Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3288 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Problémy s místní nabídkou

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Problémy s místní nabídkou
    Zasláno: 15.úno.2018 v 12:29
Zdravím, po reinstalaci mám problém s místní nabídkou. Ta se sice zobrazí, ale nemohu z ní vybírat myší.Pouze za použití tlačítka CTRL "listovat", než vyberu ten správný. Nepodařilo se mi najít správnou proměnnou, která toto nastavuje.
Zpět nahoru
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2018 v 10:31
Příčina objevena a napravena. Vše způsobovalo nastavení nového monitoru. Jeden měl zobrazení 100% a druhý 150%. Ostatní aplikace neměly problémy, ale Civil se s tím nedokázal poprat. Děkuji všem za jejich rady.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 13:42
To nebude proměnnou - spíš je někde něco nabouraného.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 14:09
Aha a nenapadá vás čím to může být, nebo spíše co s  tím dělat? Dost mě to zdržuje při práci.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 14:13
Možná něco odhalíme - jaká je to aplikace (verze), v jakém OS?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 14:26
Civil2016, OS Win10 Pro

Upravil Alka287 - 15.úno.2018 v 14:32
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 15:11
Profesní verze AutoCADu 2016 nejsou oficiálně podporovány ve Windows 10 - viz:
 
Zkuste aktualizovat AutoCAD i Civil na poslední hotfixy, ale úspěch není zaručen. Pro Windows 10 jsou určeny až verze 2017 a 2018.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 13:15
Všechno je aktualizováno, ale problém nezmizel. Před reinstalací byl stejný systém i Civil a vše fungovalo. Proto jsem předpokládala, že jde jen o nějaké nastavení programu.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 13:19
Mohl třeba proběhnout Windows Update... Je škoda přidělávat si komplikace - verze 2016 není kompatibilní s Windows 10.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 13:23
Bohužel v této verzi potřebuji dodělat projekty, které v ní vznikaly od začátku. Ale děkuji za ochotu.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 13:31
Co takle si rozsvítit Hot keys a použít k výběru jedno písmo z klávesnice... nebylo by to rychlejší než control?
Zpět nahoru
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 13:47
Zkusím, jen mi prosím poraďte kde je zapnu.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 14:25
Nevím přesně jak w10, ale ve w8 je to tu:

Ovládací panely\Usnadnění přístupu\Centrum usnadnění přístupu\Usnadnit používání klávesnice

Jinak je to i tak aktivní, jen to není vidět.
Zpět nahoru
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 14:37
Děkuji, našla jsem to i ve W10, ale bohužel u místní nabídky to nefunguje. Tam se písmena nepodtrhávají.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 14:57
Hmm, uživatelské rozhranní  v civilu je celé takové hmm... napůl udělané. Tak snad jen podle prvního písmene v nabídce...
Zpět nahoru
Alka287 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.dub.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 19
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Alka287 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2018 v 10:31
Příčina objevena a napravena. Vše způsobovalo nastavení nového monitoru. Jeden měl zobrazení 100% a druhý 150%. Ostatní aplikace neměly problémy, ale Civil se s tím nedokázal poprat. Děkuji všem za jejich rady.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3289:VIPOdvození součástí s nestejnoměrným měřítkem X/Y/Z v Inventoru.
Tip 4776:Export tabulky/seznamu sady listů do Excelu.
Tip 2400:Trik s dlouhým stiskem pravého tlačítka.
Tip 9582:Jak přidat do místní nabídky AutoCADu nový příkaz?
Tip 11449:Jak spustit Fusion 360 ve webovém prohlížeči?
Tip 2920:Jak snadno vytvořit paletu ze všech bloků daného výkresu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.