Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | ||
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() Zasláno: 25.led.2012 v 16:43 |
|
Dobry den pane Michl,
mohl byste se mi, prosim podivat na tento LISPik. Jedna se o Batch ktery po oznaceni "rootove" slozky otevira vsechny *.dwg soubory v ni. Pri otevirani provede prikazy ktere ma nadefinovane v Apploads.
Mam problem v tom ze mi nefunguje na Win7x64 :(. Na XPx86 SP3 to bezi bezproblemu.
Jedna se o nasledujici:
Predem dekuji
JASponza
|
||
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21896 |
![]() |
|
Na první pohled tam nic systémově závislého nevidím. Máte v obou případech nastavené stejně SDI a hlavně adresáře a seznam pro načítání sady APLČTI?
|
||
![]() |
||
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
|
SDI mam na obou 0 (nula)
Adresare mam stejne. Problem je na zacatku, zkusim popsat:
Pritom, na XP se proces normalne spusti a toto prazdne DWGcko zacne postupne "otevirat" vsechny DWG soubory v one slozce. Myslim si tedy, ze problem bude nekde v one smycce pri vybirani slozek... Ja tomu zase tak moc nerozumim :).Dekuji :) PS. Omluva za drobny dodatecny edit tohoto prispevku...
|
||
JASponza
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21896 |
![]() |
|
Aha, ten (getfiled) je nějaký divný, zkuste tam:
|
||
![]() |
||
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
|
Jak se na to tak dívám, jedná se zřejmě o nedorozumnění. Dialog sice říká "Vyber složku pro začátek", ale ve skutečnosti chce vybrat jeden soubor dwg ze složky a z toho si pak určí cestu do složky. Asi je to tím, že autor nevěděl, jak se dotázat přímo na složku. (Já to nevím momentálně taky).
BTW. Je to sice excelentní ukázka programování ve vLispu a jsem rád, že už vím, že to jde. Ale stejně zůstanu asi u generátoru dávky (http://www2.chrudim.cz/seiner/programy/Davka.zip) - přijde mi, že mi dává víc možností.
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
pavelstyl ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD Mech 2025, SolidEdgeE 2025 Stav: Offline Bodů: 226 |
![]() |
|
Já pro nalistování složky používám následující kód:
Volám to
Ten první parametr měl být pokus o zadání výchozí cesty, ale nějak to nefunguje a tak tam jsou ty prázdné úvozovky :-)
Třeba to někomu pomůže.
Pavel Štyl
|
||
![]() |
||
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
|
Ještě: domnívám se, pane Michle, že flag 8 není úplně to pravé. Pokud by byla z nějakého důvodu nastavena cesta do pracovního adresáře, přiřadí se do proměnné dir pouze jméno vybraného souboru bez cesty a následující příkaz neurčí správně složku. Flag 33 mi taky není úplně jasný - vysvětluji si to, že to chce název nového souboru, ale neupozorňuje na přepsání.Upravil Seiner - 26.led.2012 v 08:15 |
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
|
To je dobré.
![]() ![]() Já používám pro výběd adresáře funkci "dos_getdir" z knihovny DOSLIB http://www.en.emea.mcneel.com/doslib.htm Ještě odtud používám dialog pro možnost výběru více souborů najednou - nemáte nějaký podobný příklad pro tuto příležitost? Bohužel GETFILED umožní výběr pouze jednoho souboru. Předpokládám, že se by se pouze v řádku (setq Dir (vlax-invoke (vlax-get-or-create-object "Shell.Application") 'browseforfolder 0 "zadej adresar" 1 "")) browseforfolder zamění za nějaké jiné kouzelné slovo ![]() Upravil alfred - 26.led.2012 v 08:23 |
||
![]() |
||
![]() |
|
A ještě poznámečka. Otestoval jsem původní kód na Mechnicalu 2012 na stanici s Win7-64 a na stanici XP-32. Na obou pracuje bez problémů. Zakopanej pes bude někde jinde...
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
![]() |
|
Dobry den damy a panove,
Jsem rad, kdyz na CADForu vidim jak se vyvyji diskuze. To je urcite dobre. A o nejakem "svrbeni" nemuze byt ani rec :-).
Dekuji za vsechny zaslane podnety, priklady,.... Bouzel, moje znalosti programovani jsou omezene... Jsou omezene na ono "Ctrl+C, Ctrl+V" + "trochu zdraveho rozumu" s tim, ze obzvlast ta druha komponenta je cim dal hure dohledatelna. A hlavne, casova slozka je ten nejbolestnejsi clanek v celem procesu... Sice tusim o cem pisete ale urcite to neni tak, ze bich ted rovnou z mista nahradil cas puvodniho kodu napr. tim, co zaslal pan PavelStyl :-(. Kazdopadne dekuju / odivuju / a taktrochu zavidim :-).
Ale abych se vratil na zacatek. Vyzkousel jsem radu pana Michla, funguje to, jenom musim vybrat nejkae dwg v danem souboru - to dwg tam ale v realu nemusim mit (pravda muzu ho tam umele vytvorit...). Jinak to funguje OK.
Pan Seiner me ale, svym poslednim prispevkem, navedl na myslenku to zkusit jeste jednou. A zakopanej pes je, zda se,v me "blbosti"... V onom druhem dialogovem okenku (vyz vyse 2nd. PrintScreen) staci kdyz do kolonky "Nazev souboru" napisu cokoliv a dam otevrit, pak to bezi bez problemu :-). Puvodne (a i na XP x86) mstcilo odkliknout s onim "Start here.*"... zrejmne drobny rozdil v UI dvou OS. A to mi (prozatim) staci :-)!!!
Tim nerikam, ze bi mi vadilo, kdyby nekdo vymenil cast puvodniho kodu za neco, co funguje lip a vyvesil to tady na CADForu ;-).
Kazdopadne, dekuji vsem za pomoc, moc!!!!!!
PS. LISP uveden na zacatku prosim pouzivat "na vlastni" nebezpeci. Zaprve, kazdy BATCH je tak trochu "ohubu" a zadruhe, kdyz spustim tento LISP v nejakem vykresu, akce probehne, pak uz zadny LISP do toho vykresu nemuzu nacist :-(. Proto ho vzdicky spoustim v onom "Drawing 1" :-)
Zdravim
JASponza
|
||
JASponza
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,383 sekund.