Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4508 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

BlokPlaceHolder nie je prístupný v okne polí

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
4Adamo4 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.srp.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2021, Fusion3602021
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace 4Adamo4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: BlokPlaceHolder nie je prístupný v okne polí
    Zasláno: 07.srp.2020 v 13:39
Zdravím Vás, 

Robím dynamický blok rámiku pre formáty od A4 - A0 v AutoCADe LT 2021 EN a len chvíľu robím s funkciou polí TPOLE (_FIELD). Narazil som na internete na video, ktoré využíva polia na výpočet kusov A4 (https://knowledge.autodesk.com/community/screencast/fd49148b-5e7c-4573-8edf-363aeb4643fa), no nemôžem použiť pole "BlockPlaceHolder", pretože údajne nie som v Block editore, aj keď v ňom som. Z BlockPlateEditor-a som chcel použiť dĺžky parametrov tak, ako je to vo videu. 

Vedel by mi niekto s týmto problémom pomôcť?

Ďakujem 

PDF screenshot: 

DWG

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1503
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.srp.2020 v 09:57
Asi to vkládáte do toho textu co máte ve výkrese připravený... Ale video ukazuje něco jiného. Musí to být atribut.
Zpět nahoru
4Adamo4 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.srp.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2021, Fusion3602021
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace 4Adamo4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.srp.2020 v 10:05
Áno cez ten atribút to ide, no chcel som to spraviť cez text, aby sa to nedalo upravovať mimo blok editor. Chcel som, aby to bolo aspon trochu blbuvzdorné. 
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.srp.2020 v 18:08
Udělejte si obdélník z čar nebo si udělejte pomocné čáry. Do textu už budete moci dát vlastnosti čáry.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6040
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.srp.2020 v 20:51
Jde to řešit i přes plochu křivky, která tvoří rámeček a pak pomocí vzorce.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.srp.2020 v 08:42
Z plochy křivky zpětně nezjistíte výšku a šířku, aby bylo možné spočítat každou započatou A4.
Připojuji dynamický rám bez atributu, ale z textem. Blok je v souboru.

Připojené souborydwguploads/2271/ram.dwg

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6040
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.srp.2020 v 10:52
Máte pravdu, neuvědomil jsem si, že ta započatá A4 může být v obou směrech a tam jsem již s plochou nahraný. Děkuji za doplnění.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
4Adamo4 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.srp.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2021, Fusion3602021
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace 4Adamo4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.srp.2020 v 08:59
Ďakujem za všetky odpovede. 
Tento spôsob som skúšal a aj ho používam odkedy som ho objavil, len ma zaujímalo, prečo BlockPlaceHolder nie je dostupný v texte. Pravdepodobne to bude pole prístupné len pre atribúty. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9606:Pomalé odezvy stromu vrstev ve Správci zobrazení v Mapu.
Tip 9386:Jak změnit barvu kurzoru v textovém editačním okně Inventoru?
Tip 11549:Chyba ve 3D zobrazení modelu v Revitu.
Tip 4593:VIPNelze vytvořit obdélníkové pole v Inventoru - objekty nelze použít pro pole.
Tip 3685:VIPPokročilé formátování textových polí AutoCADu 2005 (a vyšších), definování polí i v LT.
Tip 11236:VIPJak vykázat Tag různých komponent v jednom sloupci výkazu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.