Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2555 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Podivné chování Inventoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Vikk Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.zář.2015
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor2019
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vikk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Podivné chování Inventoru
    Zasláno: 31.kvě.2019 v 10:30
Dobrý den, Inventor se poslední dobou začal chovat podivně, často padá ať už v modelování nebo v prostředí výkresů. Toto chování pozoruji cca poslední 3 týdny. Teď se mě stalo, že během úpravy modelu zešedla skoro veškerá nabídka možností úprav a nemohu s modelem nic dělat, nevíte čím by to mohlo být?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 64417/sestava.jpg


Zpět nahoru
JDoubrava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.kvě.2018
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 42
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JDoubrava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.kvě.2019 v 12:01
U té vazby vám to ukazuje nějakou chybu, co to hlásí za problém?
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 40
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čer.2019 v 15:08
Nejste sám. My s tím máme taky problém. Nemáte náhodou antivirák NOD32?
Zpět nahoru
Vikk Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.zář.2015
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor2019
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vikk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.čer.2019 v 06:56
Ano, máme Eset Endpoint sec..
..napadlo mě, že by to mohlo být antivirem, nebo aktualizací Win. Zeptám se, i když vím, že záleží na mnoha věcech jako je konfigurace atd., je vydané nějaké doporučení od Autodesku ohledně antiviru? Před tím se u nás používalo AVG a toto se nedělo...
Zpět nahoru
Vikk Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.zář.2015
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor2019
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vikk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.čer.2019 v 07:03
Provedeno nahrazení komponenty, ale v tuto chvíli s tím nejde dělat nic, je to mrtvé. Pár vazeb jsem předefinoval a pak to zhaslo.
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 40
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2019 v 19:44
Bohužel o problémech Inventoru a NODu se pouze šušká a ani Autodesk ani ESET se k tomu nikdy oficiálně nevyjádřili. Třeba máme neuvěřitelné problémy s texturami, které jsou pro nás důležité z hlediska používání nadstavby Inventoru Woodwork. Otevřu sestavu a je vše v pořádku. Po jejím zavření a znovu otevření najednou Inventor hlásí, že textury neexistují. To samé hlásí když třeba otevírám výkresový list přímo ze sestavy. Jednou jsem to napsal na nějaký blog ESETu a nikdo na to ani neodpověděl. Takže přeji mnoho trpělivosti. My už jsme si na to zvykli.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2019 v 23:17
Doporučení Autodesku (nebo jiných výrobců software) ohledně antivirů se týkají maximálně jejich potlačení během instalace. Jakákoliv negativní interakce (blokace, zpomalení) antiviru během standardní činnosti běžného originálního software je chyba antiviru a popírá jeho smysl - ochranu proti škodlivému kódu.

Občas se nicméně takováto interakce objeví, většinou je to vinou náhodné shody popisových řetězců známých virů s nějakým kusem kódu dané aplikace. Záleží pak na podpoře výrobce daného antiviru, jak na nahlášení tohoto problému reaguje. Máme zkušenost např. s AVG, kam jsme pár takovýchto kolizí s autodeščím i s naším softwarem hlásili a jejich reakce v podobě vydání aktualizace virové databáze byla v řádu hodin. Běžné antiviry také umožňují vyřadit některé složky z testování - takže pokud vám antivir blokuje textury (kde žádné napadení škodlivým kódem nehrozí), klidně složku textur v antiviru vyřaďte.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.