociativitou. |
|
S pozdravom
Maros Jandak |
|
![]() |
|
prochaska ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 04.kvě.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 81 |
![]() |
Dík. A v čem je takový CAD vlastně velký? Dá se toho v něm víc nakreslit nebo má spíš podporu pro velké týmy nebo jsou v něm integrované nadstavby o kterých normální člověk ani netuší k čemu by je mohl využít nebo ještě něco?
|
|
Aleš Procháska
|
|
![]() |
|
Josef ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 9 |
![]() |
Generátor hřídelí je téměř stejný jako v invetoru. I já se divím, že některé funkce v desktopu (od v.4) jsou až v inventoru 9 a o některých se mi asi bude ještě dlouho zdát.
|
|
![]() |
|
Maros ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 23.úno.2005 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 23 |
![]() |
to prochaska:
Ano CATIA, UNIGRAPHICS, I-DEAS. ProE do tejto triedy uz mnohy nezaraduju. Trochu zaspal dobu. |
|
S pozdravom
Maros Jandak |
|
![]() |
|
![]() |
Jezismarja, vy me desite. Ja se opatrne pripravuju na to, ze bych si mozna mohl poridit CAD a pomalu si zvykam na tu silenou cenu a ted se dozvim, ze je to smesne nepatrna cena nejakeho mini- nebo stredniho CADu :-O Ktere jsou to vlastne ty "velke"? To jsou ty CATIA a PRO-E jak se tu o nich mluvilo? Co to tak muze stat?
|
|
Aleš Procháska
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.lis.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 340 |
![]() |
Ale tím se od problému zápichu pozvolna dostáváme k tématu, proč mít na základní strojařský prvek dva provázané programy, když by to měl zvládnout každý samostatně ![]() Jasně že to takhle (asi) jde - já nikdy v MD nedělal... |
|
|
![]() |
|
Josef ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 9 |
![]() |
Když potřebuji udělat hřídel použiju mechanical desktop - je dodáván současně s inventorem. Tam generátor hřídelí a ten umí i zápichy. Je to zverstvo,ale já jsem začínal 3d na mechanical desktopu 4, tak mi to nevadí. Hotový hřídel načtu do invetoru. Pokud potřebuji nějaké další úpravy - chová se jako součást inventoru. Mimochodem je pár funkcí které jsou v desktopu a v inventoru mi chybí
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
No to je mi jasné... ale určitě bych jako strojař uvítal více takovouto "základní" vlastnost, nežli nějaké "visual renderovací studio" co tedka nabízí AI10 ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
To:OTASEK
Ano takto to funguje v HIGH END CAD-och....za tu cenu co mate napr. Inventor to asi nemozete chciet, aj ked kto vie, funkcnost strednych CAD-ov sa blizi velkym systemom, takze mozno este par verzii a dockame sa toho aj v tejto triede. |
|
S pozdravom
Maros Jandak |
|
![]() |
|
![]() |
Když potřebuji hřídel tak ho udělám v mechanical desktopu, kde je vše potřebné a pak ho načtu do inventoru. Je to zběsilé, ale vzhledem k tomu že jsem začínal 3d v mechanical desktopu mě to nevadí. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ideální by bylo, kdybych ukázal např na patu(hranu) osazení hřídele a mohl bych vybrat, že se tam vloží "G" nebo "F" a CAD mě nabídne rozměr odpovídající danému průměru a ten potvrdím a daný tvar se vymodeluje a ve výkresu se na něj označení vloží třeba jako na závit..tj. už si bude pamatovat, co je to zač...
Jak se to dělá jinde, by mě taky zajímalo |
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,438 sekund.