Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | ||
Adark ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 18.led.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: ADT 2012, Revit Arch 2012 Stav: Offline Bodů: 39 |
![]() Zasláno: 29.bře.2011 v 22:38 |
|
Otázkou je samozřejmě zda vůbec má cenu porovnávat subscription a nákup za dva roky upgrade
nebo ne. Obchodník samozřejmě bude argumentovat obvyklou omáčkou: přístup k novým technologiím , stále aktuální verze .. atd, ale já mám spolupracující projektanty, kteří dělají jeden ve verzi acádu 2000!!!! LT se stařičkou tzb nadstavbou a druhý ve verzi 2008 a nezdá se mi, podle jejich faktur :-)))) že by trpěli nedostatkem nových technologií. A tak to funguje i ve státech, kde jsem chvilku pobýval, tam dělají na úplném vintage softu a nijak je to netrápí. Mne jenom se..., že celý rok čtu na různých fórech nářky uživatelů na to, že chybí nebo nejde to nebo tohle a všichni se tetelí nedočkavostí na novou verzi jak to tam určitě bude a pak prdlajs! Máme tam integraci s Vaultem!! Co to je ??? Použil to vůbec někdo u nás? Je to asi stejně nepodařený paskvil jak ten pomalý a padající "hybrid" na čtení souborů dwf, které se stejně neprosadí vůči pdf. Za dva roky jsem ho otevřel dvakrát. Jednou jsem z revitu vyexportnul výkres do dwf pro porovnání a byl 5x větší než PDF!!!!!! Kdyby radši zaintegrovali a opravili layout revitu, aby neblbly panely , když klikáte na rozbalovací tlačítka, tvorba uživatelských ikon a palet v ribónu, vylepšení správce projektu - to rolování v těch seznamech je pro idioty, atd No myslím že to zase zůstane na našich obětavých lidech jako je p. Statečný, který občas něco vytvoří ( hrábě)
|
||
Aleš
|
||
![]() |
||
Jiří Plávek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 10.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Revit Stav: Offline Bodů: 134 |
![]() |
|
To já jsem takhle váhal někde u verze 2010. Ale když novinky posčítáte třeba za dvě verze a porovnáte cenu subscription s cenou upgrade, tak zjistíte že se vám to nevyplatí. Teď u verze 2012 jsem zvědavý na tu správu dokumentů, ta by se nám docela hodila. Nevíte někdo kdy má verze 2012 vyjít?
|
||
![]() |
||
aecman ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 30.čvc.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 114 |
![]() |
|
Mam tusenie, ze vyvojari toho do novej verzie vela nestihli a preto bude zaujimavy az SAP (alebo je to tah ADSK pre kupovanie subscriptionu) ale ten bude k dispozicii az niekedy koncom roka
Ja som vdacny ked si investor urobi vyskopis/polohopis o mracnach bodov sa mi moze iba snivat ale ako hovori p. Balda pre rekonstrukcie urcite vyborna vec |
||
![]() |
||
Balda ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 19.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: hlavu :) Stav: Offline Bodů: 251 |
![]() |
|
add Mračna bodů) Mračna bodů bych nezatracoval. V poslední době jsem byl nucen se touto technologií zabývat a po počáteční nedůvěře ji vidím jako smysluplnou a upotřebitelnou a to zejména u rekonstrukcí starší budov.S hledem na vývoj cen energií a další aspekty ve stavebnictví se dle mého názoru budeme "starými baráky" zabývat čím dál víc a to zejména mi malí :)
Vladimír Balda (184cm)
|
||
![]() |
||
Adark ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 18.led.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: ADT 2012, Revit Arch 2012 Stav: Offline Bodů: 39 |
![]() |
|
Nedočkáme se...
Po přečtení " novinek " Revitu 2012 jsem propadl zoufalství a hluboce jsem se zamyslel nad efektivností vynaložených investic každým rokem za subscription. Jestli toto má být vývoj, když novinky jsou bonusy - add ony z loňska a pak věci co moc asi nevyužijeme my malí ( 3D scannery a mračna!! ) Tak tam bych chtěl pracovat u vývojářů autodesku! To bych se teda nepředřel!!!. No tímto rokem končím s předplatným a zůstaneme na 2012. ad
|
||
Aleš
|
||
![]() |
||
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
|
Pochopil jste naprosto přesně a toto je zřejmě jediná možnost, která alespoň trochu funguje, taky mne nic jiného nenapadlo. Ale když umí rozdělit terén "kolmo" k povrchu (Split surface), proč tam neudělají i funkci vodorovného Split teren ??? Dočkáme se ve verzi 21xx :-(
|
||
![]() |
||
Balda ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 19.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: hlavu :) Stav: Offline Bodů: 251 |
![]() |
|
Napadá mě:
1. Nastavte nulu terénu na požadovanou výšku (tak aby alespoň jedna vrstevnice porcházela požadovanou výskou).
2. Terén exportovat (2D) do AutoCADu
3. DWG s půdorysem terénu připojit k Revitu
4. Obkreslit hranici danou připojeným výkresem z AutoCADu.
ale nevím jestli jsem úplně dobře pochopil vaše zadání.
vb
|
||
![]() |
||
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
|
Zdravím, jak oříznout model terénu na určitou výšku (odkopat kopec táhnoucí se parcelou)? Pomocí Building Padu se netrefím přesně na hranice a za hranicí terénu už to nemůžu použít. Výsledkem by mělo být něco jako obrázek - to je ořez pomocí zobrazení výšky podlaží, ne fyzický odkop.
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,668 sekund.