ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 120.500 registrovaných u nás, celkem 1.107.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2026, pro Inventor 2026 a pro Revit 2026. Vyzkoušejte nový přesný Kalkulátor, vylepšený Převodník jednotek a proměnné prostředí AutoCADu.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKuželové ozub kolo

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Otasek2 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 28.čvc.2005
Stav: Offline
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kuželové ozub kolo
    Zasláno: 15.bře.2006 v 23:57
Nemá někdo zkušenost s tvorbou přesného modelu kuželového ozubeného kola, žádné zjednodušení, ale co nejpřesnější model určený pro CAM a CNC frézu. Evolventu jsem si nějakým způsobem zajistil.
Zpět nahoru
Kubeczka Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2018, Inventor 2018
Bodů: 141
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2006 v 05:01
Jednou jsem to dělal. Na profil zubu jsem použil svůj vlastní program, který mi v AutoCADu nakreslí naprosto přesný profil zubu (zubní mezery). Vlastně jsem to dělal v Mechanical Desktopu. Zubní mezeru jsem vytvořil tažením se zúžením, které jsem vypočítal. Pak jsem model přenesl do Inventoru. Jestli to je stoprocentní? Musel bych to znova zkusit a ověřit.
Zpět nahoru
Kane Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.bře.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Mechanical Desktop 2010, Inventor 2010
Bodů: 26
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2006 v 00:33
Design Akcelerator by to měl umět, teda umí normální čelní ozubení a myslím si že i kuželové, nikdy sem to nedělal ale myslím že by to neměl být problém ...
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018
Bodů: 1199
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2006 v 07:49

Bojím se, že Design Accelerator používá zjednodušení, takže použít model jako podklad pro CNC by nemuselo přinést kýžené výslwdky. Ale jistě to nevím - bylo by zajímavé to zjistit. Někdy se to může hodit!

Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
Zpět nahoru
Kane Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.bře.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Mechanical Desktop 2010, Inventor 2010
Bodů: 26
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.bře.2006 v 01:11
Tak to nevím jistě jestli to zjednodušuje, pamatuju si že dříve jsme to taky dělali v CADu a potom jsme to v Invetoru vytahovali .. ale i na silných počítačích to byla otázka několika hodin, Accelerator to má za pár sekund ale jak přesně to nevím ... momentálně jelikož ho nepoužívam tak to ani nevyzkouším ...
Zpět nahoru
Otasek2 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 28.čvc.2005
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2006 v 11:06
Tak nevím pánové, jestli než sem napíšu nějakou zcestnou úvahu, tak není lepší si to raději vyzkoušet.. viděli ste někdy co vytvoří DA?!!  to už od ruky s šátkem přes oči nakreslíte líp...

Tažení jsem zkoušel, ale je problém, že zůžení po délce a po šířce zubu není stejné - jako profil jsem použil přenesenou evolvantu z dwg, takže to je spline a nějak se mě na ni nepovedlo aplikovat zkosení... možná by bylo řešením vytvořit největší a nejmenší profil zubu a řešit to jako propojení profilů...

Sem nějak neměl chut ani čas si s tím hrát
At se Vám daří
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9718:Jak získat detailní geometrii ozubeného kola v Inventoru?
Tip 13253:Ozubený hřeben, šnekový převod, šikmé ozubené kolo a další typy převodů ve Fusion 360.
Tip 6766:Čelní ozubené kolo v Inventoru.
Tip 10863:Jak v Inventoru navrhnout ozubené kolo z plastu?
Tip 4144:Jak vytvořit kuželovitou střechu v Revitu?
Tip 8516:Jak aplikovat vypočtené ozubení na existující prvek/plochu?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,152 sekund.