Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 117.000 registrovaných u nás, celkem 1.088.000 registrovaných (CZ+EN), přes 54.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 117.000 registrovaných u nás, celkem 1.088.000 registrovaných (CZ+EN), přes 54.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Berger.h ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 20.srp.2020 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: inventor Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() Zasláno: 20.srp.2020 v 16:37 |
Dobrý den, omlouvám se možná za trivilaní dotaz, ale kolega, který to u nás kreslí má dovolenou a já jsme spší přes praktické relizace a tak se pokusím popsat na vyrobním postuu co to vlastně chci. Mějme první válec průměru řekněme 500mm a výške 150mm v relu vznikne zakuržením z plechu . Mějme druhý válec průměru 100mm a délky 150mm , tentokráte klasická trubka. no a my ted chceme tyto dva válce svařit tak, aby osa menší trubky byla tečnou té velké trubky. Jinak čečeno v plechu z kterého bude velká trubka je potřeba vyříznout eliptickou díru a naopak malou trubku je třeba zkosit tak aby to na sebe pasovalo a dalo se svařit. Ja bych to potřeboval nakreslit v Inventoru tak abych si mohl vytisknout vyhles otvoru v plechu 1:1 a podle něj diru vyříznout nebo vypalit. To samé pro malou trubku i když tam vlastně ani nevím jak to z papiru dostnu na trubku abych to mohl uříznout. No asi mi stačí uhel a o kolik to bude třeba obrousit kvuli krohovitosti spoje. Poradíte? |
|
![]() |
|
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 602 |
![]() |
Zkuste se inspirovat tímto videem https://youtu.be/8xhM3UdljB8 to co vás zajímá je někde okolo 1:03:00. Ale doporučuji video zhlédnout celé.
|
|
![]() |
|
Berger.h ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 20.srp.2020 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: inventor Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Děkuji zadařilo se. když bylo odkazovné video o top-down modlelování nedá mi se nezeptat. I z toho mála ce jsem se v invertoru naučil často tápu jak nějakou věc udělatm z těch x možností o kterých vím (o Y o kterých nevím nemluvě) prívně a nejlépe. Řekněme, že chceme z jeklu 20x20x2 svořit krychly o hraně 100mm. 1. V náčtrtu nakreslím obdélník 20x100, pak mu oriznu konce poduhlem 135 a 45 St. V 3d vysumu o 20 a následně pomkcí vysunutí a pomcného čtvece 16x16 udělam díru v profilu Tim mám hotový Dil1 2. V náčtrtu pomoci dvou čtvercu 20x20x a 16x16 + v 3D vysunutí o 60mm vyrtvořím Dil 2 3. Následně pomocí vazeb z 8 dilů 1 a 4 dílů 2 složím krychly. Sváry popuižji jen kosmetické Je nějaký vhodnější způsob jak řešit takovou pimitivost? |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21867 |
![]() |
Asi generátorem rámových konstrukcí - viz např.:
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,453 sekund.