Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4378 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zápichy v inventoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
jeniksedlacek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.dub.2005
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 32
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jeniksedlacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zápichy v inventoru
    Zasláno: 01.bře.2019 v 08:44
Dobrý den,
jak ve škole učit v inventoru zápichy (F, G,...)?
Existuje na to tam nějaká funkce?

a) Není mi jasné, jak to potom efektivně udělat ve výkresu
- jestli ve výkresu udělat náčrt a tam vložit tu tenkou čáru, která udává šířku zápichu a potom na odkaz např. F 2,5×0,3

b) pokud geometrii přenesu do HSM, tak jak naprogramovat ten zápich, když nebude vymodelovaný odebráním v rotaci (HSM se teprve chceme naučit)

c) pokud chci udělat animaci, tak pokud nebudu modelovat zápich, tak tam nebude :-(

Děkuji
Honza
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1412
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2019 v 08:58
Neexistuje asi bych si udělla bloky zápichu a ty pak  přenášel do jednotlivch modelů
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1214
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2019 v 09:45
Podle mé zkušenosti CAD a technické kreslení nejdou moc dohromady. V praxi je mnohem jednodušší nakreslit model přesné podle jeho fyzického vzhledu a pravidla technického kreslení brát spíš jako doporučení, než zákon.
Navíc dneska technologie výroby ovlivňuje způsob modelování. Bude se díl obrábět konvenčně, na CNC stroji, bude se tisknout? A každý model bude vypadat jinak.

Tady je ke stažení iPrvek pro vytvoření zápichů typu F a G



Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 400
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2019 v 09:47
Noo v sestavě pod záložkou Návrh existuje funkce Hřídel pro generování hřídelů.
Tou se postupně tvoří hřídel část po části a dají se tam zadávat i zápichy.
 
Popravdě jsem funkci asi nikdy nepoužil, jen vím že existuje takže moc neporadím.
 
Osobně když kreslím nějakou hřídel, čep atd tak to prostě modeluju klasicky.
Zápich většinou netvořím a ve výkresu dám jen odkaz.
 
Pokud potřebuju zápich modelovat tak náčrt a rotace. Což by byl asi Váš případ pokud to chcete obrábět v HSM. Ale v HSM nedělám tak nevím jestli tam není nějaká funkce na doplnění tvorby zápichů.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
jeniksedlacek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.dub.2005
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 32
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jeniksedlacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2019 v 09:57
Dobrý den,
děkuji za informaci o i-prvku. Klikám, chce to nějakou registraci,... Ale to je asi pro platící zákazníky. Né? 
Honza
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 159
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2019 v 11:23
Na takové věci jako středící důlek, zapich, apod. s výhodou používám iPrvky. U nich mám nastaven uživatelský parametr který dokážu načíst do odkazu na výkrese.
iPrvky jsou vůbec skvělá věc pro tvarově stálé nebo normované geometrie. Navíc se dají řídit tabulkou.

Upravil issin - 01.bře.2019 v 11:29
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 159
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2019 v 08:07
Příklad iPrvku Zapich i se stručným návodem máte v soukromé zprávě.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10399:Vytvoření zápichu na hřídeli v Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8537:Jak vytvořit zápich tvaru F nebo G pro hřídele?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.