Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4429 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Práce s bloky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Martin Jílek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.zář.2014
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD2007
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin Jílek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Práce s bloky
    Zasláno: 08.čvc.2020 v 15:56
Zdravím, rád bych se zeptal zda-li jde nějak v autocadu (2018) pohybovat s klasickým, jednoduchým obdélníkovým blokem pomocí bodů (rohy obdélníku). Jednoduše řečeno, mám tři body a potřeboval bych na ně jednoduše napasovat otáčením, posouváním, roztahováním obdélníkový blok. Problém je v tom, že po přesunutí prvního bodu se mi ty referenční body dostanou mimo rohy obdélníku. V briscadu toto není problém udělat a velice rychle a intuitivně se s tím pracuje, takže doufám, že to půjde i nějak nastavit v autocadu. Předem děkuji za všechny rady Wink

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 58429/BLOK.png

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1499
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2020 v 16:19
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1022
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2020 v 16:56
Anebo, pokud to nemusí být blok, nabízí se utilitka od LeeMac ktera Vám nakreslí Polyline ve tvaru Rectangle... Jo, a je to lisp a na to potřebujete plny AutoCAD.



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1753/3prd.gif


JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1499
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2020 v 17:14
Ona polyline alternativa by byla, ale trochu jiná - zavazbit to. Ta Leehjo utilita je jen o vytváření, né o editaci - aspon myslim, nezkousel jsem to.


Moc to nepoužívám, ale je to superrychlé.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19271
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2020 v 17:33
Stačí nakreslit opravdový obdélník - viz starý tip:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1022
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2020 v 17:38
Ano... zajimave... AUTOCO... neznam. Dik... A ano, ta jeho utilita je pouze pro tvorbu Polyline....
A s kombinaci obojeho se už dájí dělat věci....  
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9367:Nahrazení bloku jiným blokem a nastavení entit v bloku na hladinu 0.
Tip 10961:VIPZlepšení výkonu při práci s odvozenými střednicovými modely.
Tip 7932:VIPChyba 0 při práci s Vaultem.
Tip 6773:VIPPráce s daty v tabulce v rámci úlohy (job) v Topobase.
Tip 4474:VIPZrychlení práce s obrázky v Raster Design 2005.
Tip 11498:Automatické spojování objektů výkresu (seskupení).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.