ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoAutoCAD jednotky (export do WILS)

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
zhaan Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.říj.2017
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD 2015
Stav: Offline
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCAD jednotky (export do WILS)
    Zasláno: 01.pro.2018 v 21:52
Zdravím, nahrávám teď nějaké výkresy z CADu do Building Design (modul WILS) a mám problém s jednotkami.

V manuálu k BuildingDesign se píše:

"Aby CAD a BuildingDesign mohly úspěšně spolupracovat, musí mít výkres otevřený v CAdu nastaveny korektní jednotky výkresu. Za tímto účelem si ověřte, v jakých jednotkách je výkres nakreslen (nejlépe změřením některé délky) a pak tuto porovnejte s nastavenou jednotkou. Pokud zadaná a použitá jednotka sobě neodpovídají, dojte k tomu, že model v programu BuildingDesign nebude mít správnou velikost."

... bohužel mi ta velikost modelu nesedí.

Jak mám v AutoCADu (mám 2015) ověřit, v jakých jednotkách kreslím? Já měl za to, že tam jednotky vlastně nejsou...
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21916
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2018 v 22:15
V AutoCADu kreslíte v bezrozměrných jednotkách. Pro účely anotací lze nastavit jednotky příkazem JEDNOTKY a -AECDWGSETUP. Co z toho použije nebo nepoužije WILS, záleží na tvůrcích oné aplikace.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
marko10 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.lis.2011
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
REVIT
Bodů: 74
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2018 v 14:52
I ve Wilsu jdou nastavit jednotky. Jen si je potřeba řící na začátku které jednotky chcete používat. Pokud dostanete podklad od Vašeho kolegy první co musíte zkontrolovat jsou jednotky v AutoCadu. Tzn. první krok ve výkresu od jiného tvurce si zjistěte že 1 jednotka = 1mm nebo 1000mm. Popřípadě si změnte palce na metrické jednotky(viz předchozí ...). Vyčistěte výkres od zbytečných věcí a rozvrhněte rozsah projektu ve Wilsu. Jediný problém je ve Wislu nastavení podlaží a to je otázka na Astra SW. Hezký den.
Zpět nahoru
marko10 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.lis.2011
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
REVIT
Bodů: 74
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2018 v 15:27
Ještě pro doplnění.

Aby CAD a BuildingDesign mohly úspěšně spolupracovat, musí mít výkres otevřený v CAdu nastaveny korektní jednotky výkresu. Za tímto účelem si ověřte, v jakých jednotkách je výkres nakreslen (nejlépe změřením některé délky) a pak tuto porovnejte s nastavenou jednotkou. Pokud zadaná a použitá jednotka sobě neodpovídají, dojte k tomu, že model v programu BuildingDesign nebude mít správnou velikost.

Zpět nahoru
Bonavox Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: Austria
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Bodů: 135
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2018 v 18:51
Původně odeslal(a) zhaan zhaan napsal(a):

Jak mám v AutoCADu (mám 2015) ověřit, v jakých jednotkách kreslím? Já měl za to, že tam jednotky vlastně nejsou...
Menu Formát - Jednotky ... (tedy pokud nemáte tu stupiditu Ribon, tam nevím, kde to hledat)
V dialogu Kreslící jednotky musíte mít nastavené milimetry.
Jinak to bude dělat čurbes.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21916
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2018 v 19:02
AutoCAD pracuje v bezrozměrných jednotkách. Co nastavíte v dialogu "Kreslicí jednotky" (už řadu let v A > Kreslicí pomůcky > Jednotky) jako "Měřítko pro vložení" je pro kreslení zcela lhostejné, význam má jen pro vkládání bloků, rozvržení a tvorbu anotací. Pokud nějaká aplikace používá toto nastavení, je to možná trochu atypické, ale bude třeba to respektovat.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5214:Nastavení jednotek exportu DWG z Revitu.
Tip 9819:Nastavení jednotek/měřítka pro export STEP z AutoCADu.
Tip 13225:DWG nebo DXF soubor exportovaný do/z Fusion 360 má nesprávnou velikost (měřítko, 10x větší/menší).
Tip 11772:VIPJak nastavit ve všech dílech sestavy export parametrů a jejich formát? (iLogic)
Tip 11878:Chyba exportu DGN: Zvolený výchozí soubor je neplatný. Zvolte jiný výchozí soubor.
Tip 9585:Jak převést model z Autodesk Alias do Inventoru?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,148 sekund.