Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3240 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoImport názvu souboru do kusovníku

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1498
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Import názvu souboru do kusovníku
    Zasláno: 17.čer.2018 v 16:43
Dorb ýden můžete mi někdo prosím poradit jak dostanu do  exportovaného kusovníku i název sestavy do úrovně  0?
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1418
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2018 v 16:46
Dneska už mi to asi moc nemyslí. Co si pod tím mám představit?
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1498
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2018 v 22:21
Jeden zakaznik chce mit extra vyjety samostatne kusovnik do excelu s mnoh a parametrama. Tak to resim exportem rozpisky do xlsx. Ale tam se mi nepise jako zdrojova polozka 0 samostna vrcholova sestava. A to je kamen urazu. 
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1418
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čer.2018 v 08:55
Já bych si to naprogramoval. Ale nejde  uživatelsky vytvořit pomocnou, nadřazenou sestavu, z ní udělat export a zahodit jí?
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1498
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čer.2018 v 11:17
Ten to způsob jde dělat samozřejmě ale chtěl jsem to co nejvíc z automatizovat. 
Lze nějakým způsobem do makra které exportuje kusovník vložit program co  vše posuné o  řádek v excelu níž  a do  daného sloupce vloží název souboru bez přípon či číslo výkresu?

Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1418
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čer.2018 v 11:52
Pro první přiblížení je to asi nějak takhle:

'Sestaveni kusovniku
Dim table As New List(Of String())
table.Add({"1", "Part1", "MainAssembly" })
table.Add({"2", "Part2", "MainAssembly" })
 
'Zapis kusovniku do Excelu
For r = 0 To table.Count-1
 Dim row = table(r)
 GoExcel.CellValues("C:\Temp\TestFile.xlsx", "List1", "A"&r+1, "C"&r+1) = row
Next
 
'Ulozit, zavrit
GoExcel.Save
GoExcel.Close
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8766:Jak změnit všechny buňky tabulky kusovníku na nestatické?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 11782:Uživatelské úpravy kusovníku Inventoru - postup.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.