Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2571 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

popisky terénu v řezech v určeném místě

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2147
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: popisky terénu v řezech v určeném místě
    Zasláno: 31.říj.2018 v 19:10
Dobrý den všem
Dělám dokumentaci skutečného provedení komunikace.
Ze zaměření skutečného provedení jsem si udělal povrch, ten připojil do původních řezů a přidal popisky.
Sice dokážu zhustit nebo naopak naředit popisky výšek, ale nedaří se mi, aby popisky byly jen a právě v konkrétních místech - nejlépe v místech povinných spojnic (kraj vozovky, terénní hrany, apod.).
Jde to vůbec nějak zařídit ?
Díky
J. Mantlík

Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 80
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2018 v 21:16
Dobrý den, 
nejlepší je si pomocí CAD Tools (glamsen) vyexportovat souřadnice křivky a popisky na tyto souřadnice naimportovat zpět přes příkazovou řádku. Analogicky pak pro seznam bodů :)
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1492
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2018 v 08:29
Dobrý den,
jestli mohu doplnit kolegu. Jelikož to chcete v řezech, šel bych na to asi přes promítání návrhových linií položených na skutečný povrch. V řezu je pak možné zobrazit jejich výšku, či vzdálenost od osy. Problém může být s příčným sklonem... Tam se koty mohou opakovat.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2147
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2018 v 10:05
Pánové, děkuji
P. Kareš - ty křivky mají lomy nejen v místech povinných spojnic, ale i podle trojúhelníkové sítě (byť třeba minimální)
Z mého pohledu by asi byla schůdnější ta cesta p. Folbra.
Pokusím se tím nějak prokousat ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2147
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2018 v 11:36
Tak jsem to postupem p. Fobra zvládl a musím říci, že to vypadá dobře (i přes problémy s převodem eliptických oblouků).
Upravil jsem si lehce i popisek, takže tam mám jen výšku, vzdálenost od osy a čárka v místě lomu (s navázáním na bod výšky). Ale přiznávám, že úpravy popisků jsou tak trochu metoda pokus - omyl ... (ani nápověda moc nepomáhá)
A že jsem tak smělý ...
Ideální by bylo mít na srovnávací rovině čárku v místě vzdálenosti a pod ní vzdálenost od osy. A výšku ne ve vzdálenosti od bodu, ale aby byly všechny výšky stejně vzdálené od srovnávací roviny
Asi by to mělo jít, ale nějak na to nemohu přijít. Nějaký nápad ?
Děkuji
J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1492
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2018 v 12:36
Dobrý den,
to určitě nějak půjde. Finta je v tzv. Možnosti ukotvení kóty, kde je volba - dolní část grafu = srovnávací rovina. Když popisek rozdělíte na 2 textové části - odsazení od osy zarovnané dole pod SR a pak popisek výšky v Ynové vzdálenosti cca 80-100mm, tak je to přesně to, co potřebujete.

Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2147
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2018 v 13:36
Děkuji
Přesně tohle jsem hledal, ale v nastavení stylu popisku to nenašel. Teď jsem to hledal ve vlastnostech - a tam to je. Ale musel bych takhle upravit všechny popisky. navíc
Ale jak to dostat do stylu popisku, aby to dělalo automaticky ?
U "normálních" popisků terénu to lze nastavit v "upravit skupinu popisků" - ale tady se mi nic takového neobjeví ...
Co s tím?
J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1492
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2018 v 21:43
Dobrý večer,
bohužel to nejde. Přednastavené nastavení příkazů nefunguje...zkuste vybrat podobné a upravte přes vlastnosti.

Jde to rychle...
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2147
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2018 v 21:47
I tak moc děkuji za pomoc, urychlí to práci a vypadá to dobře
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6228:VIPJak přenést terén, profily a řezy do starší verze Civil 3D?
Tip 7244:Jak nastavit počet desetinných míst v proužku PP?
Tip 4005:Určení hloubky řezu Inventoru.
Tip 5682:Nastavení šrafy terénu v řezu Revitu.
Tip 5558:Rychlé vytvoření profilu (řezu) terénu.
Tip 3325:Rychlý dynamický řez terénem v Land Desktopu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,312 sekund.