Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Hollywood7 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 27.bře.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Prof. 2019 Stav: Offline Bodů: 103 |
![]() Zasláno: 29.čer.2013 v 10:59 |
Dobrý den, před nedávnem jsem si koupil grafickou kartu NVIDIA quadro 2000. Je možné že renderuje v Mayae pomocí Mental Ray pomaleji než integrovaná grafická karta Intel? Nebo jen neumím nastavit, aby Maya renderovala pomocí nové s GPU. Je to opravdu rapidní zhoršení. Stáhl jsem si GPU-Z. Program kde zjišťuji aktuální práci grafické karty. Tam se píše, že GPU pracuje na 0-1% (při renderingu), ale při hraní her se rozjede na 100%. Dříve než jsem měl tuto grafickou kartu, tak jsem renderoval přes int. Intel, což je hrůza, ale byla stále rychlejší než nová. Předem děkuji za odpovědi... |
|
![]() |
|
F.Adamec ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 29.čer.2013 Lokalita: ČR (JM) Používám: 3dsMax Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
Pro rendering se GPU nepoužívá, jen když rendruješ přes mental ray. Ve verzi 2014 se změnilo nastavení, nepřecházel jsi se změnou karty taky na novou verzi? Důvod ke zhoršení není. Mental ray má svoje nastavení používání GPU.
Pro GPU rendrování ambient occlusion je třeba složitejší nastavení - popsané tady |
|
![]() |
|
Hollywood7 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 27.bře.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Prof. 2019 Stav: Offline Bodů: 103 |
![]() |
Ano při změně G. karty jsem přešel i na novější verzi Autodesku. Právě, že při renderování přes Mental Ray vidím změny v době renderingu... Hardwareově... se nic nezměnilo.
Upravil Hollywood7 - 29.čer.2013 v 15:04 |
|
![]() |
|
![]() |
a kde se prosimtě nastavuje rendering přes GPU ve verzi Maya 2013 ?
|
|
![]() |
|
F.Adamec ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 29.čer.2013 Lokalita: ČR (JM) Používám: 3dsMax Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
Nejsem teď u svojeho počítače, ale hlavně musíš rendrovat přes mental ray.
|
|
![]() |
|
![]() |
Vždyť ano, já vždy renderoval přes Mental Ray... Proto to teď řešim, chci aby mi mental ray využil při renderování GPU.
Upravil Hollywood7 - 29.čer.2013 v 20:38 |
|
![]() |
|
Biolit ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.bře.2007 Lokalita: ČR (MS) Používám: 3dsmax Stav: Offline Bodů: 162 |
![]() |
s mentalem nerendruju, ale neni nahodou mental ray CPU renderer? Pres GPU rendruje IRay, ne?
|
|
Jiri 'biolit' Friml - vizualizace interieru a exterieru
http://biolit.wordpress.com - online portfolio |
|
![]() |
|
![]() |
Asi to tak bude... Thank you
Upravil Hollywood7 - 20.čvc.2013 v 18:11 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,254 sekund.