ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoInventor 2014 začínám

Odpovědět Odpovědět Stránka  <123 archiv
Autor
Polesovsky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.říj.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 38
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2014 v 22:11
Původně odeslal(a) dusek dusek napsal(a):

teda ty diskuze se nam tady posledni dobou nejak bulvarizujou, tady to uz je jak v diskuzich na iDnesu nebo na Novinkách. :-)

Pokud se nebude mluvit o problemech a budeme strkat hlavu do pisku, nic nevyresime.

pane Polesovsky, trosku nechapu na co si stezujete, zehrate, ze si nemuzete poridit Inventor domu, ale mate doma ditko, na ktere si ho v klidu muzete poridit. Ja potrebovat domu Inventor (pro svoje vlastni potreby), tak sahnu po nejakem znamem studentovi! Navic nechapu na co chcete hned porizovat placenou studentskou verzi, jasne, chcete pozdeji slevu, ale neni to trosku predbezne resit u cloveka, ktery ma do konce skoly nejmene 5 let? Vy vite, ze se bude po skole sama zivit praci v Inventoru?

Souhlasim, hodne studentu chodi do skoly pro ziskani titulu a potom v zivote delaji casto neco jineho.

V dnesni dobe internetu, youtube, webinaru, diskuzi a podobne je zakladni skoleni pro cloveka, ktery uz s jakymkoliv 3D pracoval, podle mne, zbytecne. Vzdyt dneska i ta napoveda uz je online, lze tam najit i zakladni postupy modelovani. Navic, pokud se to chystate ucit s dcerou, ve dvou to jde vzdycky lip. ;-)

Nebudu tu uz resit kazdou ptakovinu, jen si jeste dovolim poznamku, pisete, ze vy mate Inv 2014 a kolegove 2008. Pocitejte, ze data vytvorena v 2014 na 2008 neotevrete. :-)

Diky , ale kazdou ptakovinu resit nemusite.
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2014
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2014 v 07:58
ano, pokud se nebude mluvit o problemech, tak se nic nevyresi, ja sem spis narazel na ten lehce konfrontacni ton a hlavne na palce na kolegu hoboje. Zdejsi forum uz nejaky cas sleduju a jsem presvedcen, ze se vsichni snazi pomoci s tim nejlepsim svedomim a vedomim. Toto je "mirove" forum a posilanim bezduvodnych palcu dolu si tu muzete nadelat spoustu nepratel. A pokud chcete byt Inventorar samouk, tak si dovoluji tvrdit, ze se bez zdejsiho fora neobejdete.

Nenarazel jsem na to, ze pak kdekdo pracuje v jinem oboru, ale na to, ze i kdyz Vase dcera dosduduje a bude chtit pracovat v oboru, tak pokud bude pracovat u zamestnavatele, tak tam jistotu Inventoru (pripadne jineho konstrukcniho programu) uz ma. Vlastni licence by byla k uzitku pouze v pripade, ze bude pracovat na sebe a to si dovoluji tvrdit, cca 5 let predem nevykoukate ani v kristalove kouli. :-)
Václav Dušek
Zpět nahoru
Polesovsky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.říj.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, Solidworks
Bodů: 38
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2014 v 15:36
Zaverem vsem diky,
podklady na trenovani jsem potreboval drive, ale nejak se to zvladlo i po terminu.

Diky taky vsem za dalsi rady jak pracovat s Inventorem a moznost se ucit s dcerou.
Ja vsak zustanu hlavne u SolidWorksu, ktery je na stejne urovni a ma par drobnosti lepe vykoumane. Vzdelavani je u Solidworksu podstatne levnejsi. Novinky prezentuji zdarma a vlastni skoleni prijde take na levnejsi peniz.

Takze jeste jednou diky za snahu
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Bodů: 811
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2014 v 15:42
Není zač,
jen k tomu srovnání - nikdo není objektivní ve srovnání 3D SW, pokud oba nepoužívá na stejné úrovni. 

Samozřejmě je na každém, ve kterém programu chce pracovat Wink
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Bodů: 341
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2014 v 16:06
Já jsem dřív naopak používal Solidworks, teď Inventor a připadá mi že toho Inventor umí víc, ale to je věc osobních preferencí. Nevím co pan Polesovsky myslí cenou vzdělávání, ale ceny se asi liší podle toho kdo to vzdělávání poskytuje a v jaké kvalitě. I když to se z ceny nemusí hned poznat.

Cena vzdělávání je u Inventoru pro studenty 0 Kč. Helpy a cvičení se dají najít na webech zaměřených na CAD, hodně v angličtině ale dost i v češtině. Já jsem se Inventor naučil takhle, i s pomocí tohoto fóra. Pokud se chcete nechat vzdělávat instruktorem, tak ceny komerčních kurzů jsou třeba podle EDUcity zhruba stejné nebo naopak pro Inventor levnější:
http://www.skoleni-kurzy-educity.cz/kurzy/pardubicky/solidworks-s672445
http://www.skoleni-kurzy-educity.cz/kurzy/praha/autodesk-inventor-zakladni-kurz-s1967499
http://www.skoleni-kurzy-educity.cz/kurzy/jihomoravsky/autodesk-inventor-prechod-z-predchozi-verze-s1952262
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9560:iLogic makro pro export IDW/DWG výkresu Inventoru do DXF.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry

Odpovědět Odpovědět Stránka  <123 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,441 sekund.