Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2376 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Obsahové centrum vlastní matice

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor2020
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Obsahové centrum vlastní matice
    Zasláno: 09.zář.2020 v 09:48
Zdravím vytvořil jsem si v obsahovém centru vlastní matici, která vychází z csn 02 1402

Potřebuju aby se mi v popisu zobrazovala Matice 6HR a velikost matice a v čísle součásti daná Norma.

příklad vložím matici z obsahového centra :
v Popisu bude Matice 6HR M6
číslo součásti: čsn 02 1402

klikám a nikde nemůžu přijít na to jak to udělat
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 97021/obr2.JPG



nemáte někdo radu ?

Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 464
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.zář.2020 v 10:26
Dobrý den,

Pokud bude vlastnost "Popis" stejná pro všechny rozměry, tak přes pravé tlačítko na ikoně normy (rodiny) zvolíte volbu "Vlastnosti rodiny" a upravíte pole "Vlastnosti rodiny".

Pokud bude vlastnost "Popis" jiná pro každý rozměr, tak si v tabulce normy (rodiny) vytvořte nový sloupec, který namapujete ve vlastnostech sloupce na vlastnost Popis (projekt.popis). Potom doplníte jednotlivé buňky, případně je provážete s ostatními sloupci.

Vlastnost "Číslo součásti" (Partnumber) musíte upravit pouze v tabulce.


Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor2020
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.zář.2020 v 11:01
je to ta druhá varianta, sloupec jsem přidal a dal mu název "popis"

Ale kde mám dopsat ten parametr? Ve vlastnostech rodiny karta mapování parametrů ?
Můžu tam psát co chci, ale když vygeneruju matici, tak to píše pořád stejně jak v původní matici


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 97021/obr3.JPG


Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 464
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.zář.2020 v 12:34
Musíte kliknout pravým tlačítkem na rodinu a zvolit "Tabulka rodiny...".
V tabulce (v následném dialogovém panelu) přidáte sloupec, nějak ho pojmenujete, namapujete ho na vlastnost "Popis" a doplníte hodnoty do buněk (jak jsem psal v posledním příspěvku).
V dialogu vlastností sloupce můžete nastavit, aby se do hodnoty buňky promítaly hodnoty jiných sloupců - viz zaškrtávátko "Výraz" a odblokované tlačítko s třemi tečkami. Hodnoty v buňkách budou potom modré.


Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor2020
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.zář.2020 v 13:03
DÍKY za ochotu ale na tohle jsem krátky
Sloupec se mi povedlo přidat i namapovat ale dál s tím stejně nehnu
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 464
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.zář.2020 v 13:44
viz obrázek (vlastnosti sloupce Popis):




Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 27404/2020-09-09_13-42-08.png




Upravil Lubomír Polesný - 09.zář.2020 v 13:48
Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor2020
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.zář.2020 v 14:51
OOO DÍKY funguje

ještě bojuju s číslem součásti aby tam byla jen norma bez závitu, v tabulce jsem to smazal, ale inventor pořád generuje normu se závitem viz foto


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 97021/obr4.JPG


Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor2020
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.zář.2020 v 14:56
už sem přišel na vše díky moc ještě jednou !!
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7237:Kde najdu IPT soubory Obsahového centra?
Tip 9033:Jak v Inventoru vkládat šrouby a matice podle ČSN?
Tip 5285:Obsahové centrum Inventoru je jen pro čtení.
Tip 7195:VIPPo přejmenování počítače mi přestalo fungovat Obsahové centrum.
Tip 7559:VIPPo aktualizaci OS se zpomalil přístup do Obsahového centra.
Tip 9979:VIPV modelu Inventor Publisheru mi chybí díly Obsahového centra.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.