Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Petr A ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: autocad Stav: Offline Bodů: 26 |
![]() Zasláno: 17.led.2012 v 11:36 |
Dobrý den, mám prográmek na tisk vícestránkového dwf pomocí příkazu "publish" nebo "publikuj"
Program v 32bit systému fungoval, v 64 bitovém ne. Nejspíš je chyba v nefunkčnosti příkazu SendKyes". Popis části prográmku: Na disku mám vytvořen soubor xyz.dsd. V programu mám řádky: DOC.SetVariable "FILEDIA", 0 DOC.SetVariable "BACKGROUNDPLOT", 0 DOC.SendCommand ("-publikuj" & vbCr & xyz.dsd) ‘v příkazovém řádku se objeví: -publikuj a nic víc ‘nebo pokud procházím program krok po kroku (F8) tak se v příkazovém řádku objeví: Zadejte název seznamu listů: E:\DWF\xyz.dsd (což je správně) SendKeys "{ENTER}", True ‘ a zde by mělo dojít k vykonání předchozího příkazu, ale nedojde, program jede dále, ale příkaz se nevykoná. Funguje v ACAD2007,2010,2012 32 bit Nefunguje v ACAD2010, 2012 64 bit Můžete mi prosím pomoci? Potřebuji tisknout vícestránkové dwf a pdf soubory (tj z modelu a jednotlivých Layoutů) - třeba existuje i jiná cesta než "publish"? Vím, že VBA nen již moc podporováno, ale k přeprogramování celého programu se chystáme až v budoucnosti. Děkuji Petr |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21953 |
![]() |
Nestačilo by ten ENTER resp. vbCr jen přidat do SendCommand? Tomu SendKeys bych se vyhnul, je to už z principu hodně nespolehlivá funkce.
Pokud to nepomůže, zkuste příkaz volat přes LISP - tedy:
|
|
![]() |
|
Petr A ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: autocad Stav: Offline Bodů: 26 |
![]() |
Díky, přidání VbCr do SendCommand nepomohlo,
pokud zadám do programu:
nebo .SendCommand "(command " & chr(34) & "_-PUBLISH" & chr(34) & "....)" & vbCr) nebo DOC.SendCommand "(command " & chr(34) & "_-PUBLISH" & chr(34) & "....)" & vbCr) píše Compile error (na závorce za vbCr). Jak to mám zadat, aby to bylo správně? Díky |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21953 |
![]() |
Ta závorka za vbCr tam nepatří. Místo těch "...." má být to co chcete sdělit příkazu PUBLISH.
|
|
![]() |
|
![]() |
dal jsem tam jakoprogramový řádek:
.SendCommand "(command " & Chr(34) & "_-PUBLISH" & Chr(34) & "xxx" & vbCr a při spuštění mi VB dává hlášku: Compile error: Invalid or unqualified reference Petr |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Neberte ten můj kód doslova - je to jen návod pro programátora. Ten SendCommand tedy ve vašem případě bude asi (celý váš kód neznám):
DOC.SendCommand
a u toho "xxx" (předpokládám, že jde o název proměnné obsahující název vašeho DSD souboru) vám chybí závorka uzavírající ten (command) - tedy "xxx)". Pokud to nemá být název LISP proměnné, ale název souboru, pak to musí být psané jako:
chr(34) & "nazev.dsd" & chr(34) & ")"
|
|
![]() |
|
![]() |
tak příkaz již prošel, ale výsledek je následující:
přík. řádek: (command „_-PUBLISH“dsd_dwf“) a stojí jako dříve. (dsd_dwf je proměnná, ve kterém mám uloženu cestu k souboru *.dsd) |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pořád si nerozumíme - jednak tam nemáte spárované uvozovky a jednak v LISP výrazu můžete maximálně odkazovat LISP proměnné, nikoliv proměnné VBA.
Ten výsledný řetězec pro SendCommand musí výsledně vypadat nějak takto:
|
|
![]() |
|
![]() |
díky za trpělivost. Jen upřesňuji. Do programu jsem zadal řádek:
DOC.SendCommand "(command " & Chr(34) & "_-PUBLISH" & Chr(34) & "e:/xxx.dsd" & Chr(34) & ")" po provedení příkazu programem se na příkazovém řádku acadu objeví: Příkaz: (command „_-PUBLISH“e:/xxx.dsd“) a příkaz se nespustí tj. stejný stav jako na začátku ;-(( Petr |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pořád ale máte nespárované uvozovky (a ENTER na konci).
Zkuste:
Upravil Vladimír Michl - 18.led.2012 v 09:41 |
|
![]() |
|
![]() |
díky, již jsem zkoušel, výsledek však bohužel úplně stejný.
|
|
![]() |
|
![]() |
právě ten enter na konci není funkční, takže to zůstane viset. Příkaz na řádek dostaneme, ale neprovede se. Na ten vbCr na konci to neraaguje.
Petr |
|
![]() |
|
Pajda ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 21.pro.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 13 |
![]() |
Měl bych menší dotaz, sice není přímo k tématu,ale je ohledně funkce PUBLISH. Lze funkci publish použít k hromadnému vykreslení souboru .plt. Zkoušel jsem publikovat rozvržení, kde byl natavený plotr a vykreslení do souboru bylo zaškrtnuté a pokaždé když jsem dal publiovat do "plotr pojmenovaný v nastavení stránky" a vždy mně to tiskne přímo na plotr. Mám dojem že mně to fungovalo u 2009 a nebo ještě ustarčí verze autocadu. Mužete mi poradit jak docílit publikovatní do *.PLT (plot soboru). děkuji
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Hromadné vykreslení lze provést vytvořením kopie plotru připojeného na port "FILE:", ale pohodlnější je asi použití jiného postupu - publikováním do DWF (popř. PDF) a následným tiskem tohoto publikačního souboru.
|
|
![]() |
|
Pajda ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 21.pro.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 13 |
![]() |
Děkuji tak přes připojení na port "file" funguje, jen mám problem s některými výkresi, že mi to udělá PLT s nulovou velikosti tedy prázdné.
Co se tíče tisku do DWF nebo PDF to dělam stejně jen neumím to hromadně poslat na plotr (Goplot) a procházet jednotlivé soubory obdobně jako v prohlížeči plt ViewCompanion pokud existuji podobné aplikace co to umí nebo to lze ještě jinak rychle vytisknout např. 30 výkresů 6x. Tak bych to tak začal dělat jelikoš stejně musím mít PDF nebop DWF výstup. Ještě jednou Děkuji
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pomocí DWF to uděláte snadno - dávkovým tiskem v Design Review. Podrobně viz tip:
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den, ještě se vracím k nefunkčnímu příkazu SendKyes (u win7 64bit), potažmo nereagování na "Enter" na konci programového řádku, který jsme řešili s p.Michlem výše.
Nevíte o nějakém jiném způsobu jak vykreslit do dwf a pdf vícestránkový výstup z výkresu (pomocí programu)? Díky Petr |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,273 sekund.