Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2455 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Export z civilu do hec rasu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JosefLudik91 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.úno.2019
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 19
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JosefLudik91 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Export z civilu do hec rasu
    Zasláno: 02.pro.2019 v 17:53
Dobry den, 
má tady někdo zkušenosti s exportem dat z civilu do hec rasu? 
Po kliknutí na ikonku export se v dialogovém okně nezobrazuje vytvořený povrch ani trasa.
Děkuji za odpovědi  


Upravil JosefLudik91 - 03.pro.2019 v 10:52
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2019 v 20:45
Zdravím, právě jsem to vyzkoušel v Civilu 2020 a zde to funguje. Možná byste měl problém více popsat nebo přiložit předmětný výkres. J.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2019 v 08:21
Dobrý den, musíte mít vytvořené stopy příčných řezů a (myslím) být ještě ve staveništi. viz můj článek na blogu https://www.civil3d.cz/2010/03/hec-ras-export-z-c3d.html
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2019 v 08:56
Zdravím, staveniště být nemusí, mám vyzkoušeno ... Podíval bych se ještě na trasu a stopy, zda nejsou někde mimo povrch nebo zda není v povrchu "díra" ...
Zpět nahoru
JosefLudik91 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.úno.2019
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 19
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JosefLudik91 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2019 v 10:56
https://drive.google.com/open?id=1XcKiEePa6IzXovEE7OiXW34klCaqND35

U všech je stejný problém, stopy aj trasa snad ok. A přitom se mi to už kdysi podařilo 
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2019 v 12:53
Zdravím,

co se týče exportu, tak jsem na žádný problém nenarazil. V dialogovém okně si mohu vybrat jak povrch, tak trasu a příslušné SPR. Otázkou je, zda problémy s exportem na vašem PC mohou mít příčinu ve studentské verzi Civilu. Tohle by Vám asi řekli kolegové z CAD Studia.

Dovolím si přidat pár rad (kolega Folbr doufám promine).

1. Na orientaci osy a její staničení, jak je prezentována ve videu, viz odkaz výše, zapomeňte. To není správná cesta ... Vždy si připravte dvě totožné osy položené na sobě. Jedna z nich je "klasickou" osou pro výkresovou dokumentaci a druhá je určená právě pro export do HEC-RASu (ta pak není samozřejmě viditelná). První z nich má staničení ve směru proti vodě a druhá PO VODĚ! Každá z tras má ve STEJNÉM MÍSTĚ situované SPR (díky opačným směrům budou odlišná staničení, ale toto se vyřeší v dalších krocích). Pokud nebudete takto postupovat, tak budete mít špatně vykreslené podélné profily (tedy ne zleva doprava, ale opačně). Jo a mějte vždy řezy na začátku a na konci tras, jinak vám to bude při importu zpět do Civilu zlobit.

2. Vyhněte se na trase obloukům, s nimi i HEC nepracuje. 

3. Při importu geo souboru do HEC-RASu postupujte dle tohoto návodu:


Na 3. obrázku je uveden převod staničení v excelu, pokud nebudete mít začátek staničení v 0, tak v uvedeném vzorci =0,181-A1 je nutné přičíst koncové staničení.

4. Trasa i SPR musejí být uvnitř povrchu (ve vašich výkresech řezy přesahují). Vyhnete se tak problémům v HEC-RASu.

5. Křivky levého a pravého břehu musejí být delší než je trasa (jinak vám bude chybět označení v HECu) a musejí mít stejný směr jako trasa (shora dolů).

6. S importem SDF souboru do Civilu mám špatné zkušenosti; řeším to importem psaného profilu (do trasy té první "klasické").

J.



Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2019 v 13:13
Dobrý den,
potvzuji úspěšný export do HEC-RASu a děkuji kolegovi Jiráskovi za podrobný návod...:) Má s tím přece jako expert vodař zkušenosti. Jenom připomínám možnosti Civilu, že umíme "zrcadlit" jak PP tak i příčné řezy.
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2019 v 13:19
Expert :-) Děkuji.
Zpět nahoru
JosefLudik91 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.úno.2019
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 19
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JosefLudik91 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2019 v 14:36
Moc děkuji za rady
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7242:Modelování proudění vody v říčním korytě (Civil3D a HEC-RAS).
Tip 8931:HEC-RAS Import/Export ve vyšších verzích AutoCAD Civil 3D.
Tip 6851:Prohrábky koryta v Civil 3D.
Tip 12427:Jak převést terén vygenerovaný z mračna bodů z Infraworks do Civil 3D?
Tip 10793:Export tabulek z AutoCAD Civil 3D do Excelu.
Tip 7746:VIPPřesný export DWG výkresu z AutoCADu do souboru .EPS.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,535 sekund.