Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2302 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Náhled souboru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Radek Pícha Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 50
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek Pícha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Náhled souboru
    Zasláno: 03.říj.2018 v 07:50
Při otevírání souboru v Inventoru mám v levé části okna Otevřít náhled souboru na kterém stojím. Dá se takový náhled zobrazovat pomocí VBA ? Jde mi zejména o iam, ipt a idw.
<font color=BLUE>Ing. Radek Pícha[/COLOR] (konstruktér)

ITS BENDA s.r.o.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17661
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.říj.2018 v 08:07
Myslíte mimo prostředí Inventoru? Ve VBA je to problém vzhledem ke způsobu jakým komunikuje s 64bitovým Inventorem. Ale jde to např. přes Inventor Apprentice (VB.Net):
 
Imports Inventor
Imports Microsoft.VisualBasic
'References: Autodesk.Inventor.Interop, Microsoft.VisualBasic.Compatibility, stdole
 
Dim Apprentice As New ApprenticeServerComponent
Dim doc As ApprenticeServerDocument
doc = Apprentice.Open("C:\MyFolder\Part1.ipt")
Dim summaryInfo As PropertySet
summaryInfo = doc.PropertySets.Item("Inventor Summary Information")
Dim thumbProp As Inventor.Property
thumbProp = summaryInfo.Item("Thumbnail")
Dim thumbnail As stdole.IPictureDisp
thumbnail = thumbProp.Value
If Not thumbnail Is Nothing Then
   Dim img As Image = Compatibility.VB6.IPictureDispToImage(thumbnail)
   ' Call SavePicture(img, "C:\Img\Thumb.bmp")
End If
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Radek Pícha Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 50
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek Pícha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.říj.2018 v 08:26
Jde mi právě o VBA...
Zpět nahoru
Radek Pícha Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 50
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek Pícha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.říj.2018 v 06:59
Dal by se použít ShowOpen, tam náhledy fungují. Ale nevím jak se postavit s kurzorem na odpovídající soubor. Zkusil jsem použít SendKeys, ale to občas funguje, občas ne. Asi by bylo nutné nějak mazat buffer klávesnice, ale jak ?

Call ThisApplication.CreateFileDialog(oF)
Sbr="soubor"
oF.InitialDirectory = "cesta"
oF.Filter = Sbr + "|" + Sbr + "|Soubory Inventoru (iam / ipt / idw)|*.iam;*.ipt;*.idw"
oF.FilterIndex = 1
SendKeys "%H", True
SendKeys "+{TAB}+{TAB}", True
SendKeys Sbr, True
oF.ShowOpen

Je zajímavé, že se to chová jinak když chci zobrazit soubor z lokálního disku anebo ze serveru.
Příkaz:
oF.FileName = "cesta+soubor"
neudělá nic, ten zřejmě funguje jen pro ShowSave...

Nějaký nápad ?

Zpět nahoru
Radek Pícha Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 50
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek Pícha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2018 v 07:21
Pokouším se použít InventorViewCtrl.ocx, ale při pokusu vložit mu FileName spadne Inventor.
Inventor View Control mám verzi 1.0, Inventor 2018, 64bit.
Funguje to někomu ?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17661
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2018 v 07:36
Máte OCX zaregistrované v systému? Registrace žádnou chybu nehlásila? V Office to funguje?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Radek Pícha Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 50
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek Pícha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2018 v 08:04
Zaregistrováno mám, žádnou chybu nehlásil.
V Office to neodzkouším, mám verzi 2013 a tam je staré VBA (6.5) a pokud si to dobře pamatuji, je to 32 bitová verze. Knihovnu do References... vložím, ale v Additional Controls... se vůbec neobjeví.
V Inventoru vložím objekt InventorViewControl do formuláře a jakmile chci vybrat ve FileName nějaký soubor (v jeho Properties - FileName kliknu na [...], vyskočí okno Property Pages, karta Filename, kliknu na tlačítko [ ... ]) Inventor spadne.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17661
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2018 v 08:36
Aha, nezkoušel jsem, ale je možné že to naráží na nějakou kolizi - ten prvek nebyl určen pro použití v Inventoru, ale právě v externích aplikacích typu Office nebo ERP/PDM.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10542:Nefungují náhledy ve Vault klientu v MSIE10.
Tip 9261:Zapnutí a vypnutí náhledů v souborových dialozích AutoCADu.
Tip 10387:Jak omezit stahování vybraného souboru v A360 Team?
Tip 7437:VIPVault: chybí náhledy/miniatury některých dokumentů ("Náhled dokumentu chybí")
Tip 7182:VIPNefungující náhled před tiskem.
Tip 4042:VIPZobrazení náhledů Revit souborů na počítači bez Revitu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,820 sekund.