Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3048 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Jak nastavit nové subkategorie jako vypnuté

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Jak nastavit nové subkategorie jako vypnuté
    Zasláno: 19.bře.2020 v 11:48
Dobrý den,

můj problém spočívá v tom, že jakmile naimportuju nové DWG, rodinu, Revit model nebo cokoliv dalšího, tak je ve všech výkresech i řezech tento nový objek zobrazen. Nepoužívám šablonu pohledu, protože bych v podstatě pro každý výkres potřeboval individuální šablonu. Zkoušel jsem vytvořit šablonu, kde jsem vypnul kategorie a importované DWG, a doufal jsem, že ji použiju jen jako prvotní nástřel (abych nemusel ručně chodit do všech kategorii a ručně to vypínat), a poté si zapnu to, co budu potřebovat. U těchto parametrů šablony jsem odháknul možnost Zahrnout. Bohužel pokud nechám v nastavení šablony parametr např. Přepsání V/Z nezahrnut (nezamknu ho), není toto nastavení při aplikaci šablony vůbec aplikováno (zůstává původní nastavení pohledu).

Existuje na to nějaké řešení?

Děkuji za všechny odpovědi.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3533
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2020 v 16:20
Dobrý den, už jste si sám odpověděl - šablona pohledu. V principu má každý pohled v šabloně projektu nastavenu svojí šablonu pohledu (např více půdorysů jednu), pro různé stupně projektu různé šablony, a viditelnost nových rodin a jejich subkategorií řeší právě a jenom šablony pohledu. Nevím, jaký je typ práce, co modelujete, ale na větších modelech je toto asi jediná funkční metoda.

Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2020 v 18:38

Děkuju za odpověď. Dělám výkres situace. To znamená výkopovou jámu, veškeré vedení, opěrné konstrukce atd. Mám asi 10 typů vedení (voda, elektřina,...) a modeliji ho pomocí rodiny, kterou jsme vytvořili na základě Prefa šablony. U každého vedení nejdřív naimportuji dwg podklad, a pak ho objedu danou trubkou. Každá nová rodina vedení přináší 3 subkategorie plus "kategorie" toho dwg podkladu. Pro každé vedení mám jeden pohled (půdorys), jinak s tím není možné pracovat. Takže to znamená v deseti výkresech ponastavovat okolo 40 subkategorii, takže dohromady je toho spousta.

Když se po delší době podívám do nějakého půdorysu následuje zděšení, co se tady sakra stalo?! Pak to povypínám a je to ok.

Ale z toho, co píšete, mi přijde, že to holt jinak nejde.
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2020 v 16:33
Teď jsem zjistil, že se při importu nového podkladu a přidáním nové subkategorie tyto elementy automaticky zobrazí viditelné. Tedy do šablony jsou zahrnuty apriory jako zapnuté. Dělám něco špatně nebo je to standardní chování? S tímto chováním musím jít do každé šablony zvlášť a v ní ty věci nové věci povypínat.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6047
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2020 v 20:40
Dobrý den, dovolím si jen drobnou poznámku a doporučení: Do BIM modelu stavby nikdy prosím neimportujte DWG.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2020 v 09:07
Děkuju za doporučení a omlouvám se za špatné vyjádření. DWG samozřejmě neimportuji, ale jen připojuji.
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2020 v 09:28
Ještě bych se rád jednou zeptal na ty automaticky viditelné nové kategorie. Je to věc, kterou většina lidí nechce. Na internetu jsou všechny příspěvky na téma hledání neviditelného. Já potřebuju přesně opačnou věc, potřebuju kategorie automaticky neviditelné.

Snad to lépe vysvětlí obrázek. Na obrázeku je vidět, že jsou kategorie šedívé, používám šablonu. Ty zakroužkované kategorie jsou ty, které jsem právě přidal. Zaškrtávací políčko u nich je zaškrtnuté. Jde v Revitu nastavit, aby toto políčko bylo při přidání nové kategorie, dwg, nebo čehokoliv VŽDY odškrtnuté (prvek neviditelný)?



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 53880/Picture_2.PNG


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3533
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2020 v 09:51
Myslím, že nejde. A je to přesně o tom, co kdy kdo hledá. Pro mne jako správce je mnohem vhodnější vidět všechen "bordel" v modelu a mít možnost ho skrýt (a vědět o něm), než dát možnost vkládat do modelu x rodin a jiných podkladů, přitom je nevidět. Vzhled rodin a jejich subkategorií se dá vyzkoušet v editoru rodin, pak následně vypnout v modelu.
Jediná cesta pro vás by byla, pokud byste dopředu věděl, co budete připojovat (mít jasně nadefinovanou a stejnou strukturu podkladů), pak si ty subkategorie můžete vytvořit dopředu a mít je v šablonách pohledů vypnuté. Ale to je asi jen sen :-)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6047
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2020 v 07:30
Ještě mě napadá řešení, kdy připojuji DWG do RVT, které teprve připojuji do RVT souboru s modelem.
To jste zkoušel?
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2020 v 11:07
Dobrý den, to jsem zkoušel. Bohužel to můj problém neřeší. Zrovna jsem připojil nový RVT model a musel jsem jít do nastavení každé šablony a manuálně v nich tento model skrýt. Ale děkuju za tip.

Lukáš
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3533
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2020 v 13:58
A to mi připomíná kdysi používané řešení, kdy jsme v šabloně měli připojeno několik prázdných rvt modelů jako zástupné modely profesí, v těch jsem si vypnuli co nás nezajímá. Takže možná si takto můžete předpřipravit několik modelů, v šabloně je povypínat a pak je jen přehrát jiným modelem a až pak následně si něco z těchto modelů zapnout.
Otázkou jen bude, nakolik takovéto cvičení bude pro vás ještě efektivní.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6047
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2020 v 17:21
Střílím od boku, neb nemám čas si to nyní vyzkoušet. Nicméně, nešlo by to přes ty filtry pohledu? Ta šablona je trošku napřesruku a musím chodit vždy přes x kroků vedle (do jiné část UI).
PepaR
www | fb
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 3876:Výšky podlaží v Project Navigatoru jsou 10x nebo 100x větší.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.