Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2390 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Pozice v Inventoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
TomL Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.říj.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TomL Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pozice v Inventoru
    Zasláno: 22.říj.2018 v 12:04
Dobrý den,
prosím o radu, jaká proměnná je pozice a dá se někde vložit do popisku detailu pohledu?
Děkuji
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1067
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (3) Poděkování3   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2018 v 12:14
Pozice je vlastnost takzvaného výskytu (použití odkazovaného souboru) v sestavě. Do popisku pohledu jí tudíž použít nelze.
V popisku pohledu je možné použít pouze vlastnosti odkazovaného souboru (nikoli dalších vnořených souborů)  a ten je vždy právě jeden a jeho pozice proto nemá smysl.
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 280
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2018 v 13:10
Nešlo by zkusit tohle? 


Dostat pozici do ivlastnosti .ipt a pak ji z modelu vytáhnout na výkres do popisku. Nešlo by to použít?
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
IvoBe Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inv Professional 2017 Win10 na HP Z 400 K620
VIP
Stav: Offline
Bodů: 275
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace IvoBe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.říj.2018 v 13:36
Ta cesta pana Záruby je asi funkční, já jsem někde napůl a dělám to takto bez makra:

- v dílech je definována potřebná  ivlastnost
- v rozpisce sestavy mám hned vedle pozice čísla položky vytaženou tuto vlastnost (jako druhý sloupec)
- seřadím si položky v rozpisce sestavy jak potřebuji
- udělám CTRL+C celého prvního sloupce a potom CTRL-V do druhého
- kde je to zapotřebí, tam pozici upravím nebo vymažu, ty dvě pozice s čárkou jsou zrcadlově symetrické díly - v rozpisce i kusovníku jsou samostatně, mají ale stejný výkres. S tím souvisí i to 1+1 ve čtvrtém sloupci - tak jsou celkové počty výskytu v nejvyšší sestavě (taky jako vlastnost dílu).

Asi to není dokonalé, ale funguje to. Jenom, když se změní pořadí v rozpisce, tak se postup musí opakovat. Takže to dělám až úplně nakonec.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 627/rozpiska2.jpg



Ivo Bešťák
VIBROS s.r.o.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,345 sekund.