Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3798 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

šrafa se nevylije tam kde má

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Koluch Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: šrafa se nevylije tam kde má
    Zasláno: 24.čer.2019 v 10:20
Prosím Vás, nechápu logiku AutoCADu. Mám trasu ochranného pásma (uzavřená oblast z křivek - délka cca 500m), které potřebuji vyšrafovat. Částečně ochranné pásmo zasahuje do okolních pozemků (v délkách cca jen 0,5m). A když kliknu doprostřed ochranného pásma, tak by se měla vyšrafovat pouze plocha hlavního ochranného pásma a ne i ty malé 0,5m zásahy.
Ono to vyšrafuje správně tam, kde to mám přiblížené na monitoru. Když to pak přiblížím na monitoru jinde, tak se to správně vyšrafuje zase jinde.
Dá se někde nastavit, aby se vyšrafovala pouze plocha, do které kliknu a né i plošky za čarou?
Děkuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.čer.2019 v 10:52
Při automatickém (flood) výběru hranice se vybírá z toho, co je viditelné. Zkoušel jsem v AutoCADu 2020 a šrafuje správně (ale je dost těžké to trefit). Možná je lepší vybírat hranici.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.čer.2019 v 11:40
Jo při odzoomování a trefení správného pixelu to vykreslí šrafu správně. Ale to bylo teď jen náhodou, že jsem měl plynovod pouze 500m.

Vybrat hranici nemůžu právě z důvodu, že ne celé ochranné pásmo potřebuji vybrat. Přijde mi to jako díra v AutoCADu.


Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1362
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.čer.2019 v 13:37
Je to prostý fakt, se kterým tak musíte pracovat. Prostě správně to vyšrafuje většinou jen to co vidíte. Tečka. Nic s tím neuděláte. Můžete to nazývat díra nebo bug nebo jak chcete. 

Takže když máte plyn vede svisle, otočne prvně pohled horizontálně. Pokud to nestačí, rozdělte to pomocnou čárou na 2 části. Nebo na 4 části. A ty pak třeba zas spojete... A ukládejete, páč to při tom rádo padá.

Nebo to vyšrafujte podle hranice a pak ručně ořezejte. Možností je spousta... Nebo můžete pracovat s hranicí na místo šrafy. Anebo to můžete dělat taky jako já, většinou to ručně oklikávám. Pravda že to mívám složitější. A nebrečím, že jsem otrok........ 
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.čer.2019 v 07:14
Problém ani není v tom, že musím něco vyklikat jako otrok :-), ale že se musím spoléhat na to, co vídím já nebo co vidí monitor a nemůžu si dovolit, aby se mi vyšrafovala i jiná část případně. Škoda no.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.čer.2019 v 08:09
Zkuste ještě tuto metodu. V příkazu ŠRAFY (_HATCH) zvolte výplň a zadejte volbu "nasTavení". Rozbalte dialog šipkou vpravo dole, klikněte "Množina hranice > Nová" a oknem (či postupnými okny, nebo prostým VŠE - ale pozor na vypnuté hladiny) vyberte objekty podél ochranného pásma. Poté zazoomujte dle potřeby a klikněte bod uvnitř pásma.

Upravil Vladimír Michl - 25.čer.2019 v 08:19
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10180:Civil 3D - výzva k zadání názvu podsestavy.
Tip 1634:Proč je šrafura na jednom počítači 25.4x větší/menší než na druhém?
Tip 647:VIPMáte potíže se šrafováním oblasti s velkými souřadnicemi X,Y (nevyplněná oblast, rozpadlé šrafy)?
Tip 12286:Nalití šrafy nerespektuje všechny hranice.
Tip 7059:Nejde mi vyšrafovat objekt uzavřený klikatou čarou (AMZIGZAG).
Tip 10440:Kde vzít šrafu "slzičkový plech" pro AutoCAD či Revit?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,578 sekund.