Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1088 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

protažení 2 úseček do společného průsečíku

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
libor1950 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.říj.2011
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
2007
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace libor1950 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: protažení 2 úseček do společného průsečíku
    Zasláno: 10.bře.2020 v 02:06
Dobrý den , 

nevíte  jestli je  v  Autocadu možnost  jedním příkazem protáhnout  2 úsečky  do společného průsečíku?děkuji za  odpověď
Libor
Zpět nahoru
libor1950 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.říj.2011
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
2007
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace libor1950 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.bře.2020 v 02:13
doplnuji že   úsečky  jsou v  takové poloze  že  se  musí protáhnout obě ......
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5993
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.bře.2020 v 07:16
Dobrý den, zkuste funkci  ZKOS (_CHAMFER) s nastavením hran na nulovou hodnotu.
PepaR
www | LinkedIn
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 430
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.bře.2020 v 09:50
Dobrý den,

příkaz ZAOBLI nebo ZKOS a nemusíte zadávat hodnotu 0 pro poloměr zaoblení nebo hodnotu 0 pro zkosení. Vyberte první úsečku, stiskněte klávesu SHIFT a vyberte druhou úsečku. Dojde k protažení obou úseček.
Sledujte příkazovou řádku.
Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 979
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.bře.2020 v 10:27
Původně odeslal(a) Lubomír Polesný Lubomír Polesný napsal(a):

Dobrý den,

příkaz ZAOBLI nebo ZKOS a nemusíte zadávat hodnotu 0 pro poloměr zaoblení nebo hodnotu 0 pro zkosení. Vyberte první úsečku, stiskněte klávesu SHIFT a vyberte druhou úsečku. Dojde k protažení obou úseček.
Sledujte příkazovou řádku.
... jsem se zase něco naučil 👍👍👍 ... diky 😊😊😊
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 278:Oříznutí bez hranic...
Tip 7642:Uzlová editace úsečky a uchopení KOLMO.
Tip 1805:Jak použít v náčrtu zdánlivý průsečík?
Tip 5358:Jak vytvořit osu dvou úseček?
Tip 5631:Automatické přerušení čar v průsečících.
Tip 4200:Jak v AutoCADu najít průsečík přímky a 3D plochy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.