Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3049 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Popis podlahy ("hrabičky")

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Popis podlahy ("hrabičky")
    Zasláno: 19.zář.2020 v 00:55
Jak v obyčejném AutoCadu vytvořit elegantně popis skladby (podlahy) "hrabičky", tak jak je umí třeba Revit Tools.
Je mi jasné, že popis budu zadávat ručně a nevytvoří se automaticky, ale jde mi o ten vzhled. 
Dík za tipy. 

S. 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19479
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.zář.2020 v 10:33
Tam ale přijdete o to hlavní kouzlo - naplnění a dynamickou aktualizaci struktury. Ručně buď multiodkazem nebo nějakým dynamickým blokem - např. CAD Fórum - Blok: Leader (Popisky) (cadforum.cz) nebo jeho úpravou na pole nebo stavy viditelnosti.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.zář.2020 v 10:47
Děkuji za tip, vyzkouším. 
Vím, že v normálním Cadu přijdu o to hlavní kouzlo, ale bohužel nic lepšího než Autocad LT u nás neprojde. 
Jakkoliv mohu přesvědčovat, že BIM prostě bude za chvilku nutností. 
Bohužel asi nemám ty správné argumenty. 

S. 
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1768
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.zář.2020 v 10:45
Pokud nebudete dělat státní zakázky či pro velké společnosti tak BIM moc nevyužijete. Každý soukromník chce šetřit, hlavně na projektu, tak se kolikrát divý, že je to kresleno v PC. Stačí přece náčrt v ruce. Až bude nový stavební zákon, bude to ještě horší.
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.zář.2020 v 11:24
Tak jedním multiodkazem to asi neumím.
Zatím to dělám tak, že mám tabulku bez ohraničení se třemi sloupci, kvůli zarovnání textu a k ní připojím podle počtu řádků stejný počet prekryvajicich se multiodkazu, ale elegantní mi to nepřijde. 

S. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8242:Automatická popiska struktury stěn, podlah a střech.
Tip 7720:Popiska struktury složených podlah a střech v Revitu.
Tip 9426:Nelze vložit výškovou kótu na podlahu v půdorysu.
Tip 9607:Zviditelnění podlahy z Factory Design Suite pro zobrazení ve výkresu.
Tip 9039:Jak v Revitu vytvořit nášlapné vrstvy podlahy?
Tip 12299:Spojení podlahy a stěny a izolace v Revitu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,111 sekund.