ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
DEFENCEO - cesta k zakázkám v obranném průmyslu
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoProtažení kót

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv
Autor
jirkacr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 29.čvc.2005
Stav: Offline
Bodů: 34
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2005 v 14:00

Tak ještě jednou. Mám starý výkres, který potřebuji upravit. Tento výkres otevřu v ACADU 2005, udělám úpravy protažením jak chci a kóty se přepočítaj tak jak mají. Ve vlastnostech kót je ASOCIATIVITA=NE.

To stejné na slejném výkresu udělám v ACADU 2006 a kóty se nepřepočítaj, ale posunou. Ve vlastnostech kót je ASOCIATIVITA=NE. Přepočítaj se pouze kóty nové.(dimassoc=2)

Ptám se, jak je tohle možné, kde je chyba a jak ji odstranit.

Zpět nahoru
Míka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.lis.2004
Lokalita: Czech Republic
Bodů: 29
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2006 v 10:41
Původně odeslal(a) jirkacr jirkacr napsal(a):

Tak ještě jednou. Mám starý výkres, který potřebuji upravit. Tento výkres otevřu v ACADU 2005, udělám úpravy protažením jak chci a kóty se přepočítaj tak jak mají. Ve vlastnostech kót je ASOCIATIVITA=NE.

To stejné na slejném výkresu udělám v ACADU 2006 a kóty se nepřepočítaj, ale posunou. Ve vlastnostech kót je ASOCIATIVITA=NE. Přepočítaj se pouze kóty nové.(dimassoc=2)

Mám přesně ten stejný problém. Kóty, které nemají asociativitu, se v Acadu 2006 při protažení za jeden bod posouvají, docela nepříjemný problém.

Podařilo se to už nějak vyřešit?

Zpět nahoru
Pepa Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
LT 2014 CZ
Bodů: 445
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2006 v 11:00
a zlobí vám to ve "velkém" cadu, nebo v LTčku? Mně v LT funguje vše jak má, když protáhnu kótu za definiční bod, tak se přepočítá, asociativitu mám vypnutou
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2006 v 11:29

Konečně přecházím na 2006, tak jsem Váš problém odzkoušel (i na starých výkresech) - a chová se mi to s vypnutou asociativitou naprosto stejně, jako v 2005 a 2000i.

Chytáte kóty za správný bod ?  

Kóta má 5 uzlů

2 na průsečíku kótovacích úseček (šipek) s kótovací čarou - za tyhle body SE POSOUVÁ

1  jako definiční bod textu

2 body jsou "definiční" (to znamená, že jsou tam, kde ukazujete při zadávání kóty) - TĚMI SE KÓTA PROTAHUJE (včetně přepočtu). Tyhle body někdy mohou být i dost daleko od kótovací čáry !

J. Mantlík

Zpět nahoru
Míka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2006 v 11:44

Zlobí mi to v Autocad Mechanicalu 2006.

Mám na mysli příkaz PROTÁHNI,  kdy jeden "definiční" bod leží v okně a druhý ne. 

Protahování za uzly samozřejmě funguje, tak jak má, kóta pŕotahuje

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2006 v 12:11

Já mám Civil a tam to i v příkazu Protáhni funguje správně, 1 bod v okně = prodloužení, oba body v okně = posun.

Možná s tím dělá něco Mechanical , ale to příkaz "holého" acadu, tak by snad neměl ....

J. Mantlík

Zpět nahoru
Jan Rais Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 30.zář.2004
Používám:
AutoCAD, Inventor
Bodů: 171
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2006 v 13:32
Původně odeslal(a) Míka Míka napsal(a):

Původně odeslal(a) jirkacr jirkacr napsal(a):

Mám přesně ten stejný problém. Kóty, které nemají asociativitu, se v Acadu 2006 při protažení za jeden bod posouvají, docela nepříjemný problém.

Podařilo se to už nějak vyřešit?

Tento problém mám od začátku instalace 2006 také. Prošel jsem všechny známé proměnné - vše OK, manuál, Help - rada žádná. Ve 2D kreslím zase ve "staré" 2005 a lituji peněz za nucený upgrade.
Toto bude asi jedna z vylepšeností  co nám vždy Autodesk připraví s novou verzí, viz. např. problémy se šrafováním atd. ...
Co a kde nastavit, aby bylo možné pracovat (vydělávat na další nucený upgrade) a stále nehledat co a kde nastavit, aby CAD editoval kóty, šrafoval ...  jak má.

Zpět nahoru
Jan Rais Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
AutoCAD, Inventor
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2006 v 13:47
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Zřejmě do výběru pro _STRETCH zahrnujete oba definiční body kóty.

Tahal jsem to stretchem pouze za jeden konec a kóta se posunula celá bez přepočítání rozměru.
Když jsem kótu chytil myší za úchopový bod, tak se rozměr přepočítal.
Nebude to řídit proměnná někde v  Možnosti > AM:Možnosti > Systém > Acad/M > ...  od těch proměnných jsem nikde nic nanašel.
Zkoušel jsem to na několika výkresech, staré, nové z 2006 a nic.
Zpět nahoru
Jan Rais Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
AutoCAD, Inventor
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2006 v 14:11
To je tedy záhada.
Po asi měsíci kreslení ve 2005 jsem to šel znovu vyzkoušet do Autocad Mechanicalu 2006 s výsledkem, že to je v pořádku a kóta se chová jak má.
Mezi tím jsem stáhnul Servis Pack z Komunakačního centra.
Možná to byla chyba, která je nyní opravena ???, snad ano.
Opravdu to v té 2006 nefungovalo, už jsem si myslel, že dělám něco špatně. I když denodenně v CADu kreslím přes 15 roků.
Zpět nahoru
Míka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2006 v 15:03

Problém vyřešen.
Nainstaloval Service pack SP1a a už to protahuje jak má.

Zpět nahoru
Jan Rais Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
AutoCAD, Inventor
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2006 v 15:13
Původně odeslal(a) Míka Míka napsal(a):

Problém vyřešen.
Nainstaloval Service pack SP1a a už to protahuje jak má.

Tak to určitě bylo ono.
Špatné je to, že u mne byla funkce protažení kóty v AM 2006 od září 2005 do uveřejnění Service pack SP1a nepoužitelná.
Tak to snad už bude v pořádku.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 14270:Jak pomocí funkce PROTÁHNI (STRETCH) zvětšit objekt na konkrétní daný rozměr?
Tip 2810:VIPJak protáhnout (prodloužit) 3D těleso v AutoCADu?
Tip 2124:VIPJak změnit měřítko výkresu pouze v jedné ose (jen X, jen Y, jen Z)?
Tip 10476:Proporcionální protažení, posun s protažením v AutoCADu.
Tip 11046:U parametrické rodiny se nezobrazují úchopové šipky pro protažení výšky.
Tip 12878:Tečné protažení soustružnické dráhy ve Fusion 360

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.