Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3107 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zmizelé náhledy rodin ve stromu dílů v OC.

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 252
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zmizelé náhledy rodin ve stromu dílů v OC.
    Zasláno: 14.říj.2019 v 14:21
Zdravím s drobnou žádostí o radu,
lze li zmizelé náhledy rodin ve stromu dílů v OC nějak vrátit zpět bez reinstalace.
Nic tragického, ale mohlo by být lépe.
-Inventor2016, Win 10 pro.
Vše bylo a je plně funkční, pouze se tento problém, viz příloha, přihodil po instalaci některé aplikace z ADSK App storu, Reset Inventoru nepomohl.
Obrázky/náhledy dílů jsou OK, pouze náhledy rodin mají ikonu pouze jako složku.

Existuje rada jak toto zpět "vyčistit" ?

Děkuji.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 37298/Výstřižek_2019-10-14_14-20-30.JPG

Jan Binder
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2019 v 09:04
Tento problém způsobený aktualizacemi Windows jsme také zaznamenali. Nahlášeno a už se objevilo v KnowledgeBase:
 
Příčinou problému jsou tyto aktualizace:
•Windows 10 Build 1903 (OS 18362.418) KB4517389
•Windows 10 Build 1809 (OS 17763.805) KB4519338
•Windows 7 Build 7601 (Service Pack 1) KB4519976
Zatím není jiné řešení než odinstalace oněch KB hotfixů Windows.
 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 252
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2019 v 09:29
Dobrý den, děkuji za reakci a za radu. 
Možnosti prozkoumám i když v mém případě se toto stalo ihned po nainstalování doplňkové aplikace pro webGL a 3D PDF export. Win10 aktualizace byly vypnuté, spouštím je vždy na konci týdne. 


Jan Binder
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2019 v 12:01
Pro info, 

Stejný problém mají i2015 na win 7.
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 252
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2019 v 13:34
Problém je specifický dle PC, na NTB, taktéž DELL, kde jsem poslední Appky z ADSK app storu neinstaloval je vše OK, i při všech aktualizacích Win10Pro64bit.
Uvidíme, jak to bude po přeinstalaci stolního PC včetně OS, už je na to docela čas vše od balastu vyčistit.
Zřejmě ne všechny Appky z App storu jsou na instalaci bezpečné. A to i ty placené.
Jan Binder
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2019 v 16:35
S aplikacemi by to souviset nemělo, je to potvrzený problém kolize s Win aktualizacemi (.NET).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2019 v 17:50
Problém je - pro Inventor 2019 - vyřešen v dnešní aktualizaci Inventor 2019.4.3.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 252
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2019 v 18:02
Zdravím a děkuji Autodesku za vyřešení,
i když se mne tato pomoc zřejmě netýká - pro Inventor 2016, na který jsem se dotazoval.
Nebo se zbytečně mýlím?
Jan Binder
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2019 v 18:07
Verze starší než 3 release Autodesk opravuje jen sporadicky, ale vzhledem k charakteru chyby je možné, že to opraví Microsoft. Ten problém se ale objevoval i u dalších verzí Inventoru, tak zřejmě ještě nějaké updaty přijdou.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2019 v 22:50
Tak ještě byla dnes potvrzena oprava pro 2018 a 2017 a má přijít ještě verze 2020. Ale 2016 už asi ne. Viz https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=29643
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10723:Jak změnit ikonu profilu nebo jiné rodiny z Obsahového centra?
Tip 12410:Zmizelé ikonky a náhledy kategorií v Obsahovém centru Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 12316:Jak do OC publikovat iSoučást s barvou jako jedním z volitelných parametrů?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,547 sekund.