ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoModel terénu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Adark Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.led.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
ADT 2012, Revit Arch 2012
Stav: Offline
Bodů: 39
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Model terénu
    Zasláno: 29.bře.2011 v 22:38
Otázkou je samozřejmě zda vůbec má cenu porovnávat subscription a nákup za dva roky upgrade
nebo ne. Obchodník samozřejmě bude argumentovat obvyklou omáčkou: přístup k novým technologiím , stále aktuální verze .. atd, ale já mám spolupracující projektanty, kteří dělají jeden ve
verzi acádu 2000!!!! LT  se stařičkou tzb nadstavbou a druhý ve verzi 2008 a nezdá se mi, podle jejich faktur :-)))) že by trpěli nedostatkem nových technologií. A tak to funguje i ve státech, kde jsem chvilku pobýval, tam dělají na úplném vintage softu a nijak je to netrápí.

Mne jenom se...,  že celý rok čtu na různých fórech nářky uživatelů na to, že chybí nebo nejde to
nebo tohle a všichni se tetelí nedočkavostí na novou verzi jak to tam určitě bude a pak prdlajs! 
Máme tam integraci s Vaultem!! Co to je ??? Použil to vůbec někdo u nás? Je to asi stejně nepodařený paskvil jak ten pomalý a padající "hybrid" na čtení souborů dwf, které se stejně neprosadí vůči pdf. Za dva roky jsem ho otevřel dvakrát. Jednou jsem z revitu vyexportnul výkres 
do dwf pro porovnání a byl 5x větší než PDF!!!!!!

Kdyby radši zaintegrovali a opravili layout revitu, aby neblbly panely , když klikáte na rozbalovací tlačítka, tvorba uživatelských ikon a palet v ribónu, vylepšení správce projektu - to rolování v těch seznamech je pro idioty,  atd
No myslím že to zase zůstane na našich obětavých lidech jako je p. Statečný, který občas něco vytvoří ( hrábě)
Aleš
Zpět nahoru
Jiří Plávek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Revit
Bodů: 134
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.bře.2011 v 16:52
Původně odeslal(a) Adark Adark napsal(a):

Nedočkáme se...
Po přečtení " novinek " Revitu 2012 jsem propadl zoufalství a hluboce jsem
se zamyslel nad efektivností vynaložených investic každým rokem za subscription.
To já jsem takhle váhal někde u verze 2010. Ale když novinky posčítáte třeba za dvě verze a porovnáte cenu subscription s cenou upgrade, tak zjistíte že se vám to nevyplatí.

Teď u verze 2012 jsem zvědavý na tu správu dokumentů, ta by se nám docela hodila. Nevíte někdo kdy má verze 2012 vyjít?
Zpět nahoru
aecman Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 30.čvc.2006
Lokalita: Slovensko
Bodů: 114
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.bře.2011 v 15:00
Původně odeslal(a) Adark Adark napsal(a):

Nedočkáme se...
Po přečtení " novinek " Revitu 2012 ...

Mam tusenie, ze vyvojari toho do novej verzie vela nestihli a preto bude zaujimavy az SAP (alebo je to tah ADSK pre kupovanie subscriptionu) ale ten bude k dispozicii az niekedy koncom roka

Původně odeslal(a) Balda Balda napsal(a):

add Mračna bodů)

Ja som vdacny ked si investor urobi vyskopis/polohopis o mracnach bodov sa mi moze iba snivat ale ako hovori p. Balda pre rekonstrukcie urcite vyborna vec

Zpět nahoru
Balda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 19.říj.2004
Používám:
hlavu :)
Bodů: 251
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.bře.2011 v 10:30

add Mračna bodů)

Mračna bodů bych nezatracoval. V poslední době jsem byl nucen se touto technologií zabývat a po počáteční nedůvěře ji vidím jako smysluplnou a upotřebitelnou a to zejména u rekonstrukcí starší budov.
S hledem na vývoj cen energií a další aspekty ve stavebnictví se dle mého názoru budeme "starými baráky" zabývat čím dál víc a to zejména mi malí :)

Vladimír Balda (184cm)  
Zpět nahoru
Adark Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.led.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
ADT 2012, Revit Arch 2012
Bodů: 39
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.bře.2011 v 09:29
Nedočkáme se...
Po přečtení " novinek " Revitu 2012 jsem propadl zoufalství a hluboce jsem
se zamyslel nad efektivností vynaložených investic každým rokem za subscription.
Jestli toto má být vývoj, když novinky jsou bonusy -  add ony z loňska a pak věci co moc asi nevyužijeme my malí ( 3D scannery a mračna!! ) Tak tam bych chtěl
pracovat u vývojářů autodesku! To bych se teda nepředřel!!!. No tímto rokem končím s předplatným a zůstaneme na 2012.
ad
Aleš
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.bře.2011 v 12:57
Pochopil jste naprosto přesně a toto je zřejmě jediná možnost, která alespoň trochu funguje, taky mne nic jiného nenapadlo. Ale když umí rozdělit terén "kolmo" k povrchu (Split surface), proč tam neudělají  i funkci vodorovného Split teren ??? Dočkáme se ve verzi 21xx :-(
Zpět nahoru
Balda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 19.říj.2004
Používám:
hlavu :)
Bodů: 251
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.bře.2011 v 11:54
Napadá mě:
1. Nastavte nulu terénu na požadovanou výšku (tak aby alespoň jedna vrstevnice porcházela požadovanou výskou).
2. Terén exportovat (2D) do AutoCADu
3. DWG s půdorysem terénu připojit k Revitu
4. Obkreslit hranici danou připojeným výkresem z AutoCADu.

ale nevím jestli jsem úplně dobře pochopil vaše zadání.

vb
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.bře.2011 v 11:28
Zdravím, jak oříznout model terénu na určitou výšku (odkopat kopec táhnoucí se parcelou)? Pomocí Building Padu se netrefím přesně na hranice a za hranicí terénu už to nemůžu použít. Výsledkem by mělo být něco jako obrázek - to je ořez pomocí zobrazení výšky podlaží, ne fyzický odkop.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20110328_111855_2.jpg

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 8006:VIPVýpočet a výkaz objemu výkopů a násypů v Revitu.
Tip 5572:Nastavení intervalu vrstevnic pro Revit.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 6385:Spolupráce Revit a AutoCAD Civil 3D - model terénu do Revitu, budova do terénu, materiály...

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,668 sekund.