Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
michalkopriva ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.čer.2017 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 27 |
![]() Zasláno: 20.srp.2019 v 09:59 |
Zdravím,
Zatím se mi nepovedlo něco podobného najít, tak snad někdo poradí. Je možné využít iLogic + Macro k tomu, aby mi Inventor sám otevřel model, vyexportoval dxf dle nějakého pravidla (to mám), bez uložení model zavřel... a tak pořád dokola? V excelu by byly názvy modelů (např.: A-321654, A123456, 123456, 19-108539...), které by vyhledával. Bohužel nevyužíváme Vault od Autodesku, máme BlueCielo Meridian. :-/ Děkuji za nápady a pomoc.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21891 |
![]() |
Asi by šlo řešit přes Plánovač úloh, iLogic a X-Tools, ale bude to výrazně složitější než s Vaultem.
|
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Řešitelné to určitě je. Nicméně v rámci stability a odolnosti bych to dělal jako AddIn, který nevyžaduje například otevřený soubor pro spuštění.
Jinak jako zdroj je asi vhodnější použít nějaký textový soubor, než excel, ale to už je čistě na vás. EDIT: Kromě samotného exportu do DXF by to mohlo vypadat asi nějak takhle...
Upravil Navara - 20.srp.2019 v 11:54 |
|
![]() |
|
michalkopriva ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.čer.2017 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 27 |
![]() |
Super, moc děkuji za řešení.
Jen tedy nevím, jak vytvořím AddIn. Jako makro mi to v Inventoru nefunguje :-/
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Jak psát addin je trochu na delší povídání/psaní
![]() Samozřejmě tohle není kompletní řešení, ale jenom první návrh a ukázka jak otevírat, exportovat a zavírat soubory definované v excelovské tabulce pomocí iLogicu. |
|
![]() |
|
![]() |
To chápu :-)
Budu si muset v práci vydupat nějaké školení.... ![]() Stále se mi to jako makro nedaří zprovoznit. Mám s tím problém ve VBA Editoru :-/ Zdrojový soubor jsem si změnil, názvy souborů ve sloupci "A" mám. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ten kód je v iLogicu, ne ve VBA. Tam by to bylo podstatně horší, až neřešitelné. Už jenom to čtení z excelu by byl docela ořech.
Takže spusťte to jako pravidlo iLogic a bude to chodit. ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Aha, no tak trochu jsem to tušil, ale zmátlo mě jak jsme se bavili o makru :-D
Nevím, proč jsem to nevyzkoušel :-D Paráda, funguje to :-) Jen to tedy nenajde žádný model :-/ Jakou cestu k modelům nastavit, když používáme BlueCielo - Meridian? |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To už je věc implementace. Já nevím, kam se ty soubory stahujou, ale aby tohle makro fungovalo, tak to musí být někde na lokálním disku. Čekal bych, že budou někde v pracovním adresáři Inventoru.
Pokud nevíte, jestli jsou na disku a chcete je stahovat z Meridianu, tak to se musíte obrátit na ně. V tom už vám nepomůžu.
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobře, myslel jsem jestli není nějaká možnost, jak inventoru říct, že to má hledat v Meridianu.
Pokusím se to zjistit u nich. Jinak tedy u modelů co jsou na disku to funguje. Jen když to exportuje dxf, tak ho to nepojmenuje dle modelu ze kterého se exportuje... Název exportovaného dxf je prázdný. Sub Main() Dim excelFile As String = "C:\Users\czmiko4\Desktop\Test-excel-export\Test.xlsx" Dim excelSheet As String = "List1" Dim dataFromExcel = ReadDataFromExcel(excelFile, excelSheet) Dim fileNames = CreateFileNames(dataFromExcel) For Each fileName As String In fileNames 'Check file exists If Not System.IO.File.Exists(fileName) Then MsgBox ("File not found" & vbCrLf & fileName) Continue For End If 'Open file Dim partDocument As PartDocument = ThisApplication.Documents.Open(fileName) 'Export to DXF ExportToDxf (partDocument) 'Close without changes partDocument.Close (True) Next End Sub Private Sub ExportToDxf(partDocument As partDocument) 'Implement your export to DXF here Dim FilePath As String FilePath = "C:\Users\czmiko4\Desktop\Test-excel-export\" If ThisApplication.ActiveDocument.ComponentDefinition.HasFlatPattern = False Then ThisApplication.ActiveDocument.ComponentDefinition.Unfold Else ThisApplication.ActiveDocument.ComponentDefinition.FlatPattern.Delete ThisApplication.ActiveDocument.ComponentDefinition.Unfold End If Dim fSett As String fSett = "FLAT PATTERN DXF?AcadVersion=2000&OuterProfileLayer=IV_INTERIOR_PROFILES" Dim fSname As String fSname = FilePath & ThisDoc.FileName(False) & ".dxf" ThisApplication.ActiveDocument.ComponentDefinition.DataIO.WriteDataToFile( fSett, fSname) 'MessageBox.Show("DXF uložen jako: " & fSname ,"Uložení DXF rozvinu", MessageBoxButtons.OK) ThisApplication.ActiveDocument.ComponentDefinition.FlatPattern.ExitEdit ' MsgBox(String.Format("Exporting to dxf...{1}{0}", partDocument.FullFileName, vbCrLf)) End Sub Private Function CreateFileNames(dataFromExcel As List(Of String)) As List(Of String) Dim fileNames As New List(Of String) For Each fileName As String In dataFromExcel fileNames.Add(String.Format("C:\Users\czmiko4\Desktop\Test-excel-export\{0}.ipt", fileName)) Next Return fileNames End Function Private Function ReadDataFromExcel(excelFile As String, excelSheet As String) As List(Of String) Dim cellValues As New List(Of String) Dim column As String = "A" Dim row As Integer = 1 GoExcel.Open(excelFile, excelSheet) Do Dim cellAddress As String = String.Format("{0}{1}", column, row) Dim cellValue = GoExcel.CellValue(cellAddress) If (cellValue Is Nothing OrElse cellValue.ToString() = "") Then Exit Do End If cellValues.Add (cellValue) row += 1 Loop GoExcel.Close() Return cellValues End Function |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Problém je v tom, že při vytváření jména souboru používáte ThisDoc, což není v daném přípapadě možné. Dim fSname As String fSname = FilePath & ThisDoc.FileName(False) & ". Je potřeba vycházet z argumentu partDocument Např.:
Dále je potřeba se v této metodě vyvarovat používání ThisApplication.ActiveDocument. To nemusí skončit dobře.
Upravil Navara - 26.srp.2019 v 10:45 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,336 sekund.