Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
jaký druh rohu použít |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
simunek
TOP uživatel Přihlášen: 03.bře.2014 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Inventor 2021 Professional Stav: Offline Bodů: 481 |
Téma: jaký druh rohu použít Zasláno: 23.říj.2014 v 15:54 |
Zdravím,
tvořím konstrukci kde budu mít plech s obrubou kolem dokola kde obruby chci svařit k sobě takže to celé bude taková vana. (viz přiložený part) Moc jsem s plechařinou ještě nepřišel do styku takže mám dotaz jaký druh rohu -typ výštipu byste doporučili v tomto případě kdy se budou obruby svařovat k sobě? Jde o to aby se to dalo jednoduše vystříhat (vypálit) z plechu a také potom dobře zavařit Předem díky za rady |
|
simunek
TOP uživatel Přihlášen: 03.bře.2014 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Inventor 2021 Professional Stav: Offline Bodů: 481 |
Zasláno: 27.říj.2014 v 10:37 |
Zdravím,
vážně se tu prosím nikdo nezaobírá plechařinou? Předem vám mockrát děkuji.
|
|
Radek001
TOP uživatel Přihlášen: 10.dub.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 / Autocad 2017 Stav: Offline Bodů: 511 |
Zasláno: 27.říj.2014 v 11:29 |
Určitě zaobírá. Ale v tomto případě mi přejde nejjednodušší si to prostě vyzkoušet a udělat dle svých podmínek.Ono každý má jiný způsob výroby a taky možnosti svařování. Vzhledem k výrobě rozvinu bych za roh zvolil "čtverec" nebo "oříznout do ohybu" a pak to zkonzultoval se svářečem, zda si poradí (resp. zda je schopen mezeru vyvařit).
|
|
Rumisch
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel Přihlášen: 16.led.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor 2016 Stav: Offline Bodů: 410 |
Zasláno: 27.říj.2014 v 11:33 |
predpiste taky aky vy potrebujete, alebo aky vam dovoluje vyroba.
Neviem funkcnost vyrobku takze tazko poradit. Ak je to len nejaky kryt, vascinou predpisujeme kruhove uvolnenie (interne dohoda po konzultacii s vyrobou) a strany, ktore sa k sebe privaraju na minimalnu medzeru (ca 0,5). Zaklad je vzdy odskusat rozvin, ci nevznikaju pri rozvine kolizie.
|
|
Peter Rumis
Inv.2018 Vault Professional 2018 Windows 7 Prof CAD konstrukter Rubble Master |
|
Rumisch
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel Přihlášen: 16.led.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor 2016 Stav: Offline Bodů: 410 |
Zasláno: 27.říj.2014 v 11:34 |
|
|
Peter Rumis
|
simunek
Zasláno: 27.říj.2014 v 12:24 |
U nás to je složitější v tom, že to necháváme vyrobit externě a to ještě ani nevím přesně u koho, to vyplyne z cenové nabídky.
Asi tedy vyberu nějaký z vámi doporučený, a pak prokonzultuju s tím kdo to bude vyrábět. Šlo mi hlavně o to abych nevybral nějaký který se v praxi nepoužívá. Každopádně mockrát děkuji !
|
|
Rumisch
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 27.říj.2014 v 13:18 |
Mame tiez minimalne 3 vyrobcov, a ty to este davaju do kooperacie. Ak bude problem, ozvu sa a rozumny ludia vzdy najdu riesenie.
|
|
Peter Rumis
|
Lestr
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel Přihlášen: 18.srp.2009 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor Pro 2022, Vault Pro 2022 Stav: Offline Bodů: 409 |
Zasláno: 06.lis.2014 v 12:58 |
Já osobně bych s ohledem na pálení dal obruby s rohem - Slza a mezeru také max. do těch 0,5mm. Někdy když to chci kórt přesně používám i mezeru 0,1 mm.
|
|
Lestr Autodesk Inventor Professional 2022 Autodesk Vault Professional 2022 |
|
Cheff
CAD/BIM manager Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
Zasláno: 06.lis.2014 v 13:38 |
Jen doplním, že jsem se setkal s modelem, kde mi "slza" prostě nefungovala (lem nebyl po celé hraně), tam jsem to obešel ručně - a Slzu definoval ze zakulaceného, který byl široký 0,1mm...
|
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,789 sekund.