Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3825 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Problémy s místní nabídkou

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Problémy s místní nabídkou
    Zasláno: 08.bře.2018 v 10:31
Příčina objevena a napravena. Vše způsobovalo nastavení nového monitoru. Jeden měl zobrazení 100% a druhý 150%. Ostatní aplikace neměly problémy, ale Civil se s tím nedokázal poprat. Děkuji všem za jejich rady.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1288
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 14:57
Hmm, uživatelské rozhranní  v civilu je celé takové hmm... napůl udělané. Tak snad jen podle prvního písmene v nabídce...
Zpět nahoru
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 14:37
Děkuji, našla jsem to i ve W10, ale bohužel u místní nabídky to nefunguje. Tam se písmena nepodtrhávají.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1288
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 14:25
Nevím přesně jak w10, ale ve w8 je to tu:

Ovládací panely\Usnadnění přístupu\Centrum usnadnění přístupu\Usnadnit používání klávesnice

Jinak je to i tak aktivní, jen to není vidět.
Zpět nahoru
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 13:47
Zkusím, jen mi prosím poraďte kde je zapnu.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1288
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 13:31
Co takle si rozsvítit Hot keys a použít k výběru jedno písmo z klávesnice... nebylo by to rychlejší než control?
Zpět nahoru
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 13:23
Bohužel v této verzi potřebuji dodělat projekty, které v ní vznikaly od začátku. Ale děkuji za ochotu.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 13:19
Mohl třeba proběhnout Windows Update... Je škoda přidělávat si komplikace - verze 2016 není kompatibilní s Windows 10.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 13:15
Všechno je aktualizováno, ale problém nezmizel. Před reinstalací byl stejný systém i Civil a vše fungovalo. Proto jsem předpokládala, že jde jen o nějaké nastavení programu.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 15:11
Profesní verze AutoCADu 2016 nejsou oficiálně podporovány ve Windows 10 - viz:
 
Zkuste aktualizovat AutoCAD i Civil na poslední hotfixy, ale úspěch není zaručen. Pro Windows 10 jsou určeny až verze 2017 a 2018.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 14:26
Civil2016, OS Win10 Pro

Upravil Alka287 - 15.úno.2018 v 14:32
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 14:13
Možná něco odhalíme - jaká je to aplikace (verze), v jakém OS?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 14:09
Aha a nenapadá vás čím to může být, nebo spíše co s  tím dělat? Dost mě to zdržuje při práci.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 13:42
To nebude proměnnou - spíš je někde něco nabouraného.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 12:29
Zdravím, po reinstalaci mám problém s místní nabídkou. Ta se sice zobrazí, ale nemohu z ní vybírat myší.Pouze za použití tlačítka CTRL "listovat", než vyberu ten správný. Nepodařilo se mi najít správnou proměnnou, která toto nastavuje.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3289:VIPOdvození součástí s nestejnoměrným měřítkem X/Y/Z v Inventoru.
Tip 4776:Export tabulky/seznamu sady listů do Excelu.
Tip 2400:Trik s dlouhým stiskem pravého tlačítka.
Tip 9582:Jak přidat do místní nabídky AutoCADu nový příkaz?
Tip 11449:Jak spustit Fusion 360 ve webovém prohlížeči?
Tip 2920:Jak snadno vytvořit paletu ze všech bloků daného výkresu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,348 sekund.